tiistai 27. syyskuuta 2011

Sieni-juustopiirakka (gluteeniton)


Ruokasieniä (sekä myrkyllinen kitkerälahokka taempana punaisen varoituskyltin kera, huom!) näyttelypöydällä

Kuten aiemmin jo lupailin, olen koettanut hieman käydä reseptiröykkiötä läpi ja valikoida sieltä syksyyn ainestensa puolesta sopivia reseptejä. Niistä ensimmäisenä pöydälle valikoitui kurssillakin testattu sieni-juustopiirakka gluteenittomana versiona. Pohjan voi tehdä vallan mainiosti tavallisenakin versiona.

Pohja


100 g margariinia
2 dl gluteenitonta jauhoseosta
1 tl paprikajauhetta
1/4 tl suolaa
2 rkl vettä

Täyte

n. 1 l tuoreita sieniä (esimerkiksi tatit, orakkaat, suppilovahvero ja kantarellit sopivat mainiosti)
1 sipuli
1 rkl öljyä
150 g sinihomejuustoa muruna
1 tl mustapippuria rouhittuna
1 dl persiljaa hienonnettuna
1/2 dl tuoretta tai 1 tl kuivattua rakuunaa
2 munaa
2 dl ruokakermaa

Rasva ja maustejauhoseos nypitään. Joukkoon lisätään vesi ja taikina sekoitetaan tasaiseksi. Se levitetään voideltuun piirakkavuokaan ja käydään seuraavaksi täytteen kimppuun. Pannulla kuullotetaan sipuli ja paloitellut sienet. Pannu otetaan levyltä ja siihen sekoitetaan loput aineet hyvin sekoittaen. Täyte kaadetaan vuokaan levitetyn pohjan päälle ja piirakka on valmis uuniin. Paistaminen tapahtuu 200 asteessa noin 35 minuutin ajan.


Piirakka ei pitkään kestänyt koskemattomana uunista tulonsa jälkeen.

Vielä ainakin Jyväskylässä sieniä löytyy metsästä ihan mukavasti. Suppilovahveroista ensimmäiset löytyivät jo muutama viikko sitten, mutta nyt niiden määrät ovat alkaneet nousta ja niitä tuntuu löytyvän jokaiselta mättäältä. Kannattaakin suunnata sienimetsälle niin pitkään kuin satoa riittää!

-Annukka


Kuvat: Leppänen

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti