torstai 6. syyskuuta 2012

Syksyistä menoa

Kesän vaihtuessa syksyyn on syytä päivittää myös aikataulunsa ja pohdiskella, löytyisikö pimeneviin iltoihin mielenkiintoisia tapahtumia. Koetinkin koota taas omista suosikeistani ja uusista tuttavuuksista menovinkit-tyylisen katsauksen. Pääpaino on taas Jyväskylässä, mutta muutama koko maan tapahtumakin on tiensä listalleni löytänyt.

Käsitöitä yhdessä, Jyväskylä, koko syksy

Syksy saa usein neulojan ja virkkaajan sormet syyhyämään ja tutkimaan lankavarastoja. Käsityöt ovat mukava ja hyödyllinen tapa viettää aikaansa. Vielä hauskempia niistä tulee, kun kokoontuu yhteen muiden samanhenkisten kanssa. Jyväskylän seudun kimppaneulojien ryhmä Kipakat tapaa noin kerran kahdessa viikossa Sokoksen yläkerrassa kello 16:30 lähtien. Paikalle voivat tulla niin aloittelijat ja kokeneemmatkin, samanhenkistä seuraa löytyy varmasti.


Kipakoiden sivut, joista löytää tarkemmat tapaamispäivät.Siivouspäivä 8.9 -nurkat tyhjiksi, koko maa

Siivouspäivä noudattaa suuren suosion saaneen Ravintolapäivän konseptia -päivä muuttaa kaupungit isoiksi kirpputoreiksi ja markkinoiksi. Kuka tahansa voi pykätä pystyyn oman kirpputorinsa esimerkiksi taloyhtiössään tai vaikkapa työ- tai harrastusporukalla. Myyntipaikat ilmoitetaan Siivouspäivän kotisivuille, jonne päivittyy lista kauppapaikoista. Itse totesin valitettavasti sivujen päivityksen hieman takkuavan, mutta onneksi Facebook tuntui löytävän paikallistapahtumia emosivua tehokkaammin.

Jyväskylässä Siivouspäivästä voi nauttia esimerkiksi Kortepohjan ylioppilaskylässä, koko kylän alue muuttuu yhdeksi isoksi kirpputoriksi. Sinne voivat kaikki halukkaat kylästä ja sen ulkopuolelta tulla myymään ja ostamaan tavaraa. Tapahtuma on avoinna 12:00-15:00

Siivouspäivän sivut löytyvät täältä ja Kortepohjan tapahtuman FB-sivut puolestaan täältä.


Dyykkaa kasvi, 8.9, Jyväskylä
Viidakkokirjeet-blogi järjestää Kortepohjassa Siivouspäivän aikaan huonekasvitapahtuman, joka kannattaa katsastaa samalla kun käy ihmettelemässä kirpputoria. Lillukassa on tuolloin tarjolla huonekasvien pistokkaita. Tapahtumasta voikin käydä hakemassa itselleen uuden seuralaisen ja käydä samalla kyselemässä tytöiltä vinkkejä uusien perheenjäsenten hoitamiseen.

Tapahtuma Kortepohjan Lillukassa kello 12-17:00.

Viidakkokirjeiden tapahtumailmoituksen löytää täältä.Markkinatunnelmia Jyväskylässä 15. ja 16.9.2012

Ween Maan Wiljaa on joka syksy Paviljongin alueella Jyväskylässä järjestettävä myyntitapahtuma. Paikalle tulee niin viljelijöitä, jalostajia ja käsityöläisiä myymään syksyn antimia sekä muita tuotteitaan. Alueella on myös monia ravintoloita aina kotoisista lettukahvioista ja puurokojuista tukevampaa ruokaa tarjoileviin ravintoloihin. Mukaan kannattaakin varata aikaa, sillä alue on laaja ja sen kiertelemiseen saa kulumaan aikaa. Itse olen perinteisesti nautiskellut etenkin lähituotetuista lihoista, kaloista ja omenista, ostanut kasvivärjättyjä kotimaisten lampaiden villalankaa ja ihastellut moninaisia käsitöitä: keramiikkaa, sepän takotuotteita, neuleita, puuta eri muodoissaan...

Tapahtuma on avoinna lauantaina 10-17 ja sunnuntaina 10-16. Tapahtumapaikkana on Paviljongin ulkoalueet sekä A-halli. Perinteiseen tapaan sisäänpääsymaksuja ei ole, joten kannattaakin suunnistaa vaikka koko perheen tai kaveriporukan voimin nauttimaan syystunnelmista ja tarjoomuksista.

Tapahtuman omat sivut täällä.


Kansallinen etätyöpäivä, 21.9.2012, koko maa

Työn tekeminen mahdollisuuksien mukaan etänä parantaa työpaikan ilmapiiriä ja luottamusta, motivoi työntekijää ja vaikuttaa positiivisesti ympäristöön. Monia hyviä syitä siis kokeilla moista ainakin yhden päivän ajan, mikäli työpaikkasi ei aiemmin ole etätyötä kokeillut. Kannattaakin vinkata työpaikallaan tästä ympäristökeskuksen ja Microsoftin yhteistyössä järjestämästä päivästä ja ehdottaa, että etäilyä kokeiltaisiin tänä vuonna myös teidän työpaikallanne.

Etätyöpäivästä voi lukea lisää tapahtuman kotisivuilta.


Marja- ja sienimetsälle, koko maa

Puolukka on ainakin Jyväskylän alueella alkanut olla kypsää. Samoin esimerkiksi pihlajanmarjat ovat hiljakseen kypsneet ja veikkaisin, että loppukuun tienoilla karpalotkin alkavat hiljakseen ehtiä mukaan, satokauden jatkuessa aina lumien tuloon asti. Nyt kannattaakin suunnata keräämään marjoja sekä sieniä. Talvea varten kannattaakin keitellä mehua, keitellä hilloja, kuivata ja pakastaa sieniä sekä kokeilla ehdottomasti ainakin yhtä uutta syysreseptiä omassa keittiössään.


Syksystä kannattaa nautiskella myös hitaasti ja kaikessa rauhassa. Talven ja pimeyden tulo masentaa monia meistä, mutta syksystä kannattaa ottaa kaikki irti. Mikäli lisääntyvä hämärä vaivaa, kannattaa suosiolla asunnon valaistusta muuttaa iltasella pehmeämmäksi ja nautiskella esimerkiksi kynttilänvalosta sohvalla vilttiin käpertyneenä. Pakollisen reippauden sijasta kannattaa hidastaa tahtiaan ja olla itselleen armollinen, totutellen kesän jälkeen pimeneviin iltoihin kaikessa rauhassa. Syksyinen metsä houkuttelee antimillaan ja kirpeällä kauneudellaan. Kannattaakin kannustaa itsensä nauttimaan ulkoilmasta ja liikunnasta luontoon ja kerätä samalla talteen talvea varten monipuolisia herkkuja. Niiden kokkaileminen hyvällä ystäväporukalla herkulliseksi ateriaksi metsässä vietetyn päivän jälkeen karkottaa uhkaavan syysmasennuksen.

Toivottavasti jokainen löytää omaan syksyynsä sopivia menoja! Mielenkiintoisista tapahtumista voi vinkata meille sekä lukijoille joko täällä tai Facebook -sivuillamme, itseäni ainakin kiinnostaisi kovasti löytää syksyyni mielenkiintoisia tapahtumia, joissa voisi vierailla myös tuon sylissäni tuhisevan pikkuihmisen kanssa.

-Annukka

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti