maanantai 27. toukokuuta 2013

Hermannin herkkuja

Aurinkoinen keli suosi Hermannin herkkutorin kävijöitä.

Järjestyksessään toista Hermannin herkkutoria vietettiin viime lauantaina aurinkoisessa säässä. Torilla olisi varmasti tullut piipahdettua ruokaintoilijana muutoinkin, mutta lisäpontta vierailuun toi Annukan pesti Keski-Suomen Maa- ja kotitalousnaisten yrtti-infon vetäjänä. Infopöytä kuului Keruutuotteet Keski-Suomessa -selvityshankkeen tapahtumiin. 

Maa- ja kotitalousnaisten villiyrtti-infopöydässä tutustuttiin
villiyrtteihin ja niiden käyttömahdollisuuksiin.

Infopöydässä Annukka arvuutteli herkkutorilla kävijöiltä, mitä ihania syötäviä yrttiherkkuja pöytään koottu yrttinäyttely piti sisällään. Omien lajintunnistustaitojen lisäksi pöydässä pääsi tutustumaan myös yrttiherkkuihin mesiangervokeksien muodossa, ja saipa mukaan keksien ohjeenkin halutessaan. Infopöytä olikin lähes torin loppuun asti suosittu ja Annukka pääsi jakamaan yrttitietoutta kiinnostuneille. Tällä aikaa seikkailin itse pihalla tutustumassa muihin kojuihin sekä etenkin vasta avatuun kahvila Muistoon, jossa en aiemmin ollutkaan vieraillut. 

Yrtti-infopisteellä pääsi testaamaan omia yrttitunnistustaitojaan.

Toivolan Vanhan Pihan tunnelma kokonaisuudessaan on ihanan keskieurooppalainen, kaukana tavanomaisista kliinisistä kauppakeskuksista ja automarketeista, joihin Suomessa on saanut tottua. Pihan harkitut yksityiskohdat ja kauniit rakennukset ilahduttivat silmää. 

Orvokkitynnyri.

Vanha polkupyörä on päässyt pihaistutuksia somistamaan.

Vanhan synnytyslaitoksen vierustaa koristivat
asianmukaisesti rattaat.

Kahvila Muisto osoittautui yllättävän suureksi ja ilahduttava yllätys oli iso terassi, jolla päivänpaisteesta saa nauttia koko päivän. Herkkutorin aiheuttama vilinä näkyi kahvilassakin runsaina asiakasmäärinä ja odotteluna, mutta herkut ja puitteet kyllä korvasivat tämän moninkertaisesti. Muiston terassilla tuleekin varmasti vietettyä monta ihanaa kesähetkeä!

Kahvila Muiston aurinkoisen tunnelmallista terassialuetta.

Muiston antimista valikoituivat testiin herkullisen näköinen ja odotukset täysin lunastanut tomaattinen mozzarella-vuohenjuustopiiraspala sekä jännittävän kuuloinen virvoitusjuomakokeilu: Nokian Panimon Puolukkalimonadi. Omaan makuuni tämä punainen kuplajuoma sopi todella hyvin, ollen raikas eikä ollenkaan äkkimakea, kuten monet muut limonadit. Tästä löytyikin mahtava alkoholiton janojuomavaihtoehto Muiston terassille. 

Kauniin punaista puolukkalimonadia.

Herkkujen lisäksi kahvila Muisto tarjoili myös musiikkia,
kun terassialueella esiintyi herkkutorin vieraiden iloksi
Laajavuoren Pelimannit.

Pihalla oli tarjolla herkkujen ja musiikin lisäksi myös taidetta: makasiineissa oli esillä Aune Rintalan tilkkutyö- ja koskettelukirjanäyttely ja Kellarigalleriasta löytyi Sofia Koistisen upea saaristoaiheinen valokuvanäyttely. Mahtavaa, herkkuja kaikille aisteille!

Sofia Koistisen valokuvat olivat varsinaista silmänruokaa.

Alun perin pienenä piipahduksena aiottu käyntini Hermannin Herkkupihalla venähtikin huomaamatta monen tunnin mittaiseksi. Pihan tunnelmassa viihtyi ja kotiin lähtiessä tuli ostettua herkkuja vähän joka kojusta: pihalta suuntasimmekin ystävien kanssa yhteistuumin piknikille nauttimaan herkullisista Martinmäen pippuri- ja chilisavulohipaloista. Näiden lisäksi mukaan tarttui myös tulevien päivien varalle Pienikankaan highland-nautaa, Koivuniemen lammastilan lammasbratwurstia sekä NojosHyvän tyrnihyytelöä. Monta herkullisen näköistä paikallistuotetta jäi vielä testaamatta, mutta onneksi Hermannin herkkupiha -tapahtumia järjestetään kesällä muutaman viikon välein!

-Lily

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti