tiistai 6. elokuuta 2013

Väriä huuliin, iloa elämään

Sävy Deep Red 04. Kuva Lavera

Aiemmin, metsästäessäni vaihtelua hammastahnavalikoimiini, päädyin saksalaisen luonnonkosmetiikkamerkki Laveran hyllyjen ääreen. Tuolloin matkaani tarttui vain hammastahna, mutta myöhemmin palasin ihmettelemään laajaa valikoimaa lähempää. Selvisi, että Lavera valmistaa monipuolisesti paitsi hammastahnaa ja muita kehon puhdistusaineita, myös meikkejä. 

En ole edes teinivuosinani syventynyt jokapäiväiseen raskaaseen ehostukseen, tai jaksanut aamuisin meikata kasvojani huolella. Parhaimmillaan arkimeikkaaminen on sisältänyt meikkivoiteen, puuterin, ripsivärin ja rajausvärin käytön, lisäksi kenties hentoa huulikiiltoa tai -punaa. Valmiiksi tummakulmaisena ja -ripsisenä olen omasta mielestäni selvinnyt helpolla, kun naamataulun kriittiset kohdat ovat erottuneet jo luonnostaan. Juhliin olen kuitenkin tykännyt laittautua aina jaksaessani, tuohan juhlameikki osaltaan juhlan tuntua. Niinpä tutkailin kiinnostuneena luonnonkosmetiikkahyllyä, etenkin sen huulipunavalikoimaa. Onhan huulipuna hammastahnan jälkeen toiseksi eniten suuhun päätyvistä tuotteista: senkään kohdalla ei siis ole ihan sama, mitä kaikkea tuotteen ainesosaluettelo sisältää. 

Laveran kosmetiikkahyllyltä löytyi ihastuttavissa sävyissä hehkuva Trends sensitiv Beautiful lips -sarja, jolla on Natrue -sertifikaatin kahden tähden luokitus, eli vähintään 70% luonnosta peräisin olevista aineista on joko luomua tai luonnosta kontrolloiduissa oloissa kerättyjä. (Tarkemmin eri luonnonkosmetiikkasertifikaateista voit lukea Annukan aiemmin kirjoittamasta artikkelista.) Huulipunasarjasta löytyy kymmenen eri sävyä, joten uskoisin, että lähes jokaiselle löytyy oma suosikkisävynsä. Sävyistä kaksi, numerot 02  Peach Amber ja 07 Golden Kiss, soveltuvat myös vegaaneille, lopuissa sävyissä on väriaineena kokenillikirvoista saatavaa punaista karmiinia*. Itseäni miellyttivät eniten sävyt 05 Red Berry Charm sekä 01 Rose Kiss. Testattavaksi hyllyltä lähti näin alkuun Red Berry Charm, vaaleamman Rose Kiss -sävyn jäädessä odottamaan edellisen arkisemman punan loppumista.

Huulille Red Berry Charm levittyi ihanan mutkattomasti, eikä jättänyt joillekin huulipunille ominaista kuivaa tuntumaa. Ainesosista siis löytynee riittävästi kosteuttavia öljyjä ja vahoja. Ilokseni puna myös kesti ihan hienosti ja antaa ainakin omaan makuuni myös tarpeeksi väriä huuliin. Arkisempaan käyttöön pitääkin noutaa myös Rose Kiss jossain vaiheessa...

-Lily


Kuivattuja naaraspuolisia
kokenillikirvoja (kuva H.Zell,
Wikimedia Commons)
* Karmiinia käytetään aivan yleisesti elintarvikkeissa ja kosmetiikkatuotteissa punaisena väriaineena (koodi E120). Karmiinia löytyy muun muassa monista makeisista, mehuista, alkoholijuomista sekä kosmetiikasta. Karmiinilla myös värjätään lankoja ja tekstiilejä. Osalle ihmisistä karmiini voi aiheuttaa yliherkkyyttä ja eläinperäisenä tuotteena se ei sovi vegaaneille. Joissain tuotteissa karmiini on pystytty korvaamaan esimerkiksi kasviperäisellä punajuurivärillä (koodi E162).

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti