maanantai 17. kesäkuuta 2013

Villiyrttipaistos lisäkkeeksi

Vuohenputket nousemassa
Kerroin viime viikolla meidän taloutemme kotitarvekalastuksesta. Meillä on usein työnjakona se, että mies käy melomassa katiskalle ja hakee eväkkäät, minä puolestani nappaan tytön reppuun ja käyn keräämässä rannasta villiyrttejä. Venepaikkamme lähellä kasvaa runsain mitoin eri kasveja, joten valinnanvaraa löytyy. Usein olen tehnyt yksinkertaista paistosta, josta saa helposti muunneltua erilaisia versioita. Pohjana ovat kuitenkin maitohorsma ja vuohenputki, makeutta mukaan saa tomaatilla ja jos tahtoo ruokaisamman version, mukaan voi sujauttaa kinkkukuutioita tai vaikkapa pekonia.

Villiyrttipaistos

2 dl maitohorsmaa, nuoria versoja tai vanhemmasta kasvista pelkkiä lehtiä
2 dl vuohenputkea
1-2 kevätsipulia
2 tomaattia
(kinkkua, pekonia)
suolaa
mustapippuria

Kuullota sipuleita hetki pannulla tilkassa öljyä. Lisää mukaan maitohorsma ja vuohenputki. Nämä voi mieltymystensä mukaan lisätä joko kokonaisina lehtinä tai silputa pienemmäksi. Paistele hetki, lisää mukaan kuutioitu tomaatti ja kinkku. Rouhaise mausteeksi myllystä hieman suolaa ja pippuria.

Tämä toimii erinomaisesti sellaisenaan tai lihan lisäkkeenä. Itse olen myös käyttänyt ylijäänyttä paistosta seuraavana aamuna kylmiltään paahdetun leivän päällä.


-Annukka

2 kommenttia:

  1. Ihana blogi! Tässä minun (kummallinen) tapani sanoa kiitos: http://mammituokkonen.blogspot.fi/2013/06/q.html

    VastaaPoista
  2. Hei,

    Kiitokset hurjasti, mukava kuulla että olet viihtynyt :) Vastailimme alkuvuodesta tällaiseen haastetarinointiin (se löytyy tammikuun postauksista), joten aivan heti emme valitettavasti varmaan intoudu uudelleen, vaikkakin kysymykset saivat kyllä heti ajatukset ja sormet syyhyämään :)

    -Annukka

    VastaaPoista