tiistai 13. maaliskuuta 2012

Papuja levitteiksi

Valkoiset pavut sopivat oivallisesti pohjaksi erilaisiin levitteisiin ja tarjoavatkin mielenkiintoisen vaihtoehdon esimerkiksi tuorejuustoille. Itse keittelin papuja reilumman satsin ja tein osasta heti leivän päälle sopivia levitteitä.  Loput säästin seuraavan päivän ruoka-aineksiksi. Papulevitteet ovat pohjattoman käteviä ja niitä voi muunnella lähes loputtomasti. Omani olivat tällä kertaa vaikutteensa pestosta ja chilistä saaneet.



Papulevitteet

Pestolevite

1,5 dl valkoisia papuja keitettynä
1 ruukku basilikaa
1-2 rkl sitruunamehua
1 valkosipulin kynsi
oliiviöljyä muutama ruokalusikallinen
suolaa
mustapippuria

Pavut ja mausteet sekoitetaan sauvasekoittimen avulla sileäksi tahnaksi. Maku tarkistetaan ja lisäillään sitä, mikä maun perusteella tuntuu puuttuvan.

Chililevite

1,5 dl valkoisia papuja keitettynä
2 rkl turkkilaista jogurttia
1,5 rkl makeaa chilikastiketta
0,5 tl paprikajauhetta
chilimausteseosta

Pavut ja mausteet vedetään sauvasekoittimella sileäksi tahnaksi. Maku tarkistetaan ja tarvittaessa mausteiden määriä korjataan. Soveltuu etenkin vaalealle leivälle.

Kumpikin levite maistuu huomattavasti paremmalta, jos makujen antaa tasoittua tunnin tai pari jääkaapissa ennen tarjoilua.

-Annukka

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti