tiistai 22. toukokuuta 2012

Ravintolapäiväseikkailua Jyväskylässä

Viime lauantainen Ravintolapäivä on tähän mennessä levittäytynyt jo ihailtavan laajamittaiseksi. Paitsi, että pop-up -ravintoloita syntyi Jyväskylässäkin siellä täällä, on päivä levinnyt jo moniin muihinkin maihin. Mikäs sen mukavampaa, kuin päästä tutustumaan päivän aikana vähän erilaisempiin resepteihin ja puitteisiin. 

Humaloidun Hanhen ruokalista oli hyvin ruokahaluja
herättelevä. Ruokalistaan pääsi tutustumaan jo etukäteen
Ravintolapäivä -tapahtuman sivuilla, sekä ravintolan omilla
Facebook-sivuilla.  

Itse päädyin ravintolapäivänä tekemään tuttavuutta Lutakon alueelle ilmestyneeseen Humaloituun Hanheen. Ravintolan vaikuttajana toimi Ahmija -blogin ahmija. Saavuin Humaloituun Hanheen puolisen tuntia avaamisajankohdan jälkeen, jolloin ulkoilmaravintolan kassan edessä kiemurteli jo hyvä jono. Ravintolan pöydät olivat myös täydenlaisia. Hetken jonottelun jälkeen pääsin kassalle ja tilasin jo ennakkoon suunnittelemani luostariolut-valkosipulikeiton sekä paahtopaistiannoksen. 

Auringonpaisteessa ja raikkaassa ulkoilmassa, tilapäisterassilla nautitut herkut maistuivat oivallisilta. Ihastuin varsinkin mehevään keittoon, jossa paahdetun valkosipulin pehmeä maku yhdistyi oivallisesti oluen ja saaristolaisleivän makuihin. Paahtopaistiannoksen suppilovahverohilloke puolestaan oli viedä kielen mennessään. Moista pitää ehdottomasti kokeilla tehdä itsekin ensi syksynä, kun tuoreita suppiksia taas on saatavilla. Ilahduttavasti annoksista oli tarjolla myös vegaanivaihtoehdot. Jälkiruokakakku näytti viereisissä pöydissä hurjan hyvältä, mutta harmi kyllä mahaan ei enää mahtunut enempää herkkuja yhdellä istumalla.  


Luostariolut-valkosipulikeittoa saaristolaisleivällä sekä schwarz-paahtopaistia,
marinoitua paahdettua punajuurta ja suppilovahverohilloketta raikkaan
vihersalaatin ja pinjansiementen kera. 
Humaloidun Hanhen jälkeen suuntasin kohti satamassa vietettäviä Kalamarkkinoita. Liekö sitten syy samaan aikaan käynnissä olevan jääkiekko-ottelun, Yläkaupungin yön ja Ravintolapäivän vai sen, että tänä vuonna kalamarkkinoista ei tuntunut löytyvän juurikaan mainostusta, oli markkinaväkeä liikkeellä hieman vähänlaisesti. Markkinoiden antimet kuitenkin olivat kerrassaan houkuttelevia: frittimuikkuja, loimulohta, kalasäilykkeitä, tuoretta kalaa, mausteita ja toffeeta... Suunnitelmissani oli kuitenkin käydä vielä toisessa Ravintolapäivän ravintolassa markkinavierailun jälkeen, joten en ostanut markkinoilta mukaani lämpimässä säässä helposti pilaantuvia kalatuotteita. 

Ravintolapäivän toinen kohteeni, Kauppakadulla majaansa pitänyt T-Barbeque oli kuitenkin ehtinyt jo myydä kaikki annoksensa ja lopettaa, ennen kuin ehdin paikalle. (Myöhemmin sain "onnekseni" kuulla, että ravintolan kaikki annokset olivat menneet kaupaksi suurin piirtein tunnissa ja jonot olivat kiemurrelleet pitkin Kauppakatua. Eli en olisi ehtinytkään paikalle, vaikka olisin suunnistanut sinne suoraan Lutakosta.) Myös Lankakauppa Poppelin jo toista kertaa pitämä Hooked on Sweets! -konditoria jäi ikäväkseni välistä.

Kaiken kaikkiaan Ravintolapäivästä tuli oikein mukava fiilis ja olin tyytyväinen, että ehdin ensimmäistä kertaa tutustumaan päivän ravintoloihin, vaikkakin vain yhteen. Mielessä kutkuttaa myös ajatus seuraavaan ravintolapäivään osallistumisesta, ravintoloitsijan roolissa... Kenties Jyväskylä näkee seuraavana Ravintolapäivänä yhden pop-up -ravintolan lisää!

-Lily

2 kommenttia:

 1. I hope to see you on Sunday!
  I will be located on the red bench down from Compass between Sokos and Forum from 12pm-4pm.
  If you bring your own container I offer 10 cents off per item!
  :)
  Hooked On Sweets
  http://hookedonsweets.blogspot.fi/2013/02/my-final-restaurant-day-menu.html

  VastaaPoista
 2. Oh my, your restaurant sounds AWESOME!!! And the location is quite ideal also. I'll try to come and get some of your incredibly delicious sounding treats!

  -Lily

  VastaaPoista