sunnuntai 9. helmikuuta 2014

Flunssalääkettä

Silloin kun minä olin vielä parkkimittarin kokoinen, meillä kotona oli tapana tautiaallon iskiessä perheeseemme varata pakastimeen jäätelöä toipilaalle. Se siivitti paranemista niin mahataudista kuin flunssastakin. Lisäpotkua tähän lääkkeeseen toi se, ettei sitä ollut alati saatavilla meidän kotonamme, vaan kyseistä herkkua oli tarjolla harvakseltaan. Se olikin tietynlainen erityislääke, jonka arvoa nosti vielä entisestään sen harvinaisuus.

Niinpä kun flunssa iskeytyi perheeseemme viime viikon alkupuolella, huomasin kaikkein eniten teen ohella kaipaavani jäätelöä paranemistani edistämään. Koska olen tiputellut hiljakseen ruokavaliostani pääosin pois kaikki perinteiset valkoinen sokeri-vehnäjauho -akselin herkut, piti tilalle kehitellä jotakin muuta. Tautinen pää ei kovin lujaa toiminut, joten päätin tehdä jotakin hyvin yksinkertaista.



Ananasjäätelö

1 prk kookosmaito
1/4 tuore ananas

Leikkele ananas irti kuorestaan ja poista halutessasi keskiosan puutunut osuus. Pilko pieniksi kuutioiksi. Lisää purkillinen kookosmaitoa. Sekoita sauvasekoittimella sileäksi. Laita astia pakkaseen ja koeta muistaa sekoitella noin vartin välein, jotta jätskistä tulisi tasaista rakenteeltaan. Jos mokoman unohtaa, vahinko ei ole anteeksiantamaton, mutta hileistä jäisestä herkusta tulee. Ananaksen tilalla voi kokeilla muitakin eksoottisia hedelmiä tai miksei kotimaisia marjojakin.

Tällä parani lähestulkoon kaikki. Ainakin mieli.

-Annukka

3 kommenttia:

 1. Jäätelö parantaa kaikki taudit! ;) Oletko kokeillut raakajäätelön tekemistä? Tai se että yhdistää jogurttia/rahkaa pakastetun banaanin kanssa tehosekoittimessa? Sinne voi periaatteessa lisätä vaikka mitä. Viimeksi laitoin vähän avokadoa ja marja-aroniaa.

  VastaaPoista
 2. Kirppu, näin minäkin vakaasti uskon! :D

  Koetin jossakin vaiheessa hieman ylikypsäksi käyviä banaaneja pelastaa työntämällä ne pakkaseen, mutten tiedä johtuuko juuri tuosta kypsyysasteesta vai mistä, mutten löytänyt lopputuloksesta sitä paksua kermaisuutta, jota pakastebanskujen kerrotaan tuotokseen tuovan. Makeutta ne kyllä toivat luontaisesti. Enkö vain osannut vai enkö vaan maista eroa? :P
  Yleensä sävellän reseptin jäätelöihin aika lennosta ja kaapin sisällön mukaan, turkkijogurttia on tullut käytettyä paljon. Mutta enpäs ole aiemmin ajatellut, että avokado voisi toimia jätskissäkin. Sitä tulee moniin raakaruokiin, salaatteihin ja leivän päällekin pistettyä, joten miksipäs ei vielä jäätelöönkin :) Kiitos vinkistä!

  -Annukka

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Banaanin pitää olla siis ihan ylikypsä ja kuori tasaisen ruskea. Banaaneja pitää siis laittaa jäisenä varmastikin puolet koko annoksesta tai sitten se avokado tekee todella paksun jäätelön.

   Poista