torstai 17. toukokuuta 2012

Yritteliäisyyttä ja koetuksia

Toukokuu on hurahtanut jo yli puolivälin, mutta minusta tuntuu että pääsen vasta nyt nauttimaan siitä osaltani. Kuun alussa olin viikon reissussa. Lisäksi maanantaista keskiviikkoon vietin taas muutaman monipuolisen päivän Otavassa. Vasta eilen iltapäivästä raahasin laukkuni kotiin ensimmäistä kertaa reiluun kahteen viikkoon ja henkäisin helpotuksesta. Reissussa on mukava olla, mutta kotiin on aina yhtä ihana palata.

Otavassa vietetty alkuviikko koostui kiertelystä paikallisissa luonnontuotealan yrityksissä tutustuen niiden toimintaan, periaatteisiin ja tuotteisiin. Ensimmäisen päivän tutustumiskohteina olivat Heikkilän yrttitila, Ollinmäen viinitila ja Aten Marja-Aitta. Tiistaina käväisimme Vavesaaren tilan uudistuneessa myymälässä ja lisäksi puolivahingossa Tuomiojan Tarhalla. Keskiviikko oli varattu kurssin lopputentin tekemiseen ja lisäksi esittelin oman lopputyöni.

Aten Marja-Aitan uusi myymälä
Kurssin yritysvierailut olivat mielenkiintoisia ja vaikka yritykset samalle sektorille sijoittuivatkin, ne olivat keskenään kovin erilaisia. Useampikin niistä oli laajentamassa toimintaansa lähiaikoina ja tulevaisuuden näkymät vaikuttivatkin vahvoilta. Olikin ihana nähdä, että alalla riittää nostetta ja kantavuutta, kun pohjatyö tehdään huolellisesti ja ammattitaidolla. Kunnioitukseni alan yrittäjiä kohtaan myös nousi entisestään yritysten vaiheista ja vaikeuksistakin kuunnellessa. Vaatii melkoista rohkeutta, uskoa ja ammattitaitoa monellakin alalla saada toimintansa pyörimään yhtä mallikkaasti kuin näillä yrityksillä.

Heikkilän yrttitilan peltoja
Yritysvierailujen jälkeen oli aika keskittyä tenttiin. Etukäteen olin lievästi jännittänyt miten lukemisen viimeisten viikkojen epäonni vaikuttaisi lopputulokseen. Olin myös juuri ennen jaksoa viikon reissussa, enkä edes vilkaissut tenttijuttuihin päin. Kurssikavereiden kanssa ahdistusta oli aiheuttanut myös se, että tenttikysymyslistan 250 kysymyksen joukkoon kuului jonkin verran täysin epäolennaisuuksiin keskittyviä kysymyksiä sekä järjettömien listojen opettelua. Tentissä kuitenkin kysymykset olivat keskeisistä asioista ja mittasivat hyvin sitä, miten olimme asioita sisäistäneet. Kaiken kaikkiaan tentti tuntui sujuvan hyvin ja sainkin iltapäivällä tietää, että moinen oli mennyt läpi. Nyt siis virallisesti kaikki keruutuotetarkastajan tutkintoon kuuluvat suoritukset ovat kasassa. Eilinen sujuikin hyväntuulisena ja rentona päivänä.

Tuomiojan Tarhan kukkaloistoa

Minulla on rästissä nyt paljonkin materiaalia, jonka koetan kirjoitella puhtaaksi tällä ja ensi viikolla. Tarkoituksenani on esitellä tarkemmin näitä tiloja ja yrityksiä, joihin pääsimme tutustumaan. Miltei jokaiselta vierailulta kun mukaan tarttui myös ostoksia, joten pääsin myös käytännössä kokeilemaan valmiita tuotteita. Lisäksi olen seikkaillut viimeiset pari kuukautta ekodeodoranttien maailmassa ja tutustunut myös latvialaiseen ekokosmetiikkamerkki Madaraan. Ylipäätään ekokosmetiikasta jo pitkään kiinnostuneena ja jatkuvasti sen osuutta omassa kaapissa lisänneenä olen ajatellut jo pidempään kirjoitella aiheesta tuotetestailuja laajemmin.

Eli tällaisissa merkeissä vihdoinkin palailen takaisin kotiin ja blogin äärelle. Nauttikaahan lämpimistä keleistä, minä ainakin ajattelin ottaa kaiken irti miltei helteiseksi äityvästä päivästä ja lähteä testailemaan kanoottia pitkästä aikaa.

-Annukka

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti