keskiviikko 28. elokuuta 2013

Paprikakeittoa sulatejuustolla

Lily kirjoitteli taannoin paprikan historiasta ja ominaisuuksista ja vinkkasi myös yhdestä lempipaprikareseptistään. Itsekin olen aina pitänyt paprikasta ja viime viikkoina olenkin tehnyt muutamaankin otteeseen tomaattipohjaista paprikakeittoa. Keltaisten lehtien ilmestyttyä puihin ja kelien viilennettyä harva asia tuntuu niin ihanalta kuin nauttia kupillinen lämmintä keittoa sateen rummuttaessa ikkunoita.


Lempeä paprikakeitto

öljyä tai voita
2 sipulia
2-4 paprikaa, koosta riippuen. Kuvan mallisia paprikoita keittoon upposi kaksi vaaleaa ja kaksi punaista
2-4 valkosipulinkynttä
2 prk tomaattimurskaa
2-4 dl ruokakermaa
1-2 dl punaisia linssejä
1/2 pkt sulatejuustoa (Koskenlaskija)
chilipippuria

Kuullota sipulit rasvassa, lisää valkosipulit joukkoon. Silppua paprikat suikaleiksi, lisää hetkeksi pehmenemään sipuleiden kanssa. Lisää tomaattimurska ja ruokakermaa makusi mukaan. Huuhtele linssit ja lisää ne keittoon. Mausta chilipippurilla ja halutessasi suolalla. Keittelyn ollessa loppuvaiheessa, lisää pieniksi kuutioiksi leikattu sulatejuusto. Sekoittele varoen ja nosta levyltä. Tarkoituksena on, että sulatejuustot sulavat hieman, mutta jäävät kuitenkin suussa sulaviksi sattumiksi keittoon. Tarjoile keitto leivän kanssa.

Keitto maistui hyvin suolattomanakin, kiitos sulatejuuston
-Annukka

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti