perjantai 8. helmikuuta 2013

Ripsiväriviikko

Sponsored by Ekolo (kuva Animalia).
Liityin taannoin ekokauppa Ekolon Testimonial-ryhmään. Olin jo miltei ehtinyt unohtaa koko ilmoittautumiseni, kun sainkin sähköpostia, jossa minua pyydettiin testaamaan luonnonkosmetiikkaa. Koska olen viime aikoina muutenkin siirtynyt enenevässä määrin luonnonkosmetiikan käyttäjäksi, sopi testitarjous minulle erittäin hyvin. Testituotteeksi valikoitui kahdesta Laveran ripsivärivaihtoehdosta Trend Sensitiv Volume Mascara (Toinen testituotevaihtoehto, Trend Sensitiv Intense Volumizing Mascara, vaikutti jopa vähän liian tujun kuuloiselta arkikäyttöön).

Ripsareista minulle on jäänyt sellainen mielikuva, että ne olisivat luonnonkosmetiikan heikoin lenkki: varisevia, huonosti levittyviä ja ominaisuuksiltaan muutoinkin huonoja. Näin ollen ennakko-odotukset eivät olleet päässeet kasvamaan kovinkaan korkeiksi testiviikon alkaessa.

Ripsivärin testaajana en välttämättä ole paras mahdollinen ihminen, sillä käytän ripsiväriä satunnaisen epäsäännöllisesti. Syynä tähän ovat luonnostaan mustat ja melko tuuheat ripseni, joilla on helppoa kuljeskella arkisin ihan meikittäkin. Näin ollen en ehkä osaa kertoa ripsivärien tuuheuttavista tai värjäävistä ominaisuuksista samalla tavalla, kuin luonnostaan harva- ja vaalearipsinen osaisi. Keskitynkin siis enemmän ripsivärin muihin ominaisuuksiin.

Lavera Trend Sensitiv Volume Mascara (kuva Lavera).

Laveran Trend Sensitiv Volume Mascara on pakattu edustavan näköiseen hopeanväriseen hylsyyn. Ripsarin harja oli mielestäni ilahduttavan tiheä (joskin kierteet voisivat olla tiheämminkin). Mahtavaa oli myös ripsiväreistä yleensä huokuvan vastenmielisen kemikaalihajun täydellinen puuttuminen: tuote tuoksui miellyttävän miedosti vahalta. Tuoksusta tuli heti mielikuva tuntuvasti luonnonmukaisemmasta ja terveellisemmästä tuotteesta.  Ja koska kosmetiikkahan markkinoi itseään vahvasti mielikuvilla, on tämä oikein onnistunut piirre tuotteessa. Voisin myös kuvitella, että ripsivärin luontainen hento tuoksu auttaisi tunnistamaan paremmin parasta ennen -päivämäärän. Ripsivärihylsyn kun valtaa pikku hiljaa kaiken maailman bakteerikasvusto, joka usein myös tuo mukanaan vähemmän mairittelevia ominaistuoksujaan. Jo valmiiksi pahanhajuisisista normiripsareista tätä ei välttämättä erota kovin hyvin, mutta kenties luonnonkosmetiikkaversiossa ero on selvempi.

 Ripsari ei ole vedenkestävä, joten testiviikon aikana sille kävi verraten huonosti märässä räntäpyryssä liikkuessa. Kuvittelisin, ettei se myöskään sovi hikiliikuntaan (joskaan en keksi itse, miksi joku haluaisi jumppatunnille laittaa mascaraa ylipäätään). Muutoin ripsiväri toimi todella hyvin arjessa, ei juuri karissut ja pysyi paikoillaan koko päivän. Ripset näyttivät illalla suunnilleen samoilta, kuin aamullakin. Tästä tuli ainakin omalla kohdallani arkiripsari, joka syrjäyttää ei-luonnonkosmetiikkaversiot vaikka ei vedenkestävä olekaan. Kenties märillä keleillä tulen turvautumaan vedenkestävään versioon, jos on tarvetta ripsivärille ja räntäsateelle saman päivän aikana...

Oikean silmän ripsissä (kuvassa vasemmanpuolimmainen) ripsaria, toinen silmä
au naturel . Ero ei ole kovin suuri, mutta eipä vielä ole tullut vastaan
maskaraa, jota käyttäessä se olisi.

Sekä Trend Sensitiv Volume Mascara että Trend Sensitiv Intense Volumizing Mascara ovat Ekolossa helmikuun tuotteina, joten varsinkin jos päädyt testailemaan Intense Volumizing Mascaraa, jaa ihmeessä kokemuksiasi kommenttiosioon tai Facebook-sivulle. Mielelläni kuulisin tuotteiden ominaisuuksista myös muilta, samoin kuin käyttökokemuksista muidenkin valmistajien luonnonripsiväreistä. 

P.S. Jos Testimonial-ryhmän jäsenyys kiinnostaa, kannattaa seurata Ekolon Facebook-sivuja. Testimonial-ryhmät ovat tällä hetkellä täynnä, mutta vapautuvista testaajanpaikoista tiedotetaan Facebook-sivulla. Sitä kautta saat myös tuoreimmat tiedot uusista tarjouksista, kuukauden tuotteista, ekouutisista ja paljon muustakin!

-Lily

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti