torstai 26. syyskuuta 2013

Lihaton lokakuu Docventuresin matkassa?

Docventures kirittää suomalaisia osallistumaan yhdessä kanssaan Lihaton lokakuu -kampanjaan. Tavoitteena olisi selvitä joko koko lokakuu lihatta tai vähentää omaa lihankulutustaan merkittävästi.

"Suomalainen pisteli poskeensa viime vuonna keskimäärin 78 kiloa lihaa. Sen tuotantoon käytetetään 550 000 litraa vettä. Kuukauden lihattomalla säästyy siten 6,5 kiloa lihaa ja 45 500 litraa vettä. Eikö olisi hienoa kasvattaa yhdessä tuo luku ihan älyttömän suureksi, Docventuresin kaksikko uhmaa"
-YleX, Popuutisiset 23.9.2013

Papulisäkettä menneiltä vuosilta
Sekä minä että Lily olemme rekisteröityneet tapahtuman Facebook-sivuille ja tarkoituksenamme on osallistua kampanjaan. Itse en ole kerennyt vielä muuttotohinoissani pohtia tarkkaa tavoitetta meidän taloutemme lokakuulle, mutta täysin lihattomana emme varmaankaan onnistu pysyttelemään. Tämä vaatisi hieman huolellisempaa perehtymistä ja tietoa etenkin tuon taaperomme tasapainoisen ruokavalion koostamisessa. Koska kuitenkin meillä tavallisestikin syödään kasvisruokaa noin kerran viikossa, koetan nyt nostaa näiden aterioiden määrää reilusti.

Raportoimme varmasti lokakuussa niin reseptien kuin kuulumistenkin muodossa, miten kampanja omalta osaltamme etenee. Tahdomme myös haastaa mahdollisimman monta lukijaamme osallistumaan ja etsimään oman tapansa toteuttaa kampanjaa: onko se esimerkiksi yhden kasvisruokapäivän pitäminen viikossa vai täysin kasvisruokaan vaihtuva ruokalista?
Leivitettyjä soijafileitä
Toivottavasti jokainen meistä saisikin kipinän osallistua ja sen kautta myös intoa pohtia tarkemmin omia kulutusvalintojaan ruokakaupassa. Voisiko yksi tai useampi kasvisruokapäivä viikossa olla ihan arkea, ei vain kampanjaa?

-Annukka

2 kommenttia:

  1. Itsekkin mietin, että osallistusinko. Meillä olisin varmaan ainut ja lapset osittain osallistumassa, mies ei meillä suostu kasvisruokailemaan, tarkoittaen atriaa/aterioita joilla ei lihaa tarjota. Osittaiseksi varmaan menisi omakin osallistuminen, vaatisi jo suunnittelua tms. Mutta joka kolmas viikko meillä onkin jo ollut hyvin kasvisruoka painotteinen, kun mies ei ole ruoka aikaan vuorotöiden takia kotona. Jospa lihattomalle lokakuulle lisäisi kasvispäiviä ja korvaisi useamman aterian koko perheelle vaikka villikalaa lihan sijasta...

    VastaaPoista
  2. Hienolta suunnitelmalta kuulostaa! Kannattaa ehdottomasti osallistua kevennettynä versionakin: meillä on omassa taloudessa menossa punalihaton lokakuu. Tarkoituksena on lisätä ekologisempien lihojen käyttöä: broileria ja WWF:n suosittelemia kaloja. Varsinkin kotimainen järvikala voisi päästä entistä suurempaan rooliin ruokavaliossa! -Lily

    VastaaPoista