maanantai 30. joulukuuta 2013

Vuonna 2013

Aika kuluu ja huomasimme, että jälleen on vuosi ennättänyt vierähtää. Onkin mielenkiintoista ja mukavaa sukeltaa menneisiin kuukausiin ja ihmetellä, mitä kaikkea oikein puuhastelimmekaan.

Alkuvuodesta palailimme takaisin joululomilta, kokeilimme hurjan paljon erilaisia reseptejä niin keittiössä kuin kotikosmetiikassakin ja kurssittelimme ihmisiä. Ennätimme myös pinkaista kuuntelemassa Keruutuotteet Keski-Suomessa -esiselvityshankkeen järjestämiä luentoja ja osallistua hankkeen tapahtumiin myös aktiivisesti puhujina ja asiantuntijoina.

Saippuakurssilaisten taidonnäytteitä.

Lankavärjäyskurssin satoa.

Kevään alkaessa sulatella hiljakseen hankia, kiertelimme esiintymässä Matkailumessuilla ja teimme etenkin KVAT:in kanssa yhteistyötä kurssirintamalla. Herättelimme keskustelua paikallisista tuotteista sekä petojen salakaadoista. Kevättalvella nautimme myös upouusista kotisivuistamme, jotka laajensivat myös palvelumme ja osaamisemme paremmin löydettäväksi sekä hahmotettavaksi kokonaisuudeksi. Blogin päätimme kuitenkin säilyttää Bloggerin puolella selkeyden vuoksi.

Lily messuilla edustamassa.

Annukka sai iloisina uutisina tietää keruutuotetarkastajan lopputyönsä palkitsemisesta vuoden 2012 parhaana luontoyrittäjyyteen liittyvänä lopputyönä. Harrastimme lähiseikkailuja paneutumalla kumpikin retkeilyyn kotiovemme läheisyydessä. Päädyimme myös raakasuklaakurssille, joka antoi kipinän tehdä kakkuja ja muita herkkuja jatkossakin. Lily vietti pääsiäisen tienoilla ekopaastoa ja kokeili lisätä kasvisruokien osuutta keittiössään. Blogin puolella Lily pohti Itämeren lohta ja Annukka puolestaan arkea kestovaippavuorten takaa.

Kalliokiipeilyä kotipihan lähellä.

Retkeilyä meidän perheen malliin.

Kevät koetti sitkeästi tuloaan useampaan kertaan.

Raakasuklaakurssilla oppia hakemassa.

Kesän tehdessä tuloaan kävimme pitämässä yrttinäyttelyä Toivolan vanhalla pihalla. Lily osallistui myös innokkaana Ravintolapäivään Villikatajan nimissä, tarjoillen erilaisia villiyrttiherkkuja innokkaille asiakkailleen. Intoilimme maasta puskevista villiyrttien versoista ja kokkailimme hurjasti erilaisia yrttiherkkuja. Yrttien kiivain satoaika meni tänä vuonna tyngäksi jääneen kevään myötä nopeasti ohitse, ja esimerkiksi kuusenkerkkien tavallistakin lyhyempi satokausi jäi hieman kaivertamaan mieltä. Toivotaan ensi keväästä pidempää!

Yrttinäyttely Toivolassa.

Nokkoshampoota ja keittiösaippuaa.

Lily Ravintolapäivässä villiyrttien kera.

Kesäistä kakkua Lilyn tapaan.

Kesä jatkoi yrttejä keräillen, kalastellen ja auringosta nauttien. Annukalla piti hurjaa kiirettä kesän yrttikurssien kanssa, Lily puolestaan hikoili laboratoriossa kalojensa kanssa. Blogin puolella vilahtelikin sopivasti teemaan sopien ekodeodoranttitestejä ja sekä yrttireseptejä. Välillä ennätettiin tehdä paikallisretkiä esimerkiksi Leivonmäen kansallispuistoon. Kesän kääntyessä loppuaan kohden myös meidän puuhamme siirtyivät yhä enemmän sieniin ja kesän sadon säilöntään. Elo-syyskuun kohokohtiin kuuluivat ehdottomasti rosvopäällikköretki itärajalle, Oravivuoren kauniit maisemat ja sienikurssit.

Annukka yrttikurssilla opettamassa.

Talvikkeja kesäretkiltä.

Nuorta vuohenputkea.

Leivonmäellä seikkailemassa.

Ihanat marjat.

Syksy toi tullessaan paitsi perinteiset sienikurssit, myös Lihattoman lokakuun. Kokeilu oli ainakin Annukan kohdalla sen verran onnistunut, että lihan määrä on edelleen keittiössä korkeintaan kolmanneksen aiemmasta kulutuksesta. Lilyn osalta lokakuulta jäi käteen iso nippu maistuvia kasvisruokareseptejä, uusia tuttavuuksia kasvisruokaeinesten ja -valmisteiden osalta, sekä punaisen lihan entistä pienempi määrä arkikokkailuissa.

Hämärtyvät illat toivat tullessaan myös saippuainnostuksen ja kumpikin meistä piti suoranaista saippuapajaa kotonaan useamman viikon ajan. Matkaan mahtui myös muuta kotikosmetiikkaa ja kursseja. Annukka kävi myös opettelemassa, miten nokkosesta saadaan aikaiseksi lankaa.

Nokkoskurssin ihmettelyitä.

Täytetyt paprikat Maijan lautasella lokakuussa.

Syksyn karua kauneutta.

Joulun tullessa olemme hiljentäneet, viimeistelleet työprojekteja, kokkailleet herkkuja ja nauttineet pimentyvistä illoista. Oman porukan saippuahaaste antoi mukavan tekosyyn tehdä vielä lisää saippuaa ja joululahjoiksi tuli myös tehtyä jonkin verran kotikosmetiikkaakin. 

Uusi vuosi tuo mukanaan taas uudet kujeet: meidän osallamme niihin kuuluu varmasti ainakin kursseja niin vanhojen kuin uusienkin yhteistyötahojen kanssa, luonnonyrttejä ja -kosmetiikkaa, villiyrttiherkkuja, saippuaa ja käsitöitä... Sekä tärkeistä, ajankohtaisista (luonto)aiheista kiinnostumista. Varmasti mukaan mahtuu myös paljon, paljon kaikkea muutakin jännittävää, niin pienempiä kuin isompiakin projekteja!

Suuri kiitos kaikille teille lukijoille, asiakkaille, yhteistyötahoille ja muille kiinnostuneille kanssaihmisille, ilman teitä emme olisi tässä juuri nyt! Tervetuloa jatkamaan kanssamme matkaa myös ensi vuoteen. Toivottavasti näemme mahdollisimman montaa teistä kursseilla, luennoilla tai muissa tapahtumissa. 

Kuluneesta vuodesta kiittäen ja seuraavan tervetulleeksi toivottaen, 

Annukka & Lily

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti