maanantai 11. kesäkuuta 2012

Vuohenputki-kinkkupiirakkaa

Kankaan puutarhan kyläjuhlissa paljon kiinnostusta herätti vuohenputki ruokakasvina. Esittelypisteen takana hääriessäni muistelin jo jakaneeni blogissakin tämän erinomaisen vuohenputki-kinkkupiirakan ohjeen, mutta niin vain näemmä muistin väärin. Vaan eipä hätää, laitetaan piirakkaohje jakoon nyt!

Vuohenputki-kinkkupiirasta tarjolla
Villikatajan kurssin kahvitauolla.
Vuohenputki-kinkkupiirakka

Pohja:
½dl perunasosejauhetta
½dl vehnäjauhoja
½tl leivinjauhetta
50g voita tai margariinia
1dl vettä

Täyte:
2 sipulia
2rkl öljyä
150g kinkkusuikaleita
1dl ryöpättyjä ja hienonnettuja vuohenputken lehtiä
2dl juustoraastetta (maun mukaan mozzarella, emmental, edam tms.)
2dl kermamaitoa
2 kananmunaa

Sekoita perunasosejauhe, jauhot ja leivinjauhe. Nypi joukkoon rasva ja lisää vesi. Anna taikinan levätä hetki kylmässä. Levitä taikina halkaisijaltaan ~30cm piirakkavuoan pohjalle ja reunoille.


Kuullota pieniksi kuutioiksi silputut sipulit. Sekoita sipulikuutiot, kinkkusuikaleet, juustoraaste ja vuohenputkisilppu keskenään ja levitä piirakkapohjalle. Kaada päälle mustapippurilla maustettu kermamaito-munaseos.


Paista piirakkaa 200 asteisessa uunissa keskitasolla noin 40 minuuttia, kunnes piirakkatäyte on hyytynyt ja pinta saanut hieman väriä. Tarjoa piirakka haaleana tai jäähtyneenä.


--
Vuohenputki-kinkkupiirakan ohjetta voi helposti mukailla ja käyttää vuohenputken tilalla vaikkapa nokkosta tai pinaattia. Mausteeksi voi lisätä vaikkapa hivenen hienonnettua siankärsämöä tai tutummista mausteyrteistä timjamia tai salviaa.


-Lily

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti