perjantai 5. heinäkuuta 2013

Nokkospannukakkua hampulla



Yrtti-iltakoulumme on edennyt hiljakseen kesän muiden kiireiden taustalla. Tarkoituksena on siis ollut kouluttaa tämän kesän aikana Lilysta ja Maijasta yrttineuvojia. Omat mutkansa projektiin ovat tuoneet osallistujien risteävät aikataulut, mutta onneksi olemme saaneet soviteltua yhteisiä tapaamisia aina silloin tällöin.

Tiistaina pidimmekin meillä illanvieton, jossa jatkoimme neuvojakoulutusta käymällä läpi yrttejä koskevaa lainsäädäntöä ja byrokratiaa. Kuten aina tapaamisissamme, myöskin nyt ruoka näytteli merkittävää osaa. Teen kanssa nautittavana iltaherkkuna meillä oli opintoja siivittämässä kokeiluluontoista nokkospannaria. Resepti osoittautui toimivaksi ja ainesosiensa vuoksi myös tavan pannukakkua hieman terveellisemmäksi makeaksi herkuksi. Etenkin ihastuimme hampunsiemeniin, ne kun rouskuivat ihanasti tuoden pannukakun rakenteeseen oman kivan lisänsä. Pannukakut ovat myös siinä mielessä kiitollisia leivottavia, että niiden ainesosia voi helposti muutella ja lisätä joukkoon omat suosikkinsa: vehnänalkioita, kuivattuja yrttejä, porkkanaraastetta...

Nokkospannukakku

3 dl täysjyvävehnäjauhoja
1 dl kauralesettä
noin 1/2 dl kokonainen hampunsiemen
noin 1 dl ryöpättyä nokkosta silppuna
1 1/2 dl sokeria
1 tl leivinjauhetta
1 tl suolaa
1 tl vaniljasokeria tai noin 1/2 tl vaniljajauhetta
8 dl maitoa
2 kananmunaa
100 g sulatettua voita tai margariinia

Sekoita keskenään kuivat aineet. Lisää joukkoon maito, kananmunat, sulatettu margariini sekä nokkossilppu. Sekoita ja anna hetken aikaa turvota. Kaada taikina leivinpaperilla suojatulle uunipellille ja paista 200 asteessa noin puolisen tuntia. Tarjoillaan esimerkiksi hillon ja kermavaahdon kera.

Tähän tykästyimme sen verran, että erilaisia yrttipannareita tullaan varmasti jatkossakin tarjoilemaan meidän taloudessamme.

-Annukka

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti