tiistai 12. heinäkuuta 2011

Parhaita paloja luonnonyrttikurssilta

Kesä ja aurinko ovat pitäneet minut poissa tietokoneen ja bloggailun äärestä, mutta pääsinpä viimein kertoilemaan hieman kurssikuulumisia ensimmäiseltä kurssiltamme. Kurssin aiheena olivat luonnonyrtit ja kurssipaikkana toimi ihana Kuohun kylätalo.

Oma valmistautuminen kurssiin koostui suurelta osin kurssitarjottavien valmistuksesta, sekä jossain määrin myös oppimateriaalien kokoamisesta. Kurssipäivän aamusta uhkasi tulla vähän turhankin hektinen, sillä sinne kasaantui myös aika lailla muita hommia, mutta selvisimme kuitenkin kunnialla Kuohulle pistämään kurssipaikkaa kuntoon ennen kurssilaisten saapumista. Pientä järjestelemistä ja säätämistä oli vielä ensimmäisten ihmisten saapuessa paikalle, mutta pian paljastui, että tulijoista toinen olikin tilavuokrasta vastaava ja toinen oli paikallinen toimittaja. Jännittävää! Siinä olikin sitten monta rautaa tulessa, kun paikkoja ja tarjottavia järjestellessä vastaili samalla toimittajan kysymyksiin parhaansa mukaan.


Annukka vetäytyi aluksi kurssilaisten kanssa salin puolelle pitämään teorialuentoa
luonnonyrttien käytöstä ja tunnistuksesta sillä aikaa, kun itse jäin keittiön puolelle järjestelemään iltapalaa kuntoon. Välillä ehdin toki piipahtaa salin puolella kuuntelemassa ja katselemassa, sekä juoksuttamassa näytekasveja kurssilaiselta toiselle.

Iltapalan jälkeen keräsimme korit ja astiat mukaan, ja lähdimme tekemään keruuretken lähiympäristöön. Retken aikana kurssilaiset pääsivät tutustumaan luonnonyrtteihin niiden oikeissa elinympäristöissä ja harjoittelemaan lajintunnistusta käytännössä. Helle toi omat haasteensa retkeen, mutta ahkeran juomisen ja aurinkorasvan lisäilyn avulla kaikki selvisivät kunnialla takaisin kylätalolle. Keruuretkeltä, ja kurssilta, jäi toivoakseni kurssilaisille illaksi kerättyjen yrttihaudukeainesten ja reseptien lisäksi myös käytännön vinkkejä ja neuvoja luonnonyrttien tunnistamiseen ja keräämiseen.
-Lily

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti