tiistai 9. lokakuuta 2012

Sadonkorjuuta

Syyskuun koitettua suunnistimme Maijan kanssa viljelypalstan sadonkorjuutalkoisiin. Vaikka palstamme saikin suurimman osan elokuuta olla ihan itsekseen molempien reissaillessa kiireisinä, oli satoa silti ehtinyt kasvaa ilahduttavasti. Etenkin härkäpavut uutena tuttavuutena olivat jännittäviä ja niitä piti päästä kokeilemaan pikaisesti. Lopputuloksena olikin kokonainen ateria palstamaan antimista, jossa muualta tulleina aineksina olivat ainoastaan kuivamausteet sekä kaupasta haettu pekoni. Sadonkorjuuaterian härkäpapu-pekonipaistos oli todella maukasta ja helppotekoista ruokaa. 

Herkullista sadonkorjuuruokaa suoraan oman palstan aineksista.

Härkäpapu-pekonipaistos
2 annosta

n. 400g tuoreita härkäpapuja (muutama litra palkoja)
ripaus suolaa
120g pekonia
1 pieni punasipuli
ripaus mustapippuria

Keitä tuoreita härkäpapuja noin vartin verran suolalla maustetussa vedessä. Kokeile papujen kypsyyttä, tuoreet pavut kypsyvät nopeasti. (Itse erehdyin keittämään papuja himpun verran liian kauan, jolloin osa pehmeni turhankin kypsiksi.) Valuta kypsät pavut. Silppua pekoni pieniksi kuutioiksi. Kuori ja pilko sipuli. Paista pekonia pannulla viitisen minuuttia, kunnes siitä irtoaa rasvaa (voit halutessasi lusikoida ylimääräisen rasvan pois pannulta tässä vaiheessa). Lisää joukkoon punasipuli ja härkäpavut. Paista vielä muutama minuutti, kunnes sipuli on hieman kuullottunut. Paistos riittää hyvin kahdelle perunoiden, pastan tai muun lisäkkeen kanssa tarjoiltuna. Vaihtoehtoisesti siitä saa myös lisukkeen neljälle. Itse tein papupaistoksen lisäkkeeksi paistinperunoita oman maan sadosta. Hyvää tuli!

-Lily

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti