torstai 3. tammikuuta 2013

Lämmittävä porsas-papukeitto

Nopea ja maukas arkikeitto, olkaa hyvät!

Joulusta jää lienee yhdellä jos toisellakin vähäsen kinkkua ylitse ja joulunjälkeisen ajan hittireseptejä ovatkin erilaiset kinkunpiilotusreseptit. Perinteisin vaihtoehto lienee tehdä kinkunjämistä hernekeittoa, mutta jos edellämainittu ruoka ei jostain syystä lukeudu suurimpiin ruokasuosikkeihin (kuten omalla kohdallani) tai siihen kaipaa vaihtelua, voi kokeilla vaikkapa tätä nopeaa ja helppotekoista porsas-papukeittoa. Keittoon voi upottaa jäljelle jäänyttä kinkkua sen verran, kuin sitä löytyy, makunsa mukaan. Lisäksi keittoon voi laittaa suosikkipapujaan ja kaapista löytyviä kasviksia, esimerkiksi porkkanaa ja paprikaa tai pussillisen sekapakastevihanneksia. Keittoon voi myös piilottaa kinkun sijasta muuta ylimääräistä kypsää lihaa, esimerkiksi broileria tai kalkkunaa. Vaihtoehtoisesti keiton voi valmistaa vaikkapa jauhelihasta tai makkarasta tai jättää lihan kokonaan pois.


Porsas-papukeitto
noin 4 annosta

4dl vettä
300-400g kinkkua kuutioituna
tölkillinen kidneypapuja chilikastikkeessa
noin 1/2 pussillista (250g) peruna-sipulisekoitusta
1/2 tlk (savustettua) paprikajauhetta
2rkl tomaattipyrettä
1-2 valkosipulinkynttä
mustapippuria ja suolaa maun mukaan


Kiehauta vesi kattilassa. Kuori ja murskaa valkosipulinkynnet. Suikaloi kinkku ja lisää kattilaan kinkkusuikaleet, pavut omassa liemessään, peruna-sipulisekoitus, valkosipuli, tomaattipyre sekä paprikajauhe. Anna muhia liedellä keskilämmössä noin vartin verran. Lisää mustapippuria ja tarvittaessa suolaa (itse en laittanut suolaa, sillä kinkusta ja papujen kastikkeesta tuli keittoon omaan makuuni riittävästi suolaa). Nautiskele sellaisenaan tai leivän kera.

-Lily

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti