tiistai 14. helmikuuta 2012

Sipaisusta siisti

Uuden mustan sivuilla kerrottiin jokunen aika sitten meikinpoistoon tarkoitetuista kestolapuista ja niiden valmistamisesta. Itse käytän meikkiä arkena ja vaikka naamani pesenkin palasaippuan muotoon pakatulla puhdistajalla ja vedellä huuhtomalla, ripsivärin poistamiseen käytän silmämeikinpoistoainetta ja vanulappuja. Lappuja kuluukin siis minulla päivittäin. Niiden vaihtaminen kestoversioihin ei olisi kovin iso työ, mutta vähentäisi aika paljon kylpyhuonejätettäni.

Kestolaput jäivät alitajuntaani hautumaan ja kaupungilla käydessäni kävin nappaamassa kangaskaupan palalaarista pienen pätkän flanellikangasta. Parhaitenhan tässä puuhassa toimisi jo valmiiksi käytön mahdollisimman pehmeäksi kuluttama kangas, mutta ehkäpä tuokin kangas pehmenee vielä lisää ajan myötä. Pohdiskelin myös muita kangasvaihtoehtoja, mutta couperosaan taipuvainen ihoni ei nauti yhtään ylimääräisestä hankauksesta, joten pehmoinen flanelli tuntui luontevimmalta vaihtoehdolta.


Kotiin köpöteltyäni pesaisin kankaan ja annoin sen kuivua. Sitten leikkelin sopivan kokoisia lappuja, joiden reunat huolittelin kevyesti siksakilla. Saumurinomistajilla tämä vaihe sujuu varmasti huomattavan paljon siistimmin ja kivuttomammin. Sain kuitenkin reunat kestävämmiksi ja lopputuloskaan ei ollut ulkonäöllisesti ihan niin rujo kuin olin pelännyt. Lappuja ompelin 15 kappaletta laskien, että näin niitä riittäisi viikon tai hieman reilun tarpeisiin kerralla. Näin minulta eivät olisi laput jatkuvasti loppu ja ehtisin niitä rauhassa pestäkin välillä.Laput ovat olleet tähän asti käytössä pehmoisia ja miellyttäviä. Kangas voisi olla vielä hieman imukykyisempää, mutta uskon tämän ongelman korjaantuvan, jahka laput ennättävät pyöriä koneessa muutaman kerran. Useimmat kankaathan parantavat imukykyään käytön myötä. Laput kannattaa muuten pestä omassa hienopyykkipussissaan, jotteivät ne huku koneessa muun pyykin joukkoon.

Mitä muita kestotuotteita te arjessanne käytätte? Itselleni vanhoja tuttuja arjen pyörteissä ovat tiskirätit ja esimerkiksi kuukautiskuppi. Uusille ihastuksille olisi edelleen tilaa eli jos teillä on jotakin luottotuotteita, jotka on helposti ja kätevästi muunnettavissa kestoversioiksi, mielelläni kuulisin lisää!

-Annukka

PS. Olemme olleet syksystä lähtien myös Facebookin puolella. Sivuilla olemme jakaneet etenkin linkkejä ja ajatuksia, joista ei varsinaista omaa postausta synny, mutta jotka ovat mielestämme kiinnostavia ja aiheeseen liittyviä. Mikäli aihepiiri ja siitä keskusteleminen kiinnostaa tai teillä on ajatuksia tai toiveita esimerkiksi tulevien blogikirjoitusten suhteen, käykäähän kommentoimassa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti