lauantai 20. heinäkuuta 2013

Makeat manteli-kaakaonibsikeksit

Manteli-kaakaonibsikeksit purkissa.

Paremman puoliskon keksihammasta rupesi kolottamaan, joten leivoin kotoa löytyvistä aineksista erän keksejä. Improvisoidut keksit olivatkin sen verran maistuvia, että ajattelin jakaa ohjeen myös teidän lukijoiden kanssa, olkaapa hyvät:

Manteli-kaakaonibsikeksit
n. 25kpl

135g voita
80g sokeria
80g ruokosokeria
1 kananmuna
1 maustemitta vaniljajauhetta
½tl karvasmanteliaromia
½dl kaakaonibsejä
190g vehnäjauhoja
ripaus suolaa
½tl ruokasoodaa

Vatkaa huoneenlämpöinen voi ja sokerit vaaleaksi kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita joukkoon kananmuna vatkaten. Lisää vaniljajauhe ja manteliaromi. Yhdistä kuivat aineet keskenään ja sekoita voi-kananmunavaahtoon. Nostele taikinasta kahdella pikkulusikalla nokareita uunipellille, jätä leviämisvaraa. Paista 170 asteisen uunin keskitasolla noin 7-10 minuuttia, kunnes keksit ovat saaneet hieman väriä reunoilleen. Jäähdytä ritilän päällä.

Taikinasta tulee reilut parisenkymmentä keksiä. Mikäli haluat mehevämpiä ja suurempie cookie-tyyppisiä keksejä, käytä pikkulusikoiden sijaan ruokalusikoita taikinan annostelussa. Muista tällöin jättää myös enemmän leviämisvaraa ja paistaa isompia keksejä muutaman minuutin pidempään.

Ohje on mukailtu iki-ihanasta luottoleivonnaiskirjastani The Hummingbird Bakeryn Leivonnaisia herkkusuille. Alkuperäinen ohje on kaura-rusinacookielle, joten tästä tuli jotain aivan muuta. Oma manteli-kaakaonibsimukaelmani on myös puolitettu alkuperäisestä ohjeesta. Kekseistä tulee hyvin makeita, joten itse ajattelin kokeilla ohjetta seuraavalla kerralla hippusen pienemmällä sokerimäärällä. Makeutta tasapainottavia kaakaonibsejä voi myös käyttää reilummalla kädellä, mikäli niiden mausta pitää.

-Lily

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti