keskiviikko 15. tammikuuta 2014

Keskiviikkoillan kuulumisia

Muutama vuosi sitten kuura koristeli puut näin upeaksi. Kyllä se kaunis talvi
sieltä vielä tänä vuonnakin tulee, tuleehan?!?

Suunnittelin alun perin kirjoittavani tällä viikolla teille hieman syvällisemmän katsauksen palmuöljystä. Muutama kiireellisempi juttu on kuitenkin syönyt aikaa sen verran, että pääsette lueskelemaan palmuöljypostausta hieman myöhemmin. Tänään ajattelin sen sijaan kertoa ylipäätään hieman kuulumisistani ja jakaa päällimmäisiä tunnelmia. 

Vierailin tänään iltateellä ystäväni luona iltateellä ja innostuimme samalla tekemään muotillisen saippuaa. Saippuantekokärpänen kun on puraissut myös lähipiiriä ja moni onkin sekä käynyt kursseillamme oppia ja innoitusta hakemassa, että ruvennut tehtailemaan omia saippuoita kotonaan. Laskeskelimme SoapCalcin avulla sopivan (palmuöljyttömän) reseptin ja kokeilimme uudenlaista koristelutekniikkaa. Meille uutena tekniikkana käytimme siis Pot Swirlia, tosin vain yhdellä värillä. Soap Queen on laatinut mukavat kuvalliset ohjeet ja youtubesta löytyy myös monia opastevideoita.

Kuten saippuanteossa usein, saippuan kypsymisen odotus on monesti se vaikein paikka. Tämänkin saippuan kohdalla odotan kovin malttamattomana, koska sen saa otettua muotista ja leikattua paloiksi. Vasta silloin näkee, kuinka hyvin onnistuimme koristeluissa. Onneksi jännitystä ei tarvitse sietää montaa päivää ja saippuahalko jähmettyy yleensä muutaman ensimmäisen vuorokauden aikana sen verran, että sen pystyy irrottamaan muotista ja leikkaamaan paloiksi.

Saippuanteon myötä alkaa kerääntyä kaikenlaisia tarvikkeita kaappiin, kuten
vaikkapa kuvan värijauheita, joilla saa aikaan monia upeita koristeluja.

Annukan kanssa olemme nyt vuoden alusta pallotelleet kaikenlaisia jännittäviä ideoita ja pitäneet suunnilleen viikon välein palaveria. Sama kuhina jatkuu tässä tammi-helmikuussa ja ensimmäisiä konkreettisempia suunnitelmia ilmestyneekin uusien kurssien muodossa tarjolle lähiviikkoina. Joten tarkkailkaapa kotisivujemme Tulevat kurssit -osiota! Helmikuussa olemme mukana esittelemässä omaa toimintaamme sekä kertomassa villiyrteistä Keski-Suomen maa- ja kotitalousnaisten järjestämässä Villiyrteistä on moneksi -illassa. Maksuton, kaikille avoin ilta esittelee villiyrttejä ja lähiruokaa. Mukaan tapahtumaan mahtuu rajattu määrä osallistujia, joten tapahtumaan kannattaa ilmoittautua nopeasti. 

Toivottavasti näemme montaa teistä tulevilla kursseilla ja tapahtumissa, tulkaa rohkeasti tervehtimään ja vaihtamaan kuulumisia kanssamme!

-Lily

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti