perjantai 13. syyskuuta 2013

Suklaista ihanuutta



Olin kotosalla viime torstaina kaksin tytön kanssa. Minulla oli menossa raakaruokapainotteinen viikko ja mieleni teki tavattomasti suklaata. Samalla totesin, että olisipas mukava yllättää illanvietossa oleva mies tekemällä jääkaappin odottamaan kakkua myöhäisillan kotiinpalaajaa. Näistä ajatuksista sain tarmoa kylliksi käydä selaamaan netistä erilaisia reseptejä. Päädyinkin pian Viherryksen blogiin, josta bongasin tämän superhoukuttelevan ohjeen.

Koska tämä inspiraatio valtasi minut keskellä iltaa, kaikkia aineksia ei löytynyt tietenkään kaapista. Niinpä päätin inprovisoida ja tehdä kakusta enemmän tai vähemmän sovelletun version. Pohjana käytin samaa pohjaa, jota olen tehnyt ennenkin. Maussa ei kuitenkaan ollut lainkaan sovelletun tuntua, joten loppu hyvin, kaikki hyvin.


Suklainen kerroskakku

Pohja:

2 dl kaurahiutaleita
1,5 dl palmusokeria
1 dl raakakaakaojauhetta
1 dl kaakaovoita
0,5 dl kylmäpuristettua kookosöljyä
loraus vettä
1 dl lucumaa
1 rkl soijalesitiiniä
1 rkl psylliumia

Täyte:

2 banaania
3/4 dl sulaa kookosöljyä
3 dl cashew-pähkinöitä
2 dl rusinoita
1 tl vaniljajauhetta
vettä loraus
1 dl raakakaakaojauhetta


Kuorrute:


kaakaovoita
raakakaakaojauhetta
lucumaa
kookoslastuja

Sulata pohjaa varten kaakaovoi ja kookosrasva vesihauteessa. Sekoita kuivat aineet, kaada rasvat joukkoon. Lorauta kaveriksi tarvittaessa vettä. Käytä massaa blenderissä kunnes se on sileää tai surruuttele sauvasekoittimella tahnamaiseksi. Levitä esimerkiksi sopivankokoiseen irtopohjavuokaan tai esimerkiksi tuorekelmulla vuoratun uunivuoan pohjalle. Itse käytin suorakaiteen muotoista, pienehköä lasivuokaa. Pohjan voi tuupata jääkaappiin tai pakastimeen jähmettymään siksi aikaa, kun teet täytteen.

Täytettä varten ei tarvitse muuta kuin blendata ainekset sileäksi massaksi. Alkuperäisessä ohjeessa käytettiin taateleita, minä kaadoin kaapista joukkoon rusinoita. Kumpia tahansa voi käyttää huoletta. Itse vedin ensiksi sileiksi pähkinät, banaanit ja rusinat ja lisäsin sen jälkeen joukkoon rasvat ja lorauksen vettä. Sekoittelin jauheet sekaan ensin varovasti lusikalla ja siloittelin massan lopuksi vielä silkkiseksi sauvasekoittimella. Täyte levitellään tasaiseksi kerrokseksi pohjan päälle.

Kuorrutus valmiina
Kuorrutetta varten sulattelin vesihauteessa pienen määrän (2 tl) kaakaovoita kahdessa kupissa. Toiseen kuppiin sekoitin rasvan joukkoon kaakaojauhetta, toiseen lucumaa. Kuorrutteiden ei tarvitse olla paksua tahnaa, mutta niiden tulisi paksuuntua hieman. Kakun pinnalle levitetään kookoshiutaleita, jonka jälkeen voidaan taiteellista luovuutta käyttäen roiskia kuorrutteet päällimmäiseksi. Kakku kannattaa laittaa tämän jälkeen viileään, jossa se saisi olla vähintään kolmisen tuntia, mielellään yön yli.

Kakku oli ihanan suklainen ja nautiskelinkin itse sitä teekupillisen äärellä loppuillasta. Mies piti myös tästä jopa niin paljon, että tahtoi uusinnan mahdollisimman pian. Suosittelenkin testaamaan, mikäli suklaa ja hieman juustokakkuinen rakenne kuulostavat houkuttelevilta.

-Annukka

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti