keskiviikko 15. kesäkuuta 2011

Otavaa


Terveisiä Otavasta!

Pääsin kahden viikon intensiivikurssituksen jälkeen takaisin Jyväskylään viralliset yrttineuvojan paperit hallussani. Mikkelissä aika vierähti kuin siivillä kasveja tutkaillen ja vanhoja oppeja verestäen. Kyseessä olivat siis tarkastajakoulutuksen yrttijakso sekä sen perään kasvien laajennettu intensiivijakso. Jälkimmäisellä saimme opettajaksemme YLE:n Luontoillastakin tutun Seppo Vuokon. Kyseinen mies olikin vallan mainio opettaja, joka paitsi hallitsi kasvien tunnistuksen, tuntui tietävän myös runsaasti tarinoita niin kasveihin kuin biologeihinkin liittyen. Jälkimmäinen viikko kuluikin sangen rattoisissa tunnelmissa.


Säiden puolesta koimme niin paahtavaa hellettä kuin kaatosadettakin. Myöskään hyttysistä ei ollut puutetta, vaan sadetakki tuntui olevan metsässä viisain vaate myös sateen ropinan laannuttua. Yhdeksän tunnin maastopäivien jälkeen illat kuluivat asuntolassa muiden opiskelijoiden kanssa rupatellen ja käsitöitä tehden. Onneksi en ollut ainut käsityöhullu paikalla, vaan illalla telkkarin äärellä kilkkasivat useammatkin puikot.


Nyt on aika heittää taas kuukaudeksi kouluasiat mielestä ja keskittyä Villikatajan kursseihin. Elokuussa palailen seuraavan kerran Otavan maisemiin, sillä kertaa viljely- ja koristekasvien merkeissä. Loppuvuoden kursseista odotan etenkin alkutalvella pidettävää jatkojalostusosiota, jolloin pääsemme kokeilemaan kaikkia hullujakin ideoita yrttien ja marjojen jatkojalostukselle koulun puolesta.

-Annukka

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti