keskiviikko 27. helmikuuta 2013

Vartissa valmista: herkkusieni-pestopasta

Ekopaaston 2012 aikana pyrin vähentämään lihansyöntiäni ja vastaavasti lisäämään kasvisten osuutta ruokavaliossa. En kuitenkaan asettanut itselleni sen konkreettisempia tavoitteita, joten paastonaika ei tuntunut juurikaan eroavan muusta arjesta. Niinpä päätin tänä vuonna ottaa järeämmät aseet käyttöön ja päädyin siihen, että ekopaaston 2013 aikana minulla on joka viikko yksi kasvisruoka(kokkaus)päivä. Näin paitsi pidän kasvisruokapäivän, myös testaan uusia kasvisruokareseptejä. Toistaiseksi paastonajan tavoitteeni on onnistunut oikein hyvin ja olen jo päässyt kokkailemaan muutamia uusia kasvisruokia. Tämän viikon herkkuna on nopea arkiruoka, joka valmistuu noin vartissa. Varsinainen pikaruoka arjen kiireisiin siis!

Herkkusieni-pestopasta valmiina syötäväksi.


Herkkusieni-pestopasta

2 isoa annosta

reilut 100g pastaa
400g purkillinen säilykeherkkusieniä (tai 250-300g tuoreita herkkusieniä)
1tl oliiviöljyä
2 keskikokoista sipulia
3rkl pestoa
(1 kananmuna)
mustapippuria

Laita pasta kypsymään runsaaseen, suolalla maustettuun, kiehuvaan veteen. Kuori ja silppua sipulit. Valuta säilykeherkkusienet tai pilko tuoreet herkkusienet viipaleiksi. Kuullota sipulisilppua ja herkkusieniä oliiviöljyssä, kunnes pasta on kypsää (Noin 7-12 minuuttia, riippuen pastalaadusta. Tarkista keittoaika pastapakkauksesta. Jos haluat jouduttaa ruoanlaittoa entisestään tai tuoda pastaan vähän vaihtelua, käytä tuorepastaa.). Valuta pasta, laita se takaisin kattilaan ja sekoita joukkoon sipuli ja herkkusienet sekä pesto ja muutama rouhaisu mustapippuria myllystä. Halutessasi voit myös sekoittaa joukkoon raa'an kananmunan, kuten pasta carbonarassa tehdään. Kananmuna kyspyy kuuman pastan seassa, kun heti sen lisäämisen jälkeen ruokaa sekoitellaan. Sekoita siis huolella, tarkista maku (lisää tarvittaessa hieman mustapippuria tai suolaa) ja nauti.

Tämä nopea pastaruoka muuntuu moneksi, kun vaihtaa esimerkiksi tavallisen vihreän peston vaikkapa sitruunalla maustettuun tai punaiseen tomaattipestoon. Myös muut miedohkot sienet sopivat ruokaan oivallisesti, joten varsinkin sieniaikaan voi kokeilla vaikkapa tatteja, mustatorvisieniä tai suppilovahveroita.

-Lily

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti