torstai 9. elokuuta 2012

Maailman paras mustikkapiirakka (vähintäänkin)


Minulla on maailman paras äiti (kuten varmaan valtaosalla meistä, jos asiaa käydään selvittämään). Äitini on empaattinen, itsenäinen, herkkävaistoinen ja leppoisa nainen. Äidilläni on kaunis lauluääni, ihanan kajahtanut huumorintaju ja kyky saada muut tuntemaan olonsa hyväksytyiksi omana itsenään. Äitini tekee myös maailman parasta jauhelihakastiketta sekä mustikkapiirakkaa.

Mustikkakausi onkin parhaillaan menossa ja houkuttaa metsään keräämään marjoja talteen talvea varten. Olemme keräilleet miehen kanssa tänä vuonna mustikoita pienillä marjaretkillä. Koska minulla ei ole enää oikein voimia lähteä koko päivän marjaretkelle jonnekin kauemmas, on meidän pitänyt tyytyä näihin tunnin tai parin keräyspyrähdyksiin. Ihan hyvin satoa on saatu tälläkin menetelmällä pakkaseen, vaikkakin tänä vuonna mustikan sato tuntuu olevan selkeästi paikoittainen. Koska myös mieheni on ihastunut äitini mustikkapiirakkaan ja pitää sitä myös parhaana piirakkana, lupasinkin viime keräysreissun jälkeen kaivella reseptin kaapista ja tehdä pellillisen piirakkaa.

Sitä ainutta ja alkuperäistä mustikkapiirakkaa
Äidin mustikkapiirakka

Äitini kertoi minulle piirakan alkuperän juontavan juurensa hänen työvuosiinsa nuorten suljetulla mielenterveysosastolla Etelä-Karjalassa. Tuolloin hänen kollegansa Taimi, touhukas ja ystävällinen karjalaisnainen, oli tuonut taukohuoneeseen pellillisen herkullista piirakkaa. Äitini oli ihastellut piirakkaa ja saanut tietää, että resepti oli peräisin Taimin omalta äidiltä. Karjalaisen vieraanvarainen ja ystävällinen Taimi lupasi auliisti toimittaa reseptin äidilleni ja olikin seuraavana päivänä tullut töihin mukanaan säntillisesti paperille kirjoituskoneella naputeltu resepti. Äiti ei muuta mustikkapiirakkaa enää sen jälkeen olekaan leiponut, kiitos ihanan työtoverinsa.

Piirakkaa valmistuu tällä reseptillä uunipellin verran. Neljän lapsen äidin ei oikein kannattanut nyhertää pienempien annosten kanssa. Puolittamalla reseptin saa sellaisen normaalin pyöreän piirakkavuoan verran mustikkaista ihanuutta, joten tämä lienee useimmille aivan kelvollinen vaihtoehto.

Pohja
200 g voi tai margariini
2 dl sokeri
2 munaa
4 dl vehnäjauho
4 tl leivinjauhe
2 tl vaniljasokeri

HUOM! Osa on kokenut, että tällä määrällä tehtynä pohjasta tulee liian pieni uunipellille. Jos siis tahtoo pelata varman päälle, tee pohja puolitoista- tai kaksinkertaisena. Pohja on yhtä kaikki sen verran hyvää, että tämä ei kyllä kostaudu mitenkään :)

Päällinen
1 litra mustikoita
2 dl kermaviili
1 dl sokeri
2 kananmunaa

Valkoisen sokerin tilalla voi halutessaan käyttää esimerkiksi kookossokeria, mokoma antaa maulle vain lisää luonnetta.

Vatkaa pohjaa varten pehmennyt margariini ja sokeri vaahdoksi. Lisää munat yksitellen vatkaten. Sekoita kuivat aineet yhteen ja lisää ne taikinaan. Levitä uunipellille tai piirakkavuokaan.

Päällistä varten levitetään piirakkapohjalle mustikat. Jossakin valmiiksi liatuista kulhoista sekoitetaan kermaviilistä, sokerista ja munista tasainen seos, joka valutetaan mustikoiden päälle. Tämän jälkeen piirakka on paistoa vaille valmis. Meillä tämä viimeinen osuus suoritettiin 200 asteessa ja noin 30-40 minuutin paistoajalla.

Parhauspiirakkaa, kiitokset vaan äidille reseptistä
Tämä piirakkaa kuuluu niihin, joiden maku on parhaimmillaan vasta seuraavana päivänä, kun piirakka on ehtinyt levätä jääkaapissa yön yli. Piirakan kaverina menevät erityisen hyvin erilaiset vaniljakastikkeet sekä -jäätelö. Itse annoin piirakalle lisäpotkua parvekkeella kasvavista sitruunamelissan lehdistä ja ne sopivat annokseen kyllä mainiosti.

-Annukka

PS. Marjojen terveysvaikutuksia on tutkittu viime vuosina innokkaasti, eikä syyttä. Vaikuttaakin siltä, että uusia terveyshyötyjä löytyy jatkuvasti. Näin makean piirakan teemoilta yksi mielenkiintoisimpia tutkimustuloksia viime vuosilta tuli vastaani viime syksyn Marjaseminaarissa: Marjojen nauttiminen sokerin kera on terveellisempää verensokerin säätelyn kannalta kuin vastaavan sokerimäärän nauttiminen sellaisenaan. joissa oli todettu marjojen säätelevän veren insuliinipitoisuuden nousua ja sen tasaantumista sokerin nauttimisen yhteydessä. Tuloksena oli, että marjojen kanssa nautittuna sama sokerimäärä nosti verensokeria ja insuliinipitoisuuksia veressä maltillisemmin ja myös verensokerin lasku oli rauhallisempaa. Samantapaisia tuloksia oli saatu myös leivonnaismuodossa nautituista marjoista, mutta tulokset olivat vielä julkaisematta viime syksynä. Herkutteluun kannattaakin siis varata ehdottomasti marjoja, verensokeri ja insuliinipitoisuus kiittävät!

PPS. Vietämme blogissa viikon ajan mustikkaviikkoa marjakauden kunniaksi. Tiedossa siis paljon reseptejä tuohon siniseen marjaan liittyen!

EDIT: 30.12.2012 Mainitsin äidilleni, että kyseinen resepti on blogimme luetuimpien tekstien joukossa. Tuolloin hän kertoi reseptin alkuperästä ja siitä, mistä hän oli alunperin reseptin käsiinsä saanut. Niinpä naputtelin oitis ylös Taimin osuuden siihen, että tekin pääsette kokeilemaan tätä suussasulavaa reseptiä.

37 kommenttia:

 1. Minä luulen että sinä olet myös paras tytär. Kun noin kauniiti äidistäsi kirjoitat.
  Tuollaista olisikin kiva itse joskus kuulla.

  Tuota piirakkaa on pakko kokeilla.
  Ja minulla on nyt mustikoita pakkasessa n. 70 litraa ja mansikoita 30 litraa, toivottavasti kestää seuraavaan satoon asti. Edelliset söin juhannusaattona. Olen ihan mahdoton syömään marjoja :)

  Maukasta päivää sinulle Annukka:)

  VastaaPoista
 2. Meidän äiti ansaitsee kyllä suvereenisti kaiken suitsutuksen, on sen verran mahtava nainen kyseessä :) Olen koettanut ylipäätään opetella siihen, että ihmisille saa ja pitää sanoa, kun ovat mainioita. Jokaiselle tekee hyvää aina välillä kuulla, mikä kaikki heissä onkaan niin ihanaa ja kaunista.

  Olen kateellinen säilömästäsi marjamäärästä, meillä mustikoita on tullut tosiaan pakkaseen niin älyttömän paljon pienempiä määriä kuin aiempina vuosina. Meilläkin marjoja syödään paljon, usein hurautellaan talvella ihan vaan jäähileiset yksilöt soseeksi ja lusikoidaan sellaisenaan :) Mutta ihana, että olet saanut talvikautta varten niin paljon marjoja säilöön!
  Mutta kuten lopussa kirjoitin, marjoista on löydetty niin monia erinomaisia terveysvaikutuksia, että niitä kelpaakin syödä vaikka vähän reilumminkin. Samoilla marjapäivillä opittiin mm. marjojen hyvää tekevästä vaikutuksesta verisuonien seinämiin ja veikkaan, että tutkimustuloksia ympäri maailman riittäisi, kun kävisi vain kaivamaan.

  -Annukka

  VastaaPoista
 3. Mustikka on herkkua. Anoppi on kerännyt meille toistaiseksi marjat pakkaseen. Ihanaa syödä niitä aamupuron seassa. Tykkään tälläisestä mustikkapiirakasta, yleensä käytän päällä kermviiliä/rahkaa yms.
  Kokeilen tätä ohjetta, jauhot vaihdan vain gluteenittomaan. Pellillinen ehdottomasti kantsii tehdä, saa vähän pakastimeenkin sitten:) Tv Eija

  VastaaPoista
 4. Eija, meillä mies julisti heti alkuunsa pannaan kaikki pullapohjaiset marjapiirakat, se on koko ikänsä niitä ilmeisesti inhonnut :P Onneksi itsekin tykkään enemmän tämän tyyppisistä piirakoista. Toivottavasti siis tulee sinunkin makuusi sopivaa marjapiirakkaa tällä reseptillä. Pellillinen mekin tehtiin, vaikka kahden hengen talous ollaan :D

  -Annukka

  VastaaPoista
 5. Ihan älyttömän hyvää tuli! Itse laitoin vielä valkosuklaahippusia päälle :)

  VastaaPoista
 6. Hei vaan! Mukavaa, että piiras maistui! Laitoitko valkosuklaan ennen paistoa vai vasta sen jälkeen? Valkosuklaa kuulostaa kiinnostavalta lisäykseltä! -Lily

  VastaaPoista
 7. Bongasin linkin tähän reseptiin eilen Twitterissä ja heti tänään piti kokeilla. Kävin kiertämässä kuntolenkin Nuuksiossa ja vaikka mustikoita oli selkeästi kerännyt siellä jo joku muukin niin sain tuon tarvitun litran kasaan. Just maistelin piirakkaa vaniljakastikkeen kera ja oli muuten hyvää! Kiitos reseptistä, pitää laittaa talteen:-)

  VastaaPoista
 8. SanttuPV, tosi mukava kuulla, että piirakka miellytti makuhermoja myös siellä :) Itse olen tykännyt tästä älyttömästi, etenkin kun säilytyksessä maku tuntuu vain parantuvan.

  Omat mustikkaretket ovat vielä hieman vaiheessa, kun pienen tytön kanssa kovin tehokasta ei marjojen keruu ole valitettavasti :) Kiva kuitenkin, että Nuuksiosta löytyi kylliksi marjoja piirakkaa varten!

  -Annukka

  VastaaPoista
 9. Ohje testattu ja hyvää tuli :) Taidan seuraavalla kerralla kokeilla tuota valkosuklaata lisäksi :)

  VastaaPoista
 10. Moi sinne Villikatajaan,

  minäkin olen tätä testaillut nyt pariin otteeseen, ja tänään ainesten vähyyden vuoksi korvasin osan pohjan rasvasta smetanalla. Piirakka vasta jäähtyy, joten se testitapaus vielä puuttuu :)

  Kiitos ohjeesta!

  VastaaPoista
 11. Selma, onpas hyvä että tämä kommenttiloota toimii samalla myös vinkkinurkkana sen suhteen, miten ohjetta voi muunnella :) Itse olen kuluttanut juuri pari viimeistä päivää mustikkametsässä ja täytynee tehdä taas pian tämän kesän eka mustikkapiirakka!

  Anne, kerro ihmeessä miten käy! On hurjan mielenkiintoista kuulla, miten ihmiset ovat ohjetta varioineet ja millaisia lopputuloksia saaneet! Ja tosi kiva, että ohje on ollut hyödyllinen sinulle :)

  -Annukka

  VastaaPoista
 12. Ihana resepti, kiitos tästä! Löysin ohjeen ihan vasta ja olen tehnyt sitä ohjeen mukaan muutaman kerran. Tänään kokeilin muuntaa reseptiä maidottomaksi (kylään on tulossa ystävä, joka ei käytä maitotuotteita). Käytin pohjassa maidotonta margariinia (Keiju sininen) ja korvasin kermaviilin soijajugurtilla (Alpro). Erinomaista tuli niinkin! Piirakka tosin näyttää vähän erilaiselta, sillä soijajugurtti näyttää valmiissa piirakassa vähän kuin vanilijakastikkeen näköiseltä (keltaisempi kuin kermaviili), ja mun miehen mielestä makukin oli vähän makeampi.
  -Miia

  VastaaPoista
 13. Tosi hyvä piirakka, namskis!
  Käytin tosin kreikkalaista jogurtia kun ei ollut kermaviiliä.

  VastaaPoista
 14. Anonyymi, vou, onpas kiva että olet tykännyt ja päässyt muokkailemaan piirakkaa enemmän omiin tarpeisiisi sopivaksi. Hurjan kiva kuulla, että perusohje on taipunut noin moneen. Täytyisikin itsekin testailla näitä muunnoksia, tänä syksynä nimittäin ei ole meillä tätä herkkua vielä nautittu kiireiden takia!

  Sirpa, kiva että piirakka on maistunut!

  -Annukka

  VastaaPoista
 15. Todella hyvä ohje sinulla. Kiitos paljon! Tällä teen nykyisin kaikki piirakat töissä ja kotona!

  VastaaPoista
 16. siis oliko tuo resepti nyt siis koko pellille?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä on joo, tästä tosiaan kokonainen pellillinen on aina syntynyt ja uunimme syö kohtalaisen normikokoisia peltejä eli sikäli vaikka ainesmäärät saattavat osittain vaikuttaa niukemmilta, kyllä se siitä :) Toki jos tahtoo esimerkiksi tuota päällistä reilummin, soveltaminen on aina ehdottoman sallittua (ja siitä saa tosi mielellään kertoa meillekin ja vinkata, miten tästä saa tuunattua entistä paremman piirakan).

   -Annukka

   Poista
 17. Moi! Etsin googlesta "mustikkapiirakka, pellillinen" ja tässä oli niin hyvä esipuhe, että piti kokeilla.. Minkä cm-mitat teidän uunipelti omaa? Ja millä oikeaoppisesti saat tahmean taikinan levitettyä sille?
  Mulle kävi niin, että kippasin taikinan pellille ja yritin sitä saada levitettyä, vauva päätti juuri sillä hetkellä alkaa itkeä hysteerisesti ja tuskan hien vallassa taistelin taikinan kanssa joka juuttui käsiin ja näytti toivottomasti liian vähältä meidän 33x44 cm pellille.. Ei auttanut kuin pestä kädet (suuri osa taikinaa meni siinä) ja laittaa vauva kantoreppuun... melkoisen jauhomäärän kanssa sain kuin sainkin lopulta taputeltua pohjan pellin alalle, myös täytemassaa tuli vähänlaisesti.. paperinohut piirakka kyllä on maun puolesta huippu hyvää huolimatta rutkasta jauholisästä taikinan tasoittelun yhteydessä, mutta pelti taitaa olla melkoisesti isompi meillä? t.piirakkavuoasta peltikokoon siirtyvä mister Murphyn kummilapsi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. :D Kuulostaapas kohtalokkaalta leipomiskerralta. Onneksi sait piirakan kuitenkin valmiiksi. Lapset ovat kyllä tehokkaita leivonta-apulaisia, minulla on nykyisin vaativasti kädet ylös kohottava ja "sylliin" huudon kajauttava keittiöavustaja. Jos en reagoi kyllin nopsaan, mokoma käy raahaamassa keittiönpöydän ääreltä tuolin ja kiipeä katsomaan, mitä teenkään :)

   En ole mittaillut tuota uunipeltiämme sen tarkemmin, mutta sellaisesta normaalikokoisesta uunista on kyse. Eli normaali leivinarkki esimerkiksi asettuu juuri sopivasti siihen pellille. Meillä tuo pohjamäärä on siis tähän peltikokoon piisannut ihan hyvin. Pohjan myös normaalisti pitäisi kohota reilummin eli se on ainakin sen sentin tai pari paksuudeltaan. Normaalisti olen levittänyt taikinan alustavasti pellille ihan lusikalla, jauhottanut kädet ja painellut taikinan tarkemmin paikoilleen. Jos kuitenkin epäilyttää, että peltiongelmat toistuvat, piirakan voi kyllä pyöräyttää hyvin vuokaankin ensi kerralla :)

   -Annukka

   Poista
 18. Kiitos mukavasta reseptistä! Löysin, kun googlasin haulla "mustikkapiirakka". Kermaviiliä ei ollut, joten turkkilainen jugurtti sai korvata sen. Nyt piirakka on uunissa ja asunnon on vallannut todella herkullinen tuoksu. Munat sain omasta kesäkanalasta, jossa asustaa 3 kanasta :) ja piirakka lähtee mukaan, kun mennään kyläilemään ensimmäistä kertaa tyttären omassa uudessa kodissa. Tämä resepti oli ainakin leipomisvaiheessa helppo toteuttaa ja jauhojen kanssa sai taikinan hyvin levitettyä pellille. Nyt vain piirakkakahveja odottelemaan :).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ooh, miten ihanalta omat kananmunat kuulostavat! On suorastaan jännittävää, miten monin eri variaatioin tätäkin piirakkaa on jo leivottu, äitini äimisteli kun taannoin kerroin miten moni ylipäätään on hänen reseptinsä lukenut :)

   -Annukka

   Poista
 19. Kiitos todella hyvästä reseptistä! Tein helmikuussa pari pellillistä muokaten reseptiä sen verran, että lisäsin kermaviilin kaveriksi täytteeseen 2 desiä mustikan makuista rahkaa ja käytin pohjaan osin grahamjauhoja. Tuli todella hyvää piirakkaa! Eilen tein saman satsin, mutta paistoin pyöreissä piirakkavuoissa ja totesin, että olisi kannattanut esipaistaa pohjaa ennen mustikoiden ja rahka lisäämistä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Grahamjauhot kuulostavat muuten tosi hyvältä muunnokselta, pitäisikin testata itsekin! Nythän tämä paras piirakka-aika alkaakin olla käsilläkin sopivasti :)

   -Annukka

   Poista
 20. Tästä on tullut mun go-to-mustikkapiirakkaresepti! Pitääpäs taas leipaista... :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi miten kiva kuulla :) Itsekin olen tähän kovasti tykästynyt, vaikkei reseptissä oikein mitään hirveän erikoista sinällään olekaan. Pitäisikin taas tehdä, vuosi alkaa jo edellisestä piirakasta olla aikaa :)

   -Annukka

   Poista
 21. Kiitos tästä reseptistä,tein samantien ja ihastuin: keittokirjaan kirjattu hyvänä. Epäilen ettei jää huomiseen maisteltavaa kun piirakka hupenee nuorienkin suihin ��. Leivinpaperi ehdoton pohjalle,nuolijalla levitin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Päivi, kiitokset kommentista! Mukava kuulla, että pääsi teilläkin vakiokäyttöön resepti :) Kuten ylempää voi myös lukea, tätä voi myös lähes loputtomasti tuunailla vähän eri aineksilla ja ratkaisuilla. Ja kiva kuulla sinunkin kokemuksiasi tuosta levittämispuolesta, itse en koskaan edes tajunnut sitä vaihetta hankalaksi, joten todella hyvä jos useampikin on keksinyt puuhaan muillekin jaettavaksi vinkkejä :)

   Poista
 22. Mulla oli kans ongelmia levityksen kanssa mutta veten kastetun lusikan kanssa onnistui hyvin.luulin itsekkin välillä että olenko lukenut ohjeen väärin ja tarkastin vielä 10x ohjeen.Mutta hyvä tuli ja tehdään uudelleenkin.Kiitos tästä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No hyvä sentään, että onnistui kuitenkin epäilyksistä huolimatta piirakka! Tulee itselle stressi, että apua, olenko aiheuttanut muille harmaita hiuksia reseptin kautta :D Onneksi ovat olleet onnellisia nämä tarinat kuitenkin loppujen lopuksi. Ja hurjan kiva, jos reseptistä tykkäsit :)

   -Annukka

   Poista
 23. Kiitokset huippu reseptistä. Tein sekä mustikkapiirakaa ja ihan just pyöräytin samalla ohjeella omenapiirakan ja tuli ihan törkeän hyvää!! Kermaviili ekaksi pohjan päälle ja omenat ohuina viipaleina, sit sokeria ja kanelia niskaan. Suosittelen testaamaan! Ps Mulla on leivinpeltiä hieman pienempi vuoka. Tykkään tehdä sillä, kun pohja jää himan paksummaksi =)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuulostaa niin herkulta! Minulla olisi omenoita vielä parvekkeella yksi säkillinen, pitäisiköhän tehdä omenaversiota! Kiitos inspiksestä hurjasti!

   -Annukka

   Poista
 24. Moikka ja iso kiitos hyvästä reseptistä!
  Pakko laittaa kuitenkin viestiä myös omasta puolestani, että en ole kertaakaan saanut pohjasta yhden pellin kokoista, eli teen aina suosiolla puolitoista kertaisen määrän. Mielestäni taikina pitää nimittäin olla sellainen, että se vaan kaadetaan pellille ilman sen suurempia levittämisiä. Patistin muutaman kaverinkin kokeilemaan, että saavatko he näillä ohjeilla pellillistä aikaan ja kaikilla jäi 1/3 pellistä tyhjäksi. Mutta järjettömän hyvä ohje on, joten sen takia haluan laittaa viestiä teille muille lukijoille!
  Koska olen tehnyt nyt tätä ohjetta jo niin monta kertaa, olen joka kerralla muuttanut ohjetta hiukan ja tässä on nyt bravuuriohjeeni tuosta alkuperäisestä muunneltuna (ja tästä varmasti saa pellillisen). Kaurahiutaleet sopivat täydellisesti piirakkaan ja jos malttaa jättää kakun vielä keskeltä hiukan raa'ahkoksi, jää kaurahiutaleet kivan kokonaisiksi (mahdollisimman isot kaurahiutaleet ovat parhaita tähän). Parasta seuraavana päivänä!

  2dl rypsiöljyä (öljyä kun on aina kaapissa!, huom öljyä ei tarvitse niin paljon kuin margariinia tai voita)
  2,5 dl sokeria
  3 munaa
  4 dl vehnäjauho
  2dl kaurahiutaleita
  6 tl leivinjauhe
  2 tl vaniljasokeri

  Päällinen
  1 litra mustikoita (tai vain niin vähän/paljon kuin haluaa)
  2 dl tavallista maustamatonta jogurttia (vähärasvainen, rasvaton käy)
  0,5 dl sokeria (mielestäni vähemmän sokeria riittää, mustikat kun yleensä ovat makeita)
  1 kananmuna (mielestäni yksi kananmuna riittää varsin hyvin jotta mausta ei tule munakas)

  Kiitos alkuperäisen ohjeen tekijälle siis! Ohje on nimensä arvoinen :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämäpä on hauska yksityiskohta kyllä tämä pohjan koko :D Meillä levittelemällä syntyy tosiaan tavallisen kokoiselle uunipellille kokonainen pohja, mutta selkeästi tässä on joko jonkinlainen pelti/levitystekniikkaero. Pääasia kuitenkin, että jokainen saa piirakkansa juuri itselleen oikean kokoisena, joten iso kiitos reseptin tuunaamisesta ja jakamisesta! Pitääkin kokeilla, kun ensi kerran piirakkahommiin käyn :)
   -Annukka

   Poista
 25. Tuo on ihan mun mummin resepti , mun rakas mummi oli myös Karjalainen, ja tuo on PARAS mustiikkapiirakka resepti! niin namia!! huomenna taas valmistan, ja ei tuo piirakka pakastten asti pääse hyvät ihmiset, se on liian hyvää! :-D :-P

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Selkeästi karjalaiset tekevät nämä jutut vain paremmin kuin muut :D Piirakka on kyllä juuttahisen hyvää. Meillä mies aina valittaa, kun sitä piirakkaa on pakko syödä suoraan pelliltä uunista tullessa, mutta kun se olisi parempaa jääkaappikylmänä. Mikä dilemma :D

   -Annukka

   Poista
 26. Löysin tämän ohjeen vuosi sitten ja olen käyttänyt sitä useamman kerran. Teen tätä jenkeissä ja pohja sekä kermaviilipäällinen onnistuu hyvin. Mutta tältä alueelta ei löydy kuin puutarhamustikkaa, joten olen päätynyt keittämään täytteen paitäytteen tyyliseksi maissijauholla suurustaen ja ripauksella sokeria ja sitruunamehua. Vien tätä usein töihin vaniljakastikkeen kanssa ja se katoaa suihin alta aikayksikön. Suuret kiitokset tästä ihanasta mustikkapiirakan ohjeesta!

  VastaaPoista
 27. En kyllä tajua kenen mielestä ohjeella ei tule pellillistä koska 2v tällä ohjeella olen hurmannut jo ihmisiä ja hyvin on piisannut. Kiitos tästä

  VastaaPoista