torstai 6. lokakuuta 2011

Punajuurta pihveinä

Syksy tuo aina tullessaan erilaiset juurekset, joiden satokausi ajoittuu loppukesään. Monien juuresten sadonkorjuu on perinteisesti jätetty myöhemmälle syksyyn, sillä ne säilyvät maan suojassa ensimmäisiin pakkasiin asti. Juurekset taipuvat keittiössä moneksi ja niistä saakin monipuolista ja herkullista ruokaa. Meidän huushollimme herkutteli kahtena perättäisenä päivänä tällä viikolla punajuuripihveillä.

Punajuuripihvit

1 iso punajuuri
2 isoa porkkanaa
1 sipuli
2 valkosipulin kynttä
pätkä purjoa
auringonkukansiemeniä
kurpitsansiemeniä
seesaminsiemeniä
2 kananmunaa
noin 1/2-1 dl juustoraastetta
mustapippuria
suolaa
paprikajauhetta
yrttisekoitusta (omassani oregano, basilika, minttu, lipstikka, kirveli)
karhunlaukkaa
valkopippuria

Riko kananmunat kulhoon ja vatkaa niiden rakenne rikki. Sekoita joukkoon mausteet. Kuori ja raasta punajuuri ja porkkanat. Silppua sipuli ja valkosipuli hienoksi ja lisää pihvimassan joukkoon. Viipaloi purjo ohuiksi suikaleiksi ja sekoita se massaan. Voit ripotella joukkoon myös siemeniä oman makusi mukaan. Omassa versiossani mukaan lähtivät kaikki siemenet, joita kaapissa sattui olemaan eli seesamia, kurpitsaa ja auringonkukkaa. Sekoita vielä joukkoon juustoraastetta massaa kiinteyttämään. Sekoita tasaiseksi ja nostele lusikan avulla leivinpaperille tasaisia pihvejä. Annoksesta tulee noin yksi pellillinen pihvejä. Pihvit paistetaan noin 180 asteessa 15 minuuttia tai kunnes pinta on hieman ruskettunut.



Meillä pihvit tarjoiltiin kermaisen kantarellikastikkeen ja kevyesti wokattujen kasvisten kanssa.

-Annukka

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti