maanantai 28. tammikuuta 2013

Haasteen loppuosa

On minun vuoroni aukoa hieman aiemmin saamaamme haastetta ja kertoilla tarkemmin itsestäni. Pidemmittä puheitta siis asiaan!

 Haasteen säännöthän kulkivat näin:

1. Jokaisen haastetun pitää kertoa 11 asiaa itsestään
2. Pitää vastata myös haastajan 11 kysymykseen
3. Haastetun pitää keksiä 11 kysymystä uusille haastetuille
4. Heidän pitää valita 11 bloggaajaa joilla on alle 200 lukijaa
5. Sinun pitää ilmoittaa kenet olet haastanut
6. Ei takaisin haastamista

Haasteen alkuosa, eli Lilyn vastaukset, löytyy täältä

11 asiaa itsestäni

Jospa minä tässä saisin samalla nämä sienet kuvattua...?
1. Harrastan pääasiallisesti luovia tai käsitöihin liittyviä asioita. Rakastan kirjoittamista eri muodoissaan, käytän vapaa-aikaani eläytymällä välillä muiden ihmisen arkeen pöytäroolipelaamisen tai larppaamisen parissa, neulon ja virkkaan sekä kokeilen innokkaana uusia käsityölajeja. Monet harrastukseni limittyvät kiinteästi perusarkeeni: liikun paljon luonnossa, kokkailen, teen kosmetiikkaa omiin tarpeisiin ja käsitöinä valmistuvat monet tarve-esineet ja esimerkiksi vaatteet.

2. Tietokoneet ovat olleet osa elämääni alle neljän vanhasta lähtien, olihan isäni atk-opettaja ja kotonani oli aina tietokoneita. Olenkin käyttänyt konetta ennen kuin valtaosa perheistä sellaista omisti ja tutustunut nettiin aikana jolloin kellään ei ollut sähköpostiosotetta. Tuolta juontaa myös kiinnostukseni tietokone- ja konsolipeleihin, joita harrastan nykyisinkin aktiivisesti.

3. Olen aina rakastanut lukemista. Pienenä kolusin vanhempieni ison kirjahyllyn systemaattisesti päästä päähän. Luin aivan samalla innolla ja rakkaudella niin lastenkirjoja, erilaisia romaaneja, autonkorjausoppaita, scifikirjallisuuden klassikoita sekä tietokirjoja. Tuohon aikaan perusteeksi lukea jotakin tuntui riittävän se, että siinä oli tekstiä. Nykyisin vähentyneen vapaa-ajan myötä lukemiseni on vähentynyt ja rajautunut huomattavasti.

4. Minulla on välillä itseänikin ärsyttävä usko siihen, että asiat järjestyvät tavalla tai toisella. Vaikka yleisesti ottaen koen olevani vahvasti realisti, silti minussa elää voimakkaana pohjavireenä luottamus siihen, että kaikki järjestyy ennemmin tai myöhemmin. Ei todennäköisesti odottamallani tavalla, eikä haluamallani aikataululla, mutta jotenkin kuitenkin.
Älä hätäile, kaikki järjestyy kyllä!
5. Rakastan spontaaniutta. Minut on helppo puhua hetken varoajalla vaikka reissulle toiseen maahan, jos olosuhteet muutoin sen vain sallivat. Lähden helposti mukaan erilaisiin asioihin ja arkeni suola ovatkin erilaiset pienet hullutukset. "Lähdetään katsomaan Laajavuoren huipulle tähtiä!" "Joo! Odotas, niin vaihdan vaan paksumman paidan."

6. En ole koskaan juonut kahvia, hyvä jos maistellut edes lusikallista silloin tällöin. Teetä juon kupillisen päivässä. Olenkin melkoisen herkkä kofeiinille, kun en sitä koskaan ole suuria määriä käyttänyt.

7. Olen hieman yli 180 senttinen. Pohdimme joskus Lilyn kanssa, että perustaisimme Isojen Naisten Klubin, olemmehan molemmat melkoisen pitkiä.

Lilyn kanssa sieniä jahtaamassa helteisenä elokuuna
8. Sanoin kolmen vanhana aikovani isona biologiksi. Rakentelin siileille pesiä ja nenäni oli kesäisin keltainen siitepölystä, kun työnsin sen jokaiseen kukkaan niitä nuuhkiakseni...

9. ...lajintuntemukseni ei kuitenkaan ollut huippuluokkaa, minkä sai todeta myös isäni, joka lähetti minut joskus puutarhakasvien pariin tekemään leikkaustöitä. Ymmärtääkseni leikkelin hyvässä uskossa lähestulkoon kaiken paitsi oikean kohteen.

Tupavuoren jylhiä maisemia
10. Huippuhetkiäni ovat luonnossa olleet erilaiset henkeäsalpaavat maisemat, linnavuoret ja etenkin Koloveden kansallispuisto. Muistan myös upeita kuutamon valaisemia talviyösuunnistuksia, hiihtovaelluksia, souturetkiä sekä laavuyöpymisiä. Eläimistä huikeimmat hetket ovat tarjoilleet muutamaankin otteeseen karhut, hirvipariskunta, pari kyytä sekä erilaiset pikkulinnut, joita pienenä pelastelin milloin mistäkin pinteestä.

11. Minulle rakkain suomalainen maisema ovat Saimaan rannat jylhine piirteineen, auringon paahtamine kallioineen ja liplattavine aaltoineen.


Annikan kysymykset

1. Miksi päätit alkaa kirjoittamaan blogiasi?
Lilyn kanssa tuumastelimme Protomolla ajatuksia tulevaisuudestamme ja samalla totesimme, että ajatuksemme luontoon liittyen tarvitsisivat oman kanavan, jonka voisi yhdistää myös muuhun toimintaamme. Tästä ajatuksesta lähti Villikatajan blogi, johon olemme Lilyn kanssa kirjoitelleet kahden artikkelin viikkotahdilla.

2. Mitä arvostat eniten elämässä?
Onnellisuutta, rakkautta, ystävyyttä, rehellisyyttä.

3. Mitä ruoka merkitsee sinulle?
Ruoka on paitsi välttämätön polttoaine kehoillemme, tapa huolehtia itsestämme entistä paremmin, nautinnon lähde sekä myös keino vaikuttaa maailmaan ympärillämme. Minulle ruoanlaitto on myös käsityötä ja tapa purkaa stressiä. Viihdyn keittiössä hyvin.

4. Elämäsi kohokohtia?
Ne hetket, joina tajuaa oivaltaneensa jotakin oleellista. Hetket, joina tajuaa olevansa täydellisessä harmoniassa jonkun toisen ihmisen kanssa. Ne hetket, kun istuu nauramassa sydämensä kyllyydestä. Monet hetket töiden, opintojen ja harrastusten parissa, kun osasi jotakin erityisen hyvin ja tajusi oppineensa matkalla paljon. Sekä etenkin se hetki, kun pikkuinen tyttöni nostettiin ensi kerran syliini.

Minä ja Maha kesäretkeilemässä kahta kuukautta ennen synnytystä

5. Jos saisit toivoa mitä tahansa, mitä toivoisit nyt?
Muutamia täyspitkiä ja katkeamattomia yöunia. Ei taida olla vielä ainakaan muutamaan kuukauteen realistinen haave.

6. Minkälaisiin asioihin pyrit omilla arkirutiineillasi tai kulutusvalinnoillasi vaikuttamaan ja miksi?
Maailmaan, ympäristöön, yleiseen reiluuteen ja omaan sekä lähimmäisteni terveyteen. Pyrin tekemään taloudellisten realiteettieni rajoissa valintoja, jotka takaisivat sen, ettei kenenkään toisen ihmisen tai eläimen elämää kurjistettaisi. Koetan ajatella ensisijaisesti sitä, mitä todella tarvitsen ja toiseksi valita mahdollisimman eettisiä ja ympäristöystävällisiä tuotteita. Minulla on myös omalta osaltani vastuu siitä, että myös tulevaisuuden sukupolvet voisivat elää täällä. Teen myös valintoja, jotta minä ja perheeni voisimme paremmin ja välttyisimme esimerkiksi tarpeettomilta kemikaaleilta.

7. Kerro paras -ja huonoin puolesi? :)
Olen valoisa ja huumorintajuinen persoona, jonka seurassa on yleensä helppo olla.
Osaan olla myös itsepäinen ja pinnani on lupaavista kehitysaskelista huolimatta edelleen liian lyhyt.

Elämä ei saa olla turhan vakavaa!
8. Ihminen, joka on vaikuttanut sinuun eniten?
Miltei kaikki tapaamani ihmiset ovat vaikuttaneet minuun jotenkin. Koen, että esikuviani naisena ovat olleet oma äitini ja isoäitini. Kumpikin on paljosta selvinnyt,  kiinnostunut maailmasta ympärillään ja säilyttänyt vaikeuksienkin keskellä herkkyytensä. Voimakkaita, upeita naisia. Sisarukseni ja perheeni ovat vaikuttaneet etenkin uskooni siitä, että yhteistyö kantaa meidät aina yksin yrittämistä pidemmälle ja opettaneet, että vaikka olemme kovin erilaisia, voimme silti toimia yhdessä. Myös huumorini on pitkälti peruja perheeni ja sukuni vaikutteista. Oma nykyinen perheeni sekä läheiset ystäväni ovat myös vaikuttaneet minuun paljon.


Yhdessä olemme vahvempia

9. Mikä vuodenaika olet?
Olen ehdottomasti synnyinkuukauteni mukaisesti kesä. Kesä on minulle aina suunnattoman energian, tapahtumien ja ystävien värittämää aikaa, jolloin elän kiivaimmillani. Luonto on täydessä kukassaan ja kaikki tuntuu heräävän ympärilläni pariksi lyhyeksi kuukaudeksi.

10. Mitä odotat vuodelta 2013?
Uusia seikkailuja, uuden oppimista, aikaa, rauhaa ja rakkaita ihmisiä.

11. Mitä haluaisit pystyä tehdä paremmin?
Ainahan kaikkea voisi parantaa, mutta tällä hetkellä tahtoisin enemmän aikaa ja mahdollisuuksia upottautua minua kiinnostaviin aihepiireihin, kuten kotikosmetiikkaan ja yrttikasveihin. Haluaisin oppia niistä enemmän ja syventää jo aiempaa osaamistani.
Tahtoisin olla myös ihmisenä parempi. Olla kärsivällisempi, stressata vähemmän, oppia näkemään asioita paremmin eri näkökulmista käsin ja löytää uusia puolia itsestäni.

Ihana, ihana Saimaa


Haastamme Lilyn kanssa yhteistuumin seuraavat blogit:

Eijan Kudontaputiikki
Erään planeetan ihmeitä
Henskiksen hekumalliset herkut
Hurmioitunut
Koskenranta
Kuu yrttitarhassa
Life outside the Box
Mausteinen Manteli
Palstamaan tarinoita
Patalintu
Unagidon

Mukana on jomman kumman tai molempien seuraamia hienoja blogeja, joilla on google-tilin kautta kirjautuneita seuraajia tai mahdollisesti Facebook-sivujen tykkääjiä alle 200 molemmissa. Todellisia lukijamääriähän emme tämän tarkemmin pysty tietämään, joten monella blogilla todennäköisesti on paljon enemmän lukijoita. 

Haastetuilta blogeilta/bloggaajilta tahtoisimme kysyä seuraavaa:
1. Mikä on blogisi kaikkien aikojen suosituin postaus?
2. Suosikkikirjasi/-kirjailijasi? Miksi juuri se/hän?
3. Mitkä asiat tekevät arjestasi tärkeää ja merkityksellistä?
4. Jaa linkki johonkin suosikkireseptiisi.
5. Mitä muuttaisit itsessäsi, jos voisit?
6. Mitä pelkäät?
7. Mitä sellaista haluaisit vielä saada tai saavuttaa, jota et ole vielä saanut?
8. Mikä oli lapsuutesi toiveammatti?
9. Mitä luonto merkitsee sinulle?
10. Jos saisit matkustaa ihan mihin tahansa, mihin matkustaisit juuri nyt ja miksi?
11. Mikä on ollut tärkein elämänviisaus jonka olet oppinut? Tai neuvo, jonka olet joskus saanut ja joka on sittemmin osoittautunut todella hyödylliseksi elämässä?

-Annukka

PS. Kuvat joko minun käsialaani tai veljeni Tuukan ottamia. 

9 kommenttia:

 1. Kiitos haasteesta. Tämä vaatiikin aikaa enemmän ja mietittävääkin on paljon. Koitanpa ehtiä jossain vaiheessa :)

  VastaaPoista
 2. Kiitos haasteesta! Mukana on astetta haastavampia kysymyksiä, täytyypä ihan istua ja miettiä ennen vastaamista.

  VastaaPoista
 3. Kiitos haasteesta! :)

  Mä olen pitänyt sitä linjaa että ruokablogin puolella en ole haasteisiin vastannut. Toivottavasti ette pahastu! Tässä jos vastaan ruoka-aiheisiin kysymyksiin niin ykkönen on tosi helppo. Kolme vuotta sitten postaamani Porkkanakakku kerää kävijöitä sekä kommentteja edelleen http://patalintu.blogspot.fi/2010/01/lahes-taydellinen-porkkanakakku.html

  Suosikkireseptejä on monia mutta yksi on esimerkiksi tämä ihana maalaisfetasalaatti sipulikastikkeineen http://patalintu.blogspot.fi/2011/10/kesa-kielella.html

  VastaaPoista
 4. Eija, hetki meni itselläkin pähkäillessä ja kysymyksiä pohdiskellessa :) Kiva jos ennätät vastailla.

  hietzu, ei mitään, mielenkiinnolla jäämme odottelemaan vastauksia :)

  planeetanihmeet, hyvä jos setissä on mukana helppoja sekä vähän enemmän kulmien kurtistelua aiheuttavia yksilöitä, pidän sitä hyvänä merkkinä :)

  Annika, kiitokset itsellesi haasteesta. Olemme sen verran asialinjalla yleensä kirjoitelleet, että on toisaalta välillä ihan hauska päästää vähän enemmän persoonaansa esille blogissa :)

  Rva Patalintu, ymmärrän oikein hyvin linjauksen, kaikki eivät haasteista ylipäätään innostu sen ihmeemmin ja toiset eivät juurikin bloginsa linjauksen takia tahdo niihin vastata. Mutta kiitokset suuresti noista ruokavastauksista, keittiöinnostuneena menenkin selailemaan oitis :)

  -Annukka

  VastaaPoista
 5. Kiitos haasteesta! Mua haluttais kyllä vastata, mutta aina kun alan tämän äärelle miettimään, joku tulee nykimään hihasta - on meinaan pitkähkö rupeama kun tämän tekee varmaan huomasittekin ;) Toivottavasti saan jossakin välissä sellaisen oman raon vastaamiselle :)

  VastaaPoista
 6. Mausteinen Manteli, kuulostaa kovin tutulta :) Itsellänihän meni kolmisen päivää aikaa koota kaikki vastauksen osat kuvia myöten, joten ymmärrän oikein hyvin! Toivotaan, että sopiva hetki löytyisi ja pääsisimme lukemaan vastauksia.

  -Annukka

  VastaaPoista
 7. Hei kaikki!
  Olen Elena Vasil, joka asuu tällä hetkellä Helsingissä. Olen leski tällä hetkellä neljän lapsen kanssa, ja olin jumissa taloudellisessa tilanteessa tammikuussa ja minun piti jälleenrahoittaa ja maksaa laskut. Yritin etsiä lainoja eri lainayrityksiltä sekä yksityisiltä että yrityksiltä, ​​mutta ei koskaan menestyksekkäästi, ja useimmat pankit hylkäsivät luottani. Mutta kuten Jumala olisi saanut sen, Jumalan MAN, yksityinen lainanantaja, joka antoi minulle 80 000 euron suuruisen lainan, esiteltiin yhteisyritykselle, ja tänään olen yrityksen omistaja ja lapseni tekevät hyvää tällä hetkellä, jos sinun on otettava yhteyttä mihinkään yritykseen, jossa viitataan lainan turvaamiseen ilman vakuutta, luottotarkastus, ei ole allekirjoittajaa, jolla on vain 2 prosentin korko ja paremmat takaisinmaksusuunnitelmat ja aikataulu, ota yhteyttä Dante Paolaan sähköpostitse: dantecooperativehelp@hotmail.com Hän ei tiedä, että teen tämän, mutta olen niin onnellinen nyt ja päätin antaa ihmisille enemmän tietoa hänestä ja haluan myös, että Jumala siunaisi häntä enemmän. Voit ottaa häneen yhteyttä sähköpostitse: dantecooperativehelp@hotmail.com pikaviestipuheluun tai whatsappiin / +35677926593

  Kiitos
  Elena Vasil

  VastaaPoista