maanantai 25. helmikuuta 2013

Kiinteää kasvojenpuhdistusainetta


Kasvoputsaria ekosti
Olen käyttänyt uskollisesti jo reilun vuoden Flow-kosmetiikan Savi-Yrtti Kasvosaippuaa ihoni puhdistukseen. Se on toiminut tehtävässään mainiosti, mutta sen saatavuus on melkoisen rajautunut Jyväskylässä. Niinpä kun totesin palan huvenneen miltei olemattomiin, päätin tehdä tilalle itse lisää. Aluksi ajattelin tehdä kasvosaippuaa, mutta kun törmäsin LisaLisen kotisivuihin, ihastuin cleansing bar -nimellä kulkeviin tahnamaisiin putsareihin. Blogin pitäjä oli askarrellut niitä useita erilaisia eri ihotyypeille ohjeineen ja selailinkin niitä pitkän tovin. Päätinkin sangen pian, että tekisin moista seuraavalla kotikosmetiikan kokkailukerralla itselleni testikäyttöön. Niinpä tarkastelin reseptejä, pohdin omaa ihoani ja päädyin lopulta tekemään oman sekoitukseni sivuston periaatteita hyödyntäen.

Valitsin pohja-aineksiksi manteliöljyä, risiiniöljyä, mangovoita ja karitevoita. Näitä täydentelin vaaleanpunaisella savella, kamomillalla ja kehäkukalla. Mukaan lorautin hieman myös hieman jouluteeltä tuoksuvaa mausteista tuoksuöljyä.

Kiinteä puhdistustahna

12 g mangovoita
10 g karitevoita
10 g manteliöljyä
10 g risiiniöljyä
18 g vaaleanpunaista savea
1 pussi kamomillahauduketta
kuivattuja kehäkukan terälehtiä
tuoksuöljy, esim. muutama tippa eteeristä öljyä

Kiinteät rasvat sulatellaan miedolla lämmöllä kattilassa. Kattila otetaan liedeltä ja mukaan lisätään öljyt, sekoitetaan. Seuraavana mukaan annostellaan kosmeettinen savi sekä kamomillat ja kehäkukat. Viimeisenä lisätään halutessa eteeristä öljyä tai muuta kosmetiikkaan sopivaa öljyä. Valmis liemi valutetaan esimerkiksi silikonisiin jääpalamuotteihin. Annetaan asettua vuorokauden tai työnnetään muotit pariksi tunniksi pakkaseen.

Pinnalla näkyy pakastimen terveisinä huurretta (kuvassa ohjeella valmistettu putsari)
Putsari poikkeaa jonkin verran perinteisestä. Se on huoneenlämmössä todella pehmeää ja enemmänkin tahnamaista, joten sitä kannattaa säilyttää jääkaapissa tai pakastimessa. Käyttöä varten otetaan pieni pala putsaria ja levitetään se hyvin kostutetuille kasvoille. Tuote kannattaa hieroa iholle hellävaroen pitkän kaavan mukaan ja antaa sen jälkeen sen vaikuttaa jonkin aikaa. Putsari huuhdellaan runsaalla vedellä tai vanulapuilla (tai niiden kestoversioilla). Kasvot taputellaan kuiviksi. Kosteusvoidetta/ihoöljyä ei välttämättä tarvita, sillä tuote jättää kasvot kosteutetuiksi.

Itse olen käyttänyt kiinteää puhdistusainetta nyt nelisen viikkoa. Kasvot ovat puhdistuneet ja lisäksi jääneet miellyttävän tuntuisiksi pesun jälkeen. Ihoni, joka tammikuussa aloitti jokavuotiseen tapaan talvisen joukkopaon kasvoiltani hilseilemällä irti, on tuntunut todella hyvältä. Tammikuussa jouduinkin lisäämään iltapesulla iholle tipan tai kaksi öljyjä vain, jotta kuiva ihoni pysyisi jotenkin aisoissa. Nyt tarvetta erilliseen kosteutukseen ei ole ollut, enkä ole oikeastaan käyttänyt viime päivinä kasvovoidetta lainkaan. Sen sijaan olen suihkutellut ekolaatuista kasvovettä puhdistuksen päälle. Lopputuloksena on ollut kimmoisa ja kosteutettu iho.


Kiinteän puhdistusaineen reseptiä voi muokkailla ihonsa tarpeita vastaamaan
Saven valinta, lisukkeet ja muut aineet vaikuttavat palan ulkonäköön

Tällaisia viikonlopullisia puuhasteluja täällä. Jos olette löytäneet mainiosti toimivia puhdistusaineita luonnonkosmetiikan puolelta, nyt on oiva tilaisuus vinkata niistä! Samoin jos teillä on esimerkiksi luottoreseptejä kasvosaippuaan tai vinkkejä oivallisiin aineksiin tällaisessa tahnamuotoisessa putsarissa, kaikki otetaan kiitollisena vastaan!

-Annukka

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti