maanantai 3. kesäkuuta 2013

Maastokausi avattu

Koivujen tunnustelua ja tunnistelua


KVAT:in kanssa järjestetyt kurssit saivat nyt keväistä jatkoa, kun avasimme kesäkauden opetukset Laajavuoren yrttikävelyllä ja heti sen perään kaksipäiväisellä yrttikurssilla. Satunnaista sateen ripottelua lukuun ottamatta säät suosivat meitä ja maasto-opetus sujuikin miellyttävästi.

Hiostukseen sopivia yrttejä etsimässä
Yrttikävelyllä käytiin läpi yrttien keruuseen ja käsittelyyn liittyvää teoriaa ja sännättiin sitten tutkailemaan lähipusikoita ja pientareita. Pieneltä alalta löytyikin useita syömäkelpoisia kasveja ja niiden parissa aika vierähtikin sujuvasti.

Yrttien jatkokäsittelyä Lillukassa

Seuraavana päivänä aloitimme yrttien kokkailukurssin Lillukassa. Tarkoituksena oli käydä läpi yrttien keruuta, niiden tunnistamista ja ennen kaikkea käyttöä. Toisena iltana tarkoituksena oli kerätä tykötarpeet kokkailua varten ja valmistaa porukalla ruokaa yrteistä.
Mutkia matkaan toi hieman se, ettei Lillukassa vastoin vahvoja uskomuksiamme ollutkaan uunia. Onneksi tämä epäkohta selvisi meille ennen kurssia ja kokkailtavia ruokalajeja vaihtamalla selvisimme ongelmitta tästä kompastuskivestä.

Suuremmaksi haitaksi muodostui kuitenkin se, että itse sairastuin toisen kurssipäivän jälkeisenä yönä angiinaan ja kulutinkin seuraavasta päivästä pitkän tovin jonottamalla terveyskeskuksessa ja keskussairaalan laboratoriossa. Onneksi Lily otti paikkani ja huolehti kokkausillasta reippaaseen tapaansa.


Lopputuloksena ahkerasta kokkailusta syntyikin erilaisia viileitä haudukkeita, horsmakeittoa, yrttilevitettä sämpylöille, mustaherukkajuomaa, yrttipaistosta ja koivuvanukastakin. Ilmeisesti yrtit maistuivat, sillä moni totesi aikovansa kokeilla jatkossa yrttien käyttöä kotikeittiössään. Tämä oli erityisen kiva kuulla, sillä sehän on koko kurssin tarkoitus -antaa tietoa ja lähtötuuppaus luonnonyrttien käyttöön arjessa.

Yrttilevitettä sekoittumassa
Tällä viikolla yrttikurssit jatkuvat, toivottavasti tiedossa on yhtä mielenkiintoisia keskusteluita, mukavia tyyppejä ja kivaa yhdessäoloa tulevissakin tapahtumissa!

-Annukka


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti