maanantai 14. tammikuuta 2013

Hammastahnatarinan jatko-osa: mintunraikkautta

Basis sensitiv
-hammastahna
(kuva Lavera).
Siirryin reilu vuosi sitten käyttämään luomuhammastahnaa huolestuttuani hammastahnoissa käytettävien lukuisten kemikaalien vaikutuksesta elimistööni. Pitkään käytössä oli ensi-ihastukseni, Frantsilan Yrtin raikas luonnonhammastahna. Parhaimpaankin makuun kuitenkin kyllästyy ennemmin tai myöhemmin, ja koska Frantsilan toinen vaihtoehto ei sisällä fluoria, suuntasinkin etsintäni muiden luonnonkosmetiikkamerkkien pariin. 

Tutustuin saksalaisen luonnonkosmetiikkamerkin Laveran valikoimiin, joista löytyi lupaavan oloinen perushammastahnamaku: minttu. Natrue -sertifioitu Basis sensitiv hammastahna sisältää myös merisuolaa ja maistuikin ensimmäisillä kerroilla hätkähdyttävästi suolalle. Muutoin maku on todella lähellä tavallisten merkkien mintunmakuisia hammastahnoja. Olen jopa saanut palautetta muutamalta lähipiirini luonnonhammastahnojen makua vieroksuvalta henkilöltä, että tämä kyseinen Laveran hammastahna kelpaa käyttöön heilläkin. Hammastahna soveltuu ainesosiensa puolesta myös vegaaneille, sillä se ei sisällä mitään eläinperäisiä ainesosia. 

Raikkaan mintunmakunsa puolesta Basis sensitiv soveltunee erinomaisesti pehmeäksi laskuksi luonnonhammastahnoihin siirtymiselle, sillä se ei usean muun luonnonhammastahnan tapaan poikkea liiaksi tavallisista hammastahnoista. Pesevien ominaisuuksiensa puolesta Basis sensitiv on ollut omasta mielestäni aivan yhtä hyvä, kuin edeltäjänsä, Frantsilan versio. Myös saatavuus ilahduttaa: Laveran tuotteita kun näkyy jo useammankin perusmarketin hyllyillä. Itselläni tämä mintunmakuinen suunpuhdistaja tuo kivasti makuvaihtelua hammastahnan käyttöön. 

-Lily

P.S. Annukka kirjoitti aiemmin kattavan artikkelin luonnonkosmetiikan sertifioinnista ja eri sertifikaateista. Artikkelista löytyy myös Natrue -sertifikaatti, artikkeliin pääset tästä.

2 kommenttia:

  1. Moikaa!

    Minulla on sinulle haaste blogissani, käyhän vilkaisemassa, jos kiinnostaa :)

    VastaaPoista
  2. Oi kiitos, käynpä kurkkaamassa!

    -Lily

    VastaaPoista