maanantai 1. heinäkuuta 2013

Tom's of Maine - ratkaisu deodoranttipulmiin?

Ihastuttavan aprikoosintuoksuisesta
deodorantista on tullut suosikkituotteitani
(kuva Tom's of Maine Store).

Annukka kirjoitteli hiljattain ekodeodoranttitestailuistaan blogissa, etsiskellen toimivaa ekodeodoranttia. Itselläni on ollut sama missio jo tovin käynnissä, mutta kokemukset ovat olleet pääsääntöisesti enemmän tai vähemmän pettymyksiä. Todella ikävää, sillä myös deodorantin käytön osalta sitä toivoisi voivansa vähentää elimistön kemikaalikuormitusta. Ja koska epäonnekseni en ole sattunut syntymään siihen vähemmistöryhmään, jonka kainalohiki ei houkuttele hajua aiheuttavia bakteereja luokseen, olisi jonkinlaista kohtuullisen tehokasta deodoranttia käytettävä. 

Paikallisessa Punnitse & Säästä -kaupassa törmäsin itselleni vieraaseen Tom's of Maine -merkkiseen Long Lasting Natural deodoranttiin, jonka nappasin heräteostoksena mukaan. Tuote kun houkutteli paitsi pakkauksen lupaamalla aprikoosituoksulla myös sillä, että se oli laadultaan kiinteä deodoranttistikki, mikä on mielestäni deodorantin paras olomuoto: ei turhauttavaa nestemäisten deodoranttien kuivatteluaikaa tai aerosolin hengitysteihin ja silmiin tunkeutuvia hiukkasjäämiä.

Valmistajan sivuilta en ikävä kyllä löytänyt sen kummempia luonnonkosmetiikkasertifikaatteja, mutta ilahduttavan tarkasti nettisivut listaavat jokaisen käytetyn ainesosan, sen käyttötarkoituksen ja alkuperän (tuotteissa ei käytetä eläinperäisiä ainesosia). Ainesosaluettelo on myös ilahduttavan lyhyt, ja tulee tunne, että kaikki turha on karsittu pois tuotteesta. Lisäksi tämä brittiyritys vaikuttaa ainakin omien sivujensa perusteella olevan kovastikin ympäristö- ja yhteiskuntavastuullinen: esimerkiksi 10% voitoista menee ympäristö- ja yhteiskunta-aiheisiin hyväntekeväisyysprojekteihin ja yrityksen työntekijät käyttävät 5% työajastaan vapaaehtoistyössä.  

Mukavan aprikoosintuoksuinen deodorantti on ollut nyt käytössäni muutaman viikon ja saanut kokea tujuja hellekelitestejä. Tästä huolimatta en ole vielä havainnut kertaakaan ikävää hienhajua. Kainalot toki kostuvat hikoillessa, mutta kuivahtavat myös melko pian. Olo on tuntunut raikkaalta ja deodoranttiin on voinut luottaa tiukemmassakin paikassa. Mahtava tuote! Nettiarvioiden mukaan osalle käyttäjistä on aiheutunut deodorantista ihoärsytystä, joten voi olla, että hyvin herkkäihoisille tuote ei välttämättä sovi. Toisaalta valmistajan valikoimissa on erilaisia tuoksu- ja tuoteversioita, joista toivottavasti jokainen löytää omaan makuunsa ja ihotyyppiinsä sopivan.

-Lily

1 kommentti:

  1. Itse olen kertaalleen toiveikkaana ostanut Tom's of Mainen roll-onin - sillä seurauksella, että vähän aikaa sitä käytettyäni alkoi kainaloiden ympärysiho suorastaan "palaa karrelle", vaikka mistään muista deodoista ei ole koskaan tullut mitään ärsytysoireita. En uskalla enää kokeilla ko. valmistajan tuotteita, mutta ainakin tällä hetkellä Laveran kehäkukkadeodo on ollut suht hyvätehoinen ja ajaa asiansa.

    VastaaPoista