tiistai 27. marraskuuta 2012

Tyrniä ja kehäkukkaa Weledan tapaan

Weleda on toiminut vuodesta 1921 lähtien ja onkin pitkän historiansa sekä tehokkaiden tuotteidensa turvin tullut tutuksi monille kuluttajille. Se onkin yksi niistä valmistajista, joiden tuotteita myydään myös ekokauppojen ja luontaistuotemyymälöiden ulkopuolella, osana tavallisten tavaratalojen valikoimia. Tuotteiden perustana ovat luomulaatuiset kasvit ja kasviöljyt. Niissä ei käytetä synteettisiä hajusteita, säilöntäaineita, väriaineita tai mineraaliöljyjä. Ihonhoitotuotteet täyttävät myös lääkkeille asetettavat laatuvaatimukset. Tuotteita ei testata eläinkokein ja lisäksi pakkaukset ovat kierrätettäviä. Lisäksi Weleda on painottanut jo toimintansa alkumetreiltä työnantajan vastuuta työntekijöistään. Näistä kaikista seikoista johtuen olen henkilökohtaisesti ollut Weledan tuotteista kiinnostunut jo pitkään ja testaillut etenkin nyt viimeisen parin vuoden aikana muutamia.

Saatoin ihan vähän pudotella vahingossa tuubeja, ei niitä noin ruttuisina myydä

Talven tehdessä hiljakseen tuloaan ja Madaran käsirasvan alkaessa loppua, päätin hankkia tilalle jonkun uuden vaihtoehdon luonnonkosmetiikan puolelta. Niinpä päädyin hypistelemään kauppaan putkiloita ja lopulta mukaani päätyi Weledan Sea Buckthorn Hand Cream. Lisäksi kaappasin ostoskoriini vielä Calenduda Zink Creamin lapsrakkaan herkälle takamukselle.

Käsivoide houkutteli minua jo kaupassa tyrnin tuoksulla ja lupauksillaan hoitaa kuivaa ja karheaa ihoa. Ihoni on aina ollut hyvin kuiva ja atooppinen. Talven tulo on aina ollut rasite etenkin käsien iholle, mutta viime kuukaudet ovat olleet todellinen koetinkivi käsilleni. Vaipanvaihdon ansiosta pesen kädet huolella monta kertaa päivässä ja vaikka pesuaineen valitsee tarkasti, kädet kuivuvat tästä huolimatta auttamattomasti. Niinpä toivoinkin tyrnivoiteen tuovan helpotusta käsieni kurimukseen. Myös tuotteen sisältämä seesam- ja tyrniöljy sekä mehiläisvaha vaikuttivat lupaavilta.

Voide oli siis ihanan raikkaan tuoksuinen ja kevyt koostumukseltaan. Se imeytyi iholle todella nopeasti, mikä on minun kirjoissani todellinen voitto käsivoiteen kohdalla. Kädet eivät jääneet rasvaisen tuntuisiksi, vaan päivän toimiin saattoi käydä miltei heti voiteen levityksen jälkeen. Tästä tuotteesta olisikin ollut tavattoman helppo tuoksuineen ja koostumuksineen pitää, mutta varsinaiseen vaivaani se ei auttanut kyllin tehokkaasti  -kädet olivat edelleen karheat ja kuivuivat ahkerasta rasvailusta huolimatta. Olinkin lievästi pettynyt, sillä kaikki muu tuotteessa oli niin hyvin kohdallaan. Koska ihmiset tavallisesti eivät tapaani fanaattista käsienpesua harrasta, uskallan suositella tätä kuitenkin kevyemmällä kulutuksella olevien käsien pelastukseksi.

Kevyt koostumus ja hyvä tuoksu (sekä kuiva käsi)

Sinkkivoiteen nimiin on moni vanhempi vannonut, kun lapsen iho alkaa punoittaa vaipan alla. Minäkin valmistauduin pahimpaan ja hankin siis moista. Weledan Calendula versiossa on mukana puhdasta mehiläisvahaa ja villarasvaa eli lanoliinia. Lanoliinia olen käyttänytkin lapsen iholle aiemmin pienissä ärhäköissä punoituksissa sellaisenaan. Se on toiminut erinomaisesti, joskin ollut hitusen paksua ja kaiken tahmaavaa. Sinkkivoide oli huomattavan paljon kätevämmässä muodossa ja sisältää lisäksi manteli- ja seesamöljyjä sekä nimensä mukaisesti kehäkukkaa. Tuoksu rasvassa on hyvin mieto. Iholle se levittyi helposti ja tuntui rauhoittavan kevyttä punoitusta nopeasti. Kovin pitkiä kokeita en ole tällä rasvalla kuitenkaan ehtinyt tehdä, sillä lapsen iho on ollut alusta lähtien ihastuttavan hyvässä kunnossa. Käyttötuntuma on kuitenkin ollut miellyttävä ja tuote jääkin varmasti käyttöön puhtaan lanoliinin rinnalle hoitamaan vaippaihoa.

Onko teillä käyttökokemuksia näistä tai muista Weledan tuotteista? Lisäksi jos jollakin on vinkata hyviä käsirasvoja luonnonkosmetiikkapuolelta, olisin kovasti kiitollinen. Madaraan kyllä tykästyin ekasta käyttökerrasta lähtien tuoksua lukuun ottamatta, joten testailisin mielelläni muitakin ehdokkaita :)


-Annukka

Jälkikirjoituksena todettakoon uteliaille taas kerran, että tuotteet on käyty omatoimisesti kaupasta valitsemassa ja ne maksettu kassalla omin pennosin, ei saatu testikäyttöön blogin kautta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti