torstai 3. marraskuuta 2011

Luomuviljelyn visionäärit

Teimme eilen Frantsilan Kehäkukkaan yritysvierailun, jonka aikana saimme tutustua Frantsilan tilan vaiheisiin ja historiaan markkinointipäällikkö Timo Mantereen opastuksella. Timo kertoi meille, kuinka Frantsilan yrittäjäpariskunta oli yrityksen alkuaikoina leimattu melkeinpä kylähulluiksi heidän käynnistäessään aikaansa edellä olevaa luomuviljelyä ja toimiessaan kestävän kehityksen periaatteiden mukaisesti. Kivisten alkuvuosien jälkeen yritys on kuitenkin päässyt nykyiseen asemaansa ja noussut yhdeksi Suomen tunnetuimmista ja menestyneimmistä luomutuottajista. Samalla asenteet ja arvot ovat muuttuneet ja edelleen muuttumassa yhteiskunnassa, ja luomu sekä kestävä kehitys ovat nousseet tärkeiksi arvoiksi yhä useammalle suomalaiselle, yhdessä kotimaisuuden rinnalle.


Vierailun aikana pääsimme ihastelemaan Frantsilan Kehäkukan tiloja ja maistelemaan kahvilan ihania herkkuja: leivonnaisia ja yrttiteetä. Timo kertoili myös Frantsilan yrityksen tuotekehittelyprosessista ja saimme keskustella yrityksen toimintaperiaatteista ja ideologiasta. Frantsilan vahvuuksia on aina ollut luonnon ja luonnonmukaisten menetelmien kunnioittaminen ja arvostaminen, kotimaisuuden suosiminen sekä korkeat laatukriteerit. Frantsila myös huolehtii henkilöstönsä hyvinvoinnista eikä esimerkiksi käytä ollenkaan nykyään niin muodikasta vuokratyövoimaa. Yrityksessä uskotaan myös vahvaan kasvuun yhteiskunnan arvojen muutoksen myötä ja Frantsilan järkkymättömät visionäärit pääsevätkin pikku hiljaa keräämään pitkän ja sinnikkään työnsä hedelmiä.

Myyntipäällikkö Timo Mantere kertoi meille Frantsilan historiasta ja toiminnasta.

Vierailun lopuksi pääsimme vielä shoppailemaan Kehäkukan puotiin, jossa oli tarjolla runsas valikoima Frantsilan omia tuotteita, sekä myös muita kotimaisia lähi- ja luomutuotteita. Puoti oli syötävän suloinen ja siellä olisi mieluusti viettänyt enemmänkin aikaa, mutta kotiinviemisiksi löytyi onneksi nytkin Frantsilan tuotteita. Tuliaisiksi mukaan tarttui yrttiteetä ja omaan testiin hammastahnaa, jonka vaihtamista luonnonmukaisempaan ja lyhyemmän ainesosaluettelon sisältämään tuotteeseen olenkin jo tovin verran suunnitellut. Plussana tässä tietenkin on vielä kotimaisuus sekä ekologisuus.

Kotimatkalle saimme tuotteiden lisäksi paljon ajateltavaa ja ideoita omaankin toimintaamme. Sekä tietysti vahvan esikuvan siitä, kuinka luontoalalla toimija voi kehittää menestyvän yrityksen tinkimättä kuitenkaan arvoistaan.-Lily

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti