lauantai 22. joulukuuta 2012

"Eilinen on mennyt"

"Eilinen on mennyt. Huominen ei ole vielä tullut. Meillä on käytettävissämme vain tämä päivä. Aloittakaamme."

-äiti Teresa


Vuoden lähestyessä loppuaan sitä huomaa aina pohtivansa, mihin sitä on aikansa käyttänyt. Kulkiessani ajassa taaksepäin huomasin unohtaneeni jo monta juttua. Moni muisto toi myös hymyn huulille tai sai hymähtämään. Kaikenlaista ehdimme tehdä tämän vuoden aikana –oppia uutta, ihmetellä, tutustua uusiin ihmisiin, nauraa, levätä ja etsiä. Toivottavasti ensi vuodesta tulee yhtä tapahtumarikas ja saisimme kokea niin pieniä kuin suuriakin seikkailuja.

Kevättalvi oli pohtimisen aikaa. Suunnan hakemista Protomolla, hankkeen kohtalon pohdiskelua, hidastamista, ajattelua.
Kevään koittaessa hiljakseen juhlimme lähiruokaa. Tutustuimme ruokapiireihin, testasimme reseptejä, kävimme tiloilla ja rakastuimme uudelleen keväisen luontomme antimiin.
Kesällä nautimme kukista, tuoreista raaka-aineista, viljelyksistä, yrteistä ja auringosta. Kävimme puhumassa ja esittelemässä etenkin yrttikasveja. Kiertelimme myös kesäistä Suomea ihmettelemässä nähtävyyksiä kotomaassa. Annukka opetteli myös uutta elämää loppukesästä syntyneen tyttärensä kanssa Lilyn pitäessä tomerasti pyörät pyörimässä blogin puolella.

Syksyllä ihastelimme sienimetsän antimia ja nautimme hitaasta arjesta. Keruutuotehanke alkoi ottaa ensiaskeleitaan ja me keskityimme arjessa säilöntään pakaten kesän ja syksyn herkkuja talvivarastoihin.
Talven tehdessä tuloaan teimme uusia suunnitelmia, pohdimme tulevaa vuotta ja toivotimme tervetulleeksi Laurin, joka tuli meille loppuvuodeksi työharjoitteluun.
Toivotamme teille kaikille oikein ihanaa, rauhallista ja rakkauden täyttämää joulua sekä kiehtovaa uutta vuotta. Me näemme jälleen tammikuussa!

2 kommenttia:

  1. oikein rauhallista joulua ja onnea ja iloa vuodelle 2013 teille kaikille :):)

    VastaaPoista
  2. Hyvää joulunaikaa! Nähdään ensi vuonna.

    VastaaPoista