maanantai 1. elokuuta 2011

Mustikkamuffinit

No niin, rallikiireet ovat ohitse ja taas ehtii bloggailemaan. Lupailin laittaa tänne kasvivärjäyskurssilla tarjottujen mustikkamuffinien ohjeen, joten tässä se nyt sitten on.

Mustikkamuffinit (noin 20klp)

5,5dl vehnäjauhoja
4,4dl sokeria
0,5tl suolaa
1,5tl leivinjauhetta
0,5tl ruokasoodaa
3,75dl luonnonjogurttia
1 kananmuna
0,5tl vaniljajauhetta (voi korvata vaniljasokerilla, jolloin määrää kannattaa lisätä)
70g voisulaa
4dl mustikoita

Kuumenna uuni 170-asteiseksi. Sekoita jauhot, sokeri, suola, leivinjauhe ja sooda leivinkulhossa. Sekoita jogurtti, kananmuna ja vaniljajauhe keskenään, jonka jälkeen kaada seos jauhoseokseen ja sekoita tasaiseksi. Kaada sekaan voisula, sekoittele taikinaa ensin varovasti, kunnes voisula on sekoittunut joukkoon. Vatkaa tämän jälkeen tasaiseksi. Sekoita lopuksi mukaan mustikat varovasti, jotta ne eivät rikkoudu liikaa. Lusikoi taikina muffinivuokiin. Jätä reilusti, noin 1/3 tyhjää tilaa, sillä muffinit kohoavat paistettaessa. Taikinasta tulee reilu 20kpl amerikanmuffinia tai enemmän pienempiä. Paista muffineja 170-asteisen uunin keskitasolla noin 20-25 minuuttia, kunnes pinta on saanut hieman väriä, eikä muffinin keskelle työnnettyyn tikkuun tartu raakaa taikinaa. Jäähdytä muffineja paiston jälkeen heti pellillä ja siirrä sen jälkeen ritilän päälle jäähtymään. Käähtyneet muffinit voi halutessaan koristella esimerkiksi tomusokerilla.

---
Mustikkamuffinien alkuperäinen ohje on brittiläisen Hummingbird Bakeryn leivonnaishohjekirjasta Leivonnaisia herkkusuille, joskin olen tehnyt ohjeeseen joitain omia muunnoksiani. Kirja on muutenkin pullollaan ihania ohjeita, voin suositella sitä nimensä mukaisesti kaikille herkkusuille. Ohjeet ovat aika isoja, mutta niitä kannattaa mahdollisuuksien mukaan puolitella tai tehdä 1/4 ohjeen määristä.

Hauskoja leivontahetkiä!

-Lily

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti