tiistai 19. helmikuuta 2013

Mausteista tofuwokkia

Olen metsästänyt joskus kaupoista täydellistä tofua, joka kestäisi rakenteensa puolesta esimerkiksi paistoa murenematta pienemmiksi paloiksi. En tiedä olenko etsinyt klassisesti kaikista vääristä paikoista (sekä mahdollisesti väärillä nimillä), mutta markettien tarjoamat tofut olivat ainakin kaikki pääsääntöisesti pettymyksiä. Lopulta löysin paikallisesta aasiakaupasta myyjäneidin suosiollisella opastuksella tuotteen, jota saattoi surutta sekoittaa ruokiin murustumista pelkäämättä. Niinpä aina kun kyseisen kaupan tienoilla liikumme, käymme koukkaamassa muutaman paketillisen tofua keittiöpuuhasteluita varten. Viikko sitten haimme uusimman täydennyssatsin ja päätimme kokeilla uutta reseptiä tofua varten. Marinadi on peräisin Kasviskeittiössä -blogista.




Mausteinen tofuwokki

paketti napakkaa, paistokelpoista tofua
kukkakaalia
pakastevihanneksia oman maun mukaan
riisiä

Marinadi tofulle

1/4 dl soija
1/2 tl sinappi
1/3 tl kaneli
1/2 tl sokeri
1 tl jeera
1 tl garam masala
1/2 tl savupaprika
1 valkosipulin kynsi
1/2 tl mustapippuri

Leikkelin tofun palasiksi, annoin niiden hetken kuivahtaa pyyhkeen päällä ja asetin ne sitten kuivalle pannulle paistumaan. Paloja paistettiin kunnes ne olivat saaneet selkeästi väriä, sitten niiden asentoa vaihdettiin. Tätä jatkoin, kunnes kaikki palat olivat saaneet kauttaaltaan napakan ja kauniin värisen pinnan.

Sekoittelin paiston aikana valmiiksi marinadin ja kiepsautin tofut suoraan pannulta marinadiin makua imemään. Tofua olisi hyvä marinoida useampi tunti, jopa yön yli. Itse en aivan näin kaukokatseinen ollut, joten tofu ehti marinoitua sen muutaman tunnin ennen varsinaista käyttöä.

Laitoin riisiä kiehumaan paketin ohjeiden mukaisesti kahdelle hengelle. Sen kiehumista odotellessa kaivoin esille wokkipannun. Lorautin pannulle hieman öljyä ja pannun kuumenemista odotellessani leikkelin kukkakaalin pieniksi paloiksi. Wokkailin kukkakaalit ja niiden ollessa rapsakkaan kypsiä, lisäsin pannulle myös marinoituneet tofut, keitetyn riisin sekä pakastevihanneksia. Wokkailua jatketaan sen aikaa, että kaikki ainekset ovat lämmenneet ja riisit saaneet hieman väriä pintaansa.

Koska olen edelleen harjoittelemassa kasvisruokien valmistamista, ilahdun suuresti erilaisista vinkeistä maukkaiden vegesafkojen kohdalla. Jos sinulla on tiedossasi etenkin hyvin maustettuja kasvisruokia, tutustuisin resepteihin enemmän kuin mielelläni :)

-Annukka

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti