tiistai 17. huhtikuuta 2012

Kevätkuulumisia

Huhtikuisen keväinen maisema ikkunani takana tänään.
Vaikka ulos ikkunasta kurkistaessa tuntuukin, että kesä ja kasvukausi ovat vielä kaukana, tekee kevät tuloaan hitaan sitkeällä varmuudella. Mekin olemme olleet jo tovin kevättunnelmissa, pohtien etenkin tulevaa kesää ja kaikkia sen mukanaan tuomia jänniä juttuja.

Kuten sivupalkista on voinut jo tovin huomata, Villikataja kuuluu nykyisin luonto-osuuskunta Aapaan. Aktiivisen viestinvaihdon sekä puolin ja toisin tehtyjen kyselyjen jälkeen totesimme, että Aapa voisi hyvinkin olla juuri meille ja ajatusmaailmaamme sopiva osuuskunta ja toimimisen kanava. Aapalaiset taas tuntuivat kokevan, että niin sijaintimme, osaamisemme kuin toimintatapammekin täydentäisi heidän omaansa. Näin pääsimmekin sopimukseen lähtökohdista ja haimme osuuskunnan jäseniksi. Meidän palveluitamme voikin siis jatkossakin tilata totuttuun tapaan suoraan meiltä tai halutessaan myös Aapan kautta. Toukokuussa tarkoituksena olisi myös reissuta aapalaisten luokse, jotta voisimme tutustua vielä paremmin.

Minä olen valmistautumassa parhaillaan keruutuotetarkastajan teoriatenttiin ja sienimikroskopiaan, jotka ovat tutkinnon viimeiset suorittamattomat osat. Tieni käykin taas Otavaan ensi viikolla, kun viikon mittainen sienimikroskopia starttaa tutuissa tiloissa. Lily luotsaa sillä välin Villikatajan puuhia ja pitää blogin pystyssä.

Olemme myös vaihtaneet viestejä kiivaasti Taulun kartanon Riitan ja Metsolan kartanon Marjutin kanssa kevään ja kesän kursseista. Keskustelut yksityiskohdista ovat vielä hieman kesken, mutta tiedotamme niistä täällä ja Facebook-sivuillamme heti jahka ajankohdat ja kurssisisällöt tarkentuvat varmoiksi. Tiedossa on ainakin luonnonyrttejä ja niiden kokkailuja, lankavärjäilyjä sekä kotimaisten luonnonkasvien soveltuvuutta kosmetiikkaan ja rentoutukseen. Olemme hyvin innoissamme siitä, että meillä on mahdollisuus päästä kurssittamaan näin upeisiin paikkoihin. Me kun ihastuimme täyttä päätä syksyllä kartanoilla vieraillessamme niiden kauniisiin tiloihin, ympäristöön, tunnelmalliseen ilmapiiriin sekä kummankin paikan vahvaan sitoutumiseen ekologisesti kestävään matkailuun.
Lisäksi keväällä on tarkoituksena järjestää tunnin tai parin mittaisia yrttikävelyitä luonnonyrteistä kiinnostuneille ja meidät voi halutessaan tilata myös opettamaan yrttikasvien erilaisia käyttötapoja vaikkapa ystäväporukan kanssa omaan lähimetsäänsä. Katsotaan mitä kaikkea muuta ehdimme ja keksimme kesäkauden kunniaksi.

Muissa kevätprojekteissa olemme pitäneet yhteyttä Kaupunkiviljelypäivän jälkeen kaupunkiviljelystä kiinnostuneisiin tahoihin ja katselleet, löytyisikö tältä saralta jotakin, johon voisimme kesällä osallistua ihan tavallisina yksityishenkilöinä. Myös erilaiset sissiviljelytempaukset auringonkukkien istuttelun ja muun merkeissä kuulostivat mielenkiintoisilta, joten varmastikin aiheesta kuullaan lisää kevään mittaan. Lisäksi Lily suunnitteli alivuokrautuvansa viljelypalstalleni Viitaniemessä tänä kesänä, joten kaikenlaista mielenkiintoista lienee hyötykasvienkin saralla tiedossa pitkin kesää.

Kaiken kaikkiaan kevät ja kesä vaikuttavat minusta jännittäviltä ja odotan niitä jo kovasti! Toivottavasti teillä muillakin on yhtä mukava tuntuma kesästä.

-Annukka

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti