sunnuntai 26. tammikuuta 2014

Lisää Madaraa

Koko Madaran purkkiarmeija
Olen joskus aiemminkin kirjoitellut Madarasta, mutta ajattelin palata aiheen äärelle uudemman kerran. Vaikka valtaosa kosmetiikasta valmistuu nykyisin kotikonstein, välillä tulee joihinkin pulloihin tartuttua lähinnä kasvovoiteiden tuotteiden kohdalla. Nykyinen kosmetiikkavalikoimani koostuukin kokonaan ekokosmetiikasta tai siihen rinnastettavista tuotteista. Viime Riikan reissultani kannoinkin kotiin mukanani Madaran kasvojenpuhdistuspaketin, johon kuului syväpuhdistusvaahto, tasapainottava kasvovesi ja syväkosteuttava emulsio. Vähän aikaa sitten kotiutin myös sarjan herkän ihon puhdistusmaidon sekä SOS-voiteen.

Puhdistus

Putsarikaksikko kilpasilla
Syväpuhdistava vaahto oli helposti levittyvää, miellyttävän tuntuista ja lähes tuoksutonta. Se oli helppo levittää ja se tuntui puhdistavan hyvin mineraalimeikit silmämeikkejä myöten. Ylimääräistä hankaamista tai hinkkaamista ei tarvittu, sillä tuote toimi tehokkaasti, mutta hellävaraisesti puhdistustyössään.
 Tuotteen kuvauksessa sen mainitaan sopivan kaikille ihotyypeille. Kesäkäytössä tuote toimikin mainiosti myös omalla "kuivahko sekaiho atopialla" -yhdistelmälläni, mutta nyt talven tullen tuote on ollut aivan liian puhdistava. Niinpä se sai siirtyä hyllylle saman firman puhdistusmaidon tieltä.

Kovin pitkää käyttökokemusta minulla ei puhdistusmaidosta ole, mutta se on vaikuttanut hellävaraisen tehokkaalta alkutuntumansa perusteella. Minun on myös pakko iloita tuotteen koostumuksesta, kerrankin puhdistusmaito, jolla on kyllin jämäkkä koostumus! Yleensä en ole tykännyt maitomaisista tuotteista, sillä ne lähes nestemäisinä aloittavat välittömästi vääjäämättömän matkan kohti lattiaa iholle levittämisen jälkeen. Tämä puhdistusmaito sen sijaan oli jämäkkää, tuntuman muistuttaessa lähinnä jonkinlaista paksumpaa kasvorasvaa. Silti sen huuhtelu on helppoa, eikä tuote tarraudu kasvoille.

Kasvovesi

Tasapainottava kasvovesi
Ensiksi lienee oleellista tunnustaa, että en ole kasvovesi-ihmisiä. Ihonhoidolle omistautuneet ihmiset sanovat kasvoveden olevan elintärkeää ja sen esimerkiksi palauttavan ihon pH:n pesun jälkeen ja supistavan ihohuokosia. Itse en ole huomannut merkittävää eroa kasvojeni ihossa, käytänpä sitten kasvovettä tai en, joten olen kokenutkin kasvoveden tarpeettomana tuotteena. Mokomaa minulla kuluukin lähinnä mineraalimeikin päälle suihkutteluun, ei kasvojenpuhdistuksessa. Koska Madaran tuote ei ole suihkepullossa, sitä ei voinut tähän käyttöön testailla. Niinpä koetin muistaa aina silloin tällöin huitoa vettä kasvoilleni pesun jälkeen. Tuotteen ihanan raikas tuoksu teki siitä miellyttävän käyttää, vaikken itse huomannut tosiaan ihossani käytön perusteella suurta eroa ennen ja jälkeen tilanteiden välillä.
 
Kosteutus

Emulsio haastajansa SOS-voiteen rinnalla
Syväkosteuttava emulsio oli miedon yrttinen tuoksultaan ja juoksevainen koostumukseltaan. Se levittyi kostealle iholle todella helposti ja imeytyi muutamassa hetkessä. Minun paikoin hyvin pintakuiva ihoni kuitenkin kaipaa hieman lisäpotkuja kasvoille, joten käytin voiteen alla muutaman tipan puhdasta luumunsiemenöljyä lisätehoa tuomassa. Tällä yhdistelmällä voide toimikin erinomaisesti ja piti ihoni kosteutettuna. Ilman öljyäkin voide toimi kelvollisesti, mutta pidin enemmän yhdistelmän tuomasta pehmeän kosteuttavasta tunteesta ihollani. Käytin voidetta sekä yövoiteena että päivisin meikin alla. Kummassakin se toimi mainiosti eli vaikka tuote kosteuttava olikin, se ei ollut paksu tai jättänyt kasvoille ylimääräistä kiiltoa. Tuote toimikin monikäyttörasvana erinomaisesti.

Emulsiopurkin pohjan alkaessa häämöttää, vaihdoin kokeiluun SOS -kosteusvoiteen. Se on lyhyessä käyttötestissään ollut ominaisuuksiltaan aika lailla emulsion kaltainen - kevyt, nopeasti imeytyvä ja kosteuttava. Tuoksultaan se on hieman emulsiota vahvempi.
En itse ole huomannut kovin radikaaleja eroja tuotteiden välillä. SOS on koostumukseltaan hitusen paksumpaa ja väriltään ihanan vaaleanpunaista. Se tuntui myös toimivan itsenäisenä kosteuttajana emulsiota paremmin, jättäen ihon joustavamman tuntuiseksi. Jos kaksikon väliltä pitäisi valita, kallistuisin kuivaihoisena SOS-voiteen puoleen.

Ylhäällä vaalea emulsio, alhaalla vaaleanpunainen SOS. Pohjalla talvikuiva käsi.
Miinukset

Suurimmaksi negatiiviseksi puoleksi voinee laskea tuotteiden hintahaarukan. Kun on tottunut valtaosan kosmetiikkatuotteistaan keittelemään omassa kotikeittiössään, pienten tuubien hinnat tuntuvat kuumottavan korkeilta. Toisaalta esimerkiksi Madaran omassa liikkeessä Riiassa vieraillessa hinnat olivat Suomea huomattavasti huokeammat. Myös merkin kotisivuilla on usein alennettujen tuotteiden osio, josta suosikkejaan voi bongailla edukkaammin. Itse tilasin viimeksi kimpassa Lilyn kanssa merkin vuorokauden kestäneestä "koko valikoima -40 %" -kampanjasta muutaman putelin. Jos siis on valmis näkemään hieman vaivaa ja kyttäilemään sopivia tuotteita, niitä voi saada huomattavasti hillitympään hintaan kuin normaalisti.

Vanhempia Madaran muovipurkkeja
Hieman karsastan myös itse sarjan muovipakkauksia. Olen ehtinyt tottua kotikosmetiikassa loputtomasti kiertäviin lasipurkkeihin, jolloin pakkausjätettä ei varsinaisesti synny. Muovipullojen hävittämisestä ei paketeista löytynyt mainintaa, joten googlettelin lopulta pullon pohjasta löytyvän muovilaadun perusteella, mistä materiaalista on oikein tarkalleen kyse. Käytännössä lopputuloksena oli, ettei kyseiselle muoville (PE-HD) ole kuluttajille suunnattua keräystä Suomessa ja se tulisikin toimittaa energiajakeeseen. Pohdiskelen myös, saisinko osan pulloista hyödynnettyä omissa kosmetiikkakokeiluissani.

Yhteenveto

Olen edelleen yleisesti ottaen kovin tyytyväinen Madaran tuotteisiin. Voiteiden puolella voisin kuvitella jatkossanikin käyttäväni etenkin Madaran SOS-voidetta, sen verran vakuuttavaa työtä se on tällä pakkasen kuivettamalla naamataulullani tehnyt. Putsareiden ja kasvoveden puolella taidan kuitenkin jatkossakin tyytyä käyttämään vanhaa reseptiäni ja tekemään ne vuodenaikoihin muunnellen itse, sillä tuotteet eivät tehneet mitään sellaista, mihin omat sekoitukset eivät olisi kyenneet. Niitä on kuitenkin helppo suositella muille, sillä tehokkaina ja huomattavan hellävaraisina ne toimivatkin etenkin näin ongelmaihosta kärsivänä.

-Annukka

PS. Tuotteet eivät ole blogin kautta saatuja, vaan ihan itse kaupasta kassan kautta kotiin kannettuja.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti