torstai 2. tammikuuta 2014

Vatkattu vartalovoi

Lahjaksi lähteneestä vartalovoista ei tietenkään kaiken jouluhässäkän keskellä
tullut otettua kuvaa...

Näin joulun jälkeen voi onneksi jo vähän paljastaa myös joululahjoja tarkemmin. Loppusyksystähän käynnissä olivat varsinaiset saippuatalkoot, kun valmistimme kotipajoissamme kilpaa joululahjasaippuoita kypsymään. Saippuoiden lisäksi valmistin lahjaksi myös muuta kotikosmetiikkaa, kuten tätä superkuivalle iholle käytettävää tehokosteuttavaa vartalovoita. Ohjeessa yhdistelin useampaakin nettiohjetta ja menin lopulta näppituntumalla.


Vatkattu vartalovoi
n. 3dl valmista voita

48g mangovoita
52g kaakaovoita
35g manteliöljyä
10g oliiviöljyä
1rkl ruusuvettä
1/2tl perunajauhoja
muutama tippa eteeristä öljyä

Sulata kiinteät rasvat lempeästi vesihauteessa. Lisää joukkoon öljyt ja ruusuvesi. Nosta seos pois vesihauteesta (Mikäli käytät lasista tölkkiä voiteen purkittamiseen, voit tässä vaiheessa näppärästi hyödyntää vesihauteen ja laittaa lasitölkin desinfioitumaan haudeveteen.). Voit nopeuttaa voiteen valmistusta siirtämällä seoskulhon viileään vesihauteeseen, jolloin vartalovoi jäähtyy ja kiinteytyy nopeammin*. Vatkaa seosta sähkövatkaimella tarmokkaasti, kunnes seos muuttuu hieman vaaleammaksi ja voidemmaisemmaksi. Lisää tässä vaiheessa perunajauhot vähitellen ripottaen, samalla jatkaen vatkaamista. Myös tuoksuöljyn voi lisätä jo tähän vähän jäähtyneeseen seokseen. Vatkaa, kunnes vartalovoi on kovan kermavaahdon tuntuista ja väriltään lähes valkoista. Purkita valmis vartalovoi tai vala se pieniin silikonimuotteihin. Anna jähmettyä huoneenlämmössä muutama tunti. 

*Lasikulhoa käyttäessäsi muistathan välttää liian suuria lämpötilanvaihteluita: anna kulhon hieman jäähtyä huoneenlämpöisellä työtasolla ja laske se sen jälkeen varoen viileään, ei liian kylmään, vesihauteeseen esimerkiksi lavuaariin.

--


Vartalovoi säilyy mainiosti huoneenlämmössä ja toimii varsinkin iltaisin ihon superkosteuttajana. Tarkkaa parasta ennen -päiväystä ei vartalovoilla ole ja itse valmistankin kosmetiikkaa sen verran pienissä erissä, ettei säilyvyysongelmia tarvitse miettiä enempää. Voi on hyvin kiinteää, mutta sulaa nopeasti ihon lämmössä. Rasvaisuus iholla häviää, kunhan voi ehtii imeytyä, mutta parasta tämä tosiaan on iltaisin levitettynä. Voin koostumus sai miettimään, että valmiin massan voisi myös valaa pieniin silikonijääpalamuotteihin, jolloin yksi pala toimisi aina kätevänä kerta-annoksena. Näitä vartalovoipaloja voisi kätevästi käyttää myös hierontapaloina.

Itse lisäsin tuoksuksi muutaman tipan appelsiinin eteeristä öljyä, mutta myös muut eteeriset öljyt toimivat varsin hyvin. Kannattaa käyttää omaa tuoksusuosikkiaan tai sekoitella erilaisia yhdistelmiä. Vartalovoissa voi kokeilla myös erilaisia rasvoja sekä öljyjä: esimerkiksi pelkästä sheavoista ja manteliöljystä voisi tulla vallan mainio yhdistelmä, miksei myös kookosrasvasta ja oliiviöljystä... Vatkauksen loppuvaiheessa voi joukkoon lorauttaa vielä hieman lisää juoksevaa öljyä, mikäli ohjeen mukaan valmistettu vartalovoi uhkaa jähmettyä liian kovaksi.

-Lily

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti