keskiviikko 5. syyskuuta 2012

Marilou Bio: ranskalaista luonnonkosmetiikkaa edullisesti

Marilou Bio oli minulle aivan täysin tuntematon tuotesarja, kun kesälomatkallani satuin Tuurin kyläkaupan kosmetiikkahyllyllä törmäämään tuotteisiin. Oletin ensin pakettien ulkomuodon perusteella kyseessä olevan jokin markettimerkki teini-ikäisille, mutta vieressä nököttäneet Santen tuotteet saivat minut vilkaisemaan paketteja tarkemmin. Kyseessä oli kuin olikin Ecocert-sertifioitu luonnonkosmetiikkasarja. Toinen yllätys oli sarjan hintaluokka, nämä putelit kun maksoivat hieman reilut neljä euroa kappale kun luonnonkosmetiikalla on tapana olla huomattavasti hintavampaa. Mielenkiintoni oli täten herätetty, joten selasin hyllyn tuotevalikoiman nopeasti läpi ja nappasin mukaani sen tuotteen, jonka hankinta oli muutenkin käymässä ajankohtaiseksi: puhdistavan kasvonaamion.

Marilou Bio on ranskalainen tuotesarja, joka on kokonaan Ecocert-sertifioitu.  Ainakin puhdistava naamio kantoi pakkauksessaan myös Cosmebio-sertifikaation Bio-logoa (ks. aiempi kirjoitukseni luonnonkosmetiikasta ja sen sertifioinnista). Sarjan jälleenmyyjät kuitenkin mainitsevat vain Ecocert-sertifikaatin, joten liekö sitten Cosmebio-merkki vain osalla tuotteista vai onko se Suomessa sen verran huonommin tunnettu, ettei sitä markkinoida erikseen.

Sarjan pakkaukset ovat ulkoasultaan lähinnä pikkutyttömäisen söpöjä

Kantavana ajatuksena on ollut tuoda luonnonkosmetiikkaa kuluttajien saataville edullisemmilla hinnoilla ja kaikkien tuotteiden hinta on sama, riippumatta siitä, oliko pakkauksessa ryppyvoidetta vai huulirasvaa. Tämä onkin mukava yllätys, yleensä kun etenkin kasvovoiteet voivat olla hyvinkin hinnakkaita. Merkki sopiikin erinomaisesti niille, jotka kokevat hinnan olevan suurin este luonnonkosmetiikkaan tutustumiselle. Paljon tämän edullisemmin sitä ei tahdo saada edes tavallisia markettituotteita ostettua.

Marilou Bion uotevalikoimaan kuuluu niin kasvovoiteita, puhdistusaineita, kuorinta, puhdistava naamio ja huulirasvoja. Jälleenmyyjinä toimivat ainakin Ekolo, Ruohonjuuret sekä Biodelly.com. Lisäksi tosiaan tuotteita voi löytää yllättävistäkin paikoista, minä en skeptikkona nimittäin ainakaan uskonut törmääväni luonnonkosmetiikkaan Tuurin valikoimissa. Myöhemmin huomasin myös, että Tuurissa hinta oli ollut jopa muutamaa euroa muita merkin myyjiä halvempi, yleensä Marilou Bion tuotteet kun ovat myynnissä noin kuuden euron hinnalla.

Ostamani puhdistava naamio osoittautui käytössä miellyttäväksi. Sen ulkonäkö oli savimainen, mutta se ei kuivunut iholle kuten yleensä savimaiset puhdistusnaamiot tuppaavat tekemään. Tuoksultaan se oli sekoitus savimaisuutta ja makeutta. Kumpikaan ei ainakaan käynyt ainakaan omaan nenääni häiritsevästi, joskin se tietty luonnonkosmetiikalle tyypillinen yrttimäisyys löytyi naamion tuoksusta. Käytössä naamio jätti ihon yllättävän pehmeäksi ja kosteutetuksi. Minulla kun ongelmana on yleensä se, että mikäli tahdon puhtautta, tuote yleensä kuivattaa herkkää, atooppista ihoani aivan liian voimakkaasti voidakseen jäädä normaalikäyttöön. Tämä kuitenkin tuntui puhdistavan, mutta samalla kosteuttavan tehokkaasti. Lopputuloksena olikin pehmeä, joustava ja sileä iho. Miellyinkin tuotteeseen sen verran vahvasti, että tuubin loputtua tulen varmasti ostamaan sitä lisää -etenkin, kun hinta on huomattavasti halvempi kuin aiemmin käyttämissäni vastaavissa tuotteissa.

Netissä merkistä tarkempia tietoja googletellessani törmäsin myös muihin käyttäjäkokemuksiin. Useimmat sarjan tuotteet jakoivat mielipiteitä useampaan leiriin, mutta tästä kyseisestä naamiosta tunnuttiin tykkäävän laajalti ihotyypistä riippumatta. Suosittelenkin tutustumaan sarjaan, mikäli luonnonkosmetiikka kiinnostaa, mutta myös tuotteen hinnalla on merkitystä. 

-Annukka

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti