keskiviikko 28. syyskuuta 2011

Sieniherkuttelua


Koska nyt on niin hyvä sienisyksy, on sieniä kertynyt kovasti jokaisella metsäretkellä. Varsinkin suppilovahveroiden pääsatokausi on vasta nyt kunnolla käynnissä, joten ajattelin jakaa kanssanne nyt erittäin hyvän ruokaohjeen, johon kyseinen sieni sopii erinomaisesti. Ohjeen mukaisia ainesosia voi maun mukaan muuttaa, esimerkiksi lisäämällä sienten tai sinihomejuuston määrää. Ja toki laatikkoon voi käyttää suppilovahveroiden sijaan muitakin ruokasieniä, vaikkapa lampaankääpää tai mustatorvisieniä.


Sinihomejuustoinen suppilovahvero-jauhelihamakaronilaatikko

200g ruismakaronia
400g jauhelihaa
1 iso sipuli
100g suppilovahveroita
150g sinihomejuustoa
5dl maitoa
4 kananmunaa
mustapippuria
suolaa
valkosipulijauhetta

Kuori ja silppua sipuli. Puhdista suppilovahverot ja pilko niitä tarvittaessa pienemmiksi. Ruskista jauheliha. Keitä jauhelihan ruskistuessa makaronit puolikypsiksi isossa kattilassa, ei mene montaa minuuttia. Kaada vesi pois, jätä makaronit kattilaan. Lisää jauhelihan joukkoon sipulisilppu ja suppilovahverot, kuullota hetki. Mausta mustapippurilla ja valkosipulijauheella. Lisää seos puolikypsien makaronien joukkoon. Murustele joukkoon sinihomejuusto ja tarkista maku. Lisää tarvittaessa suolaa tai muita mausteita. Kaada seos uunivuokaan. Vatkaa kananmunat ja maito sekaisin, kaada vuokaan muiden ainesten päälle. Paista 200 asteisen uunin keskitasolla 30-40 minuuttia, kunnes munamaito on hyytynyt.


---
Tänäänkin on aurinko paistanut koko päivän, joten taidanpa lähteä vielä myöhemmin lyhyelle kävelylle lähimetsään. Eilisen pidemmän metsäretken jäljiltä olo on sen verran ryytynyt ja lihakset jumissa kallioilla kiipeilystä, että jätin välistä karpaloretken. Annukka kuitenkin suunnisti suolle, joten pysykää kuulolla, tiedossa lienee tarinoita retkestä sekä tietenkin suussasulavia karpaloherkkuohjeita!

-Lily

P.S. Koska kamerani laturi on lainassa, tähän postaukseen ei hernunut kuvia eiliseltä kiipeilyretkeltä. Lupaan lisätä upeita maisemakuvia, kunhan saan ne kamerasta ulos.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti