torstai 30. tammikuuta 2014

Nuotiotulilla

Nuotiolla lämpeni teevesikin liekkien tanssia ihastellessa.

Viime sunnuntaina suunnistimme pienellä porukalla talviselle retkelle Haukanniemeen. Matkanjohtajana toimi biologi ja eräopas Sini, jonka oli määrä vetää minulle, Annukalle ja tämän tyttärelle talvinen elämysretki. Etukäteisvarusteina olimme pukeutuneet retkeä varten lämpimiin vaatteisiin ja napanneet mukaamme puukon, lusikan ja mukin. Sitten suuntasinkin jo kohti retken aloituspaikkaa, Haukkalan lähdettä, tarkkailemaan mitä tuleman pitää. 

Haukkalan lähde on vaikuttava näky myös talvipakkasilla metallisen haukan
vartioidessa vedenottoa.


Nuotiopaikalle oli lyhyt matka jään poikki. Juuri sopiva pienen tytön kävellä.

Sini esitteli oikeaoppisia nuotionrakennustaitoja.

Retken aikana paljastui myös, mihin puukkoa tarvittiin...

Retken juomapuoli oli Sinillä hyvin hallussa: teetä, hunajaa ja allekirjoittaneelle
brittiteen ystävälle vielä maitoa teehen.

Nuotioretkellä perehdyttiin talviretkeilyyn ja nuotion sytyttämiseen sekä hauskojen nuotioeväiden valmistamiseen ja nauttimiseen. Viileästä säästä huolimatta kunnon etukäteisvarustautuminen ja Sinin vetämä lämmittelytauko saivat olon mukavaksi. Lisäksi nuotio lämmitti ja loi mukavaa kajoaan hämärtyvään iltapäivään. Savuntuoksuisessa nuotiopiirissä on jotain taianomaista ja nuotion liekkejä tuijotellessa mieli lepää. 

Hehkuva hiillos ja liekkien salaperäinen tanssi.

Nyt tulevan kevättalven ja kevään aikana myös te, arvoisat lukijamme, pääsette halutessanne Sinin mukana nuotioretkelle. Työn alla olevasta kurssikalenterista kun on jo varattu aikaa tunnelmallisille nuotioretkille. Ja tokihan Sini mieluusti lähtee myös kanssanne toivomillenne luontoretkille sekä pidemmillekin erämaavaelluksille...

Savuntuoksuisin retkiterveisin, 
-Lily

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti