tiistai 7. toukokuuta 2013

Lempeä karpalohilloke

Juustokakkua New Yorkin tyyliin ja lempeää
karpalohilloketta kaveriksi.
Alkuvuodesta vietimme paremman puoliskoni valmistujaisia. Luonnollisesti suunnittelin juhliin tarjottavia ja hain inspiraatiota eri lähteistä. Lopulta juhlakakuksi valikoitui paistettu juustokakku. Sen makeutta taittamaan pyöräytin pakastimen lopuista karpaloista kirpeän karpalohillokkeen. Kirpeyttä taittamaan hilloke sai joukkoonsa hieman mausteita, jotka sopivatkin oivallisesti yhteen. Lopputulos ei ollut liian selkeästi esimerkiksi jouluinen, vaan mausteet maistuivat joukosta mietona vivahduksena. Tämä hilloke sopii erinomaisesti makeiden leivonnaisten seuraksi, maustettiinpa sillä myöhemmin myös hyydytettävän juustokakun täytteitä.


Lempeä karpalohilloke

200g karpaloita
reilu 1dl hillosokeria
1/2dl vettä
1/2 maustemitallinen inkivääriä
1tl kanelia

Mittaa kaikki ainekset kattilaan. Keitä noin 20 minuuttia välillä sekoitellen, kunnes osa marjoista hajoaa. Voit halutessasi hieman painella marjoja kattilan reunaa vasten, mikäli pidät sileämmästä lopputuloksesta. Tölkitä puhtaisiin (kuumennettuihin) tölkkeihin. Ohjeesta tulee noin vajaa puoli litraa valmista hilloketta.

-Lily

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti