torstai 31. toukokuuta 2012

Maitohorsmaa keittona

Maitohorsman verso ponnistamassa maasta
Yrttikävelyn jälkihuumassa voisikin olla sopiva hetki kirjoitella ylös resepti, jolla tein itse viikko sitten keittoa tuoreista maitohorsman versoista. Noita pieniä maastapuskevia versoja voi käyttää myös parsan tapaan keitettyinä. Lehdet kelpaavat myös salaatteihin ja yrttijuomiin.

Maitohorsmakeitto

2 dl vesi
2 dl ruokakerma
suuruste
1 sipuli
1-2 dl maitohorsmaa silppuna
2 porkkanaa
suolaa
paprikajauhetta
rakuunaa
salviaa
persiljaa

Keiton voi tehdä myös kokonaan veteen, samoin keiton voi halutessaan jättää kokonaan suurustamatta. Mitataan ensimmäiseksi vesi ja kerma kattilaan ja kuumennetaan. Silputaan sipuli ja porkkanat, lisätään ne keittoon. Maitohorsma on helpoin lisätä suoraan saksilla kattilaan silputen. Nuoret versot voi silputa sellaisinaan, aikuisista kasveista käytetään pelkät lehdet. Annetaan hautua, kunnes porkkanat alkavat pehmetä. Maustetaan suolalla, paprikalla ja yrteillä. Jälkimmäisten kanssa kannattaa olla kevytkätinen ja maistella keittoa välillä, jottei hukuta maitohorsman omaa makua kokonaan.


 Keitto sopii erityisesti tuoreen leivän kaverina nautittavaksi. Iloisia hetkiä villiyrttien parissa!

-Annukka

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti