lauantai 24. marraskuuta 2012

Intialaismakuja raakakekseissä

Chai Orange -keksejä (kuva lifefood).

Testasin jo tovi sitten lifefoodin raakakeksejä, mutta enpä ole muistanut mainita niistä täällä blogin puolella vielä mitään. Testissä olivat siis Organic Chai Orange Cookies, eli mausteiset appelsiinikeksit. Aiempi kokemukseni raakaleivonnaisista rajoittuu viimevuotisen marjaseminaarin tarjoiluihin, jossa tutustuin pähkinäiseen marjaleivokseen. 

Keksien ulkonäkö on varsin vetoava: pursotettu ruusuke, jonka keskellä on koristeena pala rusinaa. Koostumukseltaan keksit ovat raakaleivoksille ilmeisestikin tunnusomaisen tiiviitä (myös marjaleivonnaiset olivat todella tiiviitä) ja hieman taikinamaisia. Ulkonäkö siis hämää keksien osalla jonkin verran, tavanomaiset paistetutu pursotinkeksit kun ovat usein rapeita ja murenevia. Keksit ovatkin suurimmalta osin manteli- ja cashewpähkinäjauhoja, joten ne ovat todella tiivistä tavaraa myös ravintoarvojen puolesta: 100 grammassa keksejä on 2686kJ/644Kcal. 

Mausteita keksissä on runsaasti, ensimmäinen puraisu on varsin huumaava. Keksien koostumuksen ansiosta tulee hieman mieleen piparitaikina, mutta mausteet kuljettavat enemmän itään päin, intialaisen höyryävän chai -kupposen ääreen. Parhaimmillaan keksit ovat yhdessä teen kanssa nautittuna: nautin yleensä itse teeni ilman makeutusaineita, joten keksien makean mausteinen maku taittuu mukavasti teen kanssa. Kunhan tottuu ajatukseen keksien tiiviin pehmeästä koostumuksesta, on lopputulos todella herkullinen. Voisinpa hyvinkin testata myös lifefoodin muita raakakeksimakuja. Ja voihan olla, että intoudun kokeilemaan itsekin raakakeksien leipomista lähiaikoina!

-Lily

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti