sunnuntai 25. syyskuuta 2011

Herkullinen viikko

Paluu Etelä-Savosta tapahtui rauhallisissa merkeissä. Pikkuruinen Puntoni oli lastattu ääriään myöten täyteen marja- ja jatkojalostuskurssin tavaroita ja kaiken kruunasi kaatosade, joka pakotti matkanteon mateluksi pahimpien kuurojen aikana. Illalla sain kuitenkin kannettua kaikki hillo-, marmeladi- ja hyytelöpurkit autosta ulos. Pikainen laskenta osoitti, että niitä oli parisenkymmentä. Lisäksi sain kantaa kotiin leivonnaisia, pikkuleipiä, horsma- ja mustatorvikeittoa, marmeladimakeisia... Kaikissa tekeleissä pääosassa olivat olleet erilaiset suomalaiset luonnontuotteet, joita olimme keränneet pitkin kesää ja syksyä. Jahka nyt hieman ennätän vetää henkeä, ajattelin jakaa kanssanne parhaimpia syyskauteen sijoittuvia reseptejä kurssilta. Niitä odotellessa ajattelin näyttää hieman kuvia opetuskeittiöstä ja kurssiltamme.


Pääsin ensimmäistä kertaa kokeilemaan marmeladien valamista. Hieman muottien täyttöaste hakee suuntaa, mutta muutoin puuha oli lystikästä!


Massa jähmettyi todella nopeasti ja suppilo pitikin lopuksi kovertaa puhtaaksi veitsen avulla.


Tehokkaalla tiimillä saatiin paljon aikaiseksi. Tässä kiehumassa kuusenkerkkäsiirappi sekä taustalla valmistumassa pihlajasta ja kurpitsasta aamiaismarmeladia.


Marmeladimakeisia, mesiangervopikkuleipiä ja kuusenkerkkäleivoksia taukotilan pöydällä.


Makeapihlajasta ja tyrnistä tehtyjä marmeladimakeisia sokerihunnussaan.

Etualalla matsutakepipareita, taempana korvasienipiirakkaa kannellisena versiona vierellään pettukeksit ja kauimmaisessa rivissä sienipiirakkaa yrteillä ja sinihomejuustolla. Nam!

Sellaisissa tunnelmissa hurahti siis loppuviikkoni. Alkuviikosta keskityimme marjoihin ja sainkin keskiviikkona pidetyn tentin seurauksena marjaosuuden suoritettua. Nyt olen siis virallisesti keruutuoteneuvoja. Vielä hieman töitä ja tietojen syventämistä ja toivon mukaan saan tarkastajan paperit huhtikuuhun mennessä.

Lähden keräilemään tavaroita ja katselemaan varusteita valmiiksi tämän päivän sienikierrosta varten. Toivottavasti näen osan teistä lukijoista siellä!

-Annukka


Kuvat: Kurssitoveri Leppäsen käsialaa, iso kiitos hänelle kuvien napsimisesta silloin, kun oman kamerani akku sanoi tööt.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti