tiistai 25. helmikuuta 2014

Mukulaarin laareista

Mukulaarin tilaukset ovat nykyään kätevästi myös autottomien
keskusta-alueen asujien saatavilla, kun yhtenä jakopisteenä
toimii Toivolan Vanha Piha.

Kun paikallinen lähi- ja luomuruokaosuuskunta otti yhteyttä ja kysyi, tahtoisimmeko testata heidän verkkokauppaansa, olimme oitis innolla mukana kokeilussa! Kyseessähän on siis Mukulaari, jonka kautta Annukka on joskus aiemminkin tilannut lähiruokaa. Noista ajoista Mukulaarin toiminta on päässyt kasvamaan ilahduttavasti ja noutopaikkoja on tullut Palokan K-market Jälkkärin lisäksi myös kansalaiskeskus Matara sekä Toivolan Vanha Piha. Uutta on myös se, että tilauksiaan voi tehdä verkkokaupan puolella jatkuvasti ja noutopäivä on peräti kahden viikon välein. 

Itseäni ilahdutti kokeiluun lähtemisessä eniten se, että yhtenä jakopisteenä toimi autottomana keskusta-alueen asujana keskeinen Toivolan Vanha Piha. Rakkauteni pihaan ei varmasti ole jäänyt keneltäkään blogia seuranneelta epäselväksi, joten paikalla tulee muutoinkin vierailtua lähes aina tapahtumapäivinä. Hermannin Herkkutorin yhteydessä tapahtunut tilausten jako toimikin oikein näppärästi, joskin aluksi eksyin yläkuvan kellariin, vaikka noutopiste olikin viereisessä mökissä. 

Mukulaarin verkkokauppa tuntui selkeältä ja helppokäyttöiseltä: tässä
lihatuotteiden aloitussivu.

Mukulaarin nettikauppa tuntui heti alkuun helppokäyttöiseltä. Aloitussivulla kerrotaan seuraavista noutopäivistä ja -paikoista sekä kaupan valikoimiin saapuneista uusista tuotteista, erikoiseristä ja tarjouksista. Heti aloitussivulta pääsee myös selailemaan tuotteita, jotka on jaoteltu sekä vasemman reunan sivupalkkeihin, että aloitussivun alalaidan tuoteryhmäkuvien taakse. Mukulaarin verkkokaupan valikoima osoittautui ilahduttavan laajaksi. Itse tuotteet pääsee lisäämään ostoskoriinsa muutamalla klikkauksella. Sivulla voi myös hieman vakoilla, mitä muut tilaajat ovat koreihinsa klikkailleet: oikeassa alakulmassa listataan kaupan myydyimmät tuotteet ja yksittäisten tuotteiden kohdalla pääsee näkemään, mitä muita tuotteita muut, saman tuotteen valinneet ostoksilla kävijät ovat ostaneet.

Verkkokaupoilla muutoinkin asioineille näkymä on tuttu.

Verkkokaupasta tilaaminen osoittautui kaikin puolin helpoksi ja simppeliksi ja kaupan rakenne oli hyvin selkeä. Ainoa ajatuksia herättänyt asia oli se, kuinka toimia tuotteiden kanssa, jotka myydään kilohinnalla, mutta joiden kohdalla on maininta "noin x kg". Pienempi teksti tuotteen yhteydessä tosin kehottaa huomoimaan, "että tämän tuotteen hinta määräytyy noudettaessa". Koska en kuitenkaan itse tällä kertaa älynnyt testaushengessä tilata tuotteita tästä hinnoitteluryhmästä, en osaa kommentoida tarkemmin, tuleeko näiden tuotteiden osalta erillinen lasku vasta paikan päällä. Vai maksetaanko tuotteet tilauksen yhteydessä painoarvion mukaan, jolloin tilaajan tulee varata paikan päälle mahdollisesti käteistä lisämaksua varten tai saako hän hyvitystä, jos tuote onkin keskiarvoa hieman pienempi. 

Yksittäisten tuotteiden kohdalta löytyvät niin tuote- ja tuottajatiedot, säilytysohjeet,
kuin sekin, paljonko tuotetta löytyy varastosta. Tuotteen voi myös arvostella
"kirjoita kommentti" -painikkeen kautta.

Tilauksen tekeminen onnistuu sekä kaupan asiakkaaksi rekisteröitymällä, että ilman rekisteröitymistä. Tilauksen maksu tapahtuu siis tilauksen yhteydessä. Tilausta tehdessä tulee myös valita itselleen sopivin noutopaikka. Tämän jälkeen tilauksesta tulee sähköpostiin tilausvahvistus sekä erikseen vielä maksuvahvistus tuotteista. Muutamaa päivää ennen noutoa tulee kätevä muistutusviesti noutoajasta ja -paikasta. En saanut mitään erityistä tilausnumeroa tai koodia, joten noutopäivänä suunnistin sitten Toivolan Vanhalle Pihalle ja toivoin, että tilaukseni löytyisi siitä huolimatta. Tilaukset jaetaankin kätevästi asiakkaille pelkän nimen perusteella, joten ilahduttavasti ei tarvitse toimia edellämainittujen koodien tai numeroiden kanssa. Tuotteet olivat jo kätevästi kaikki valmiiksi pakattuina paperikassiin ja itse nouto tapahtui näppärän nopeasti mukavan jutustelutuokion kera. 

Mukulaarin noutopisteellä oli myös myynnissä tuotteita Hermannin Herkkutorilla
asioiville. Tässä vaiheessa pystyy siis myös tekemään täydennysostoksia!

Omat herkkuni kannoin kotiin kahdessa paperikassissa.

Oma tilaukseni piti sisällään vehnäjauhoja, palsternakkaa ja sipulia luomuna, sekä lähituotettuina tuotteina veikeitä sinisiä Blue Congo -perunoita Laukaasta ja salaatinkastiketta sekä hunajaa Uuraisilta. Kaikki tuotteet osoittautuivat laadukkaiksi: sipulit ja juurekset olivat terveitä ja mehukkaita jokaikinen, eikä muissakaan tilatuissa tuotteissa ollut moitittavaa. Kokonaisuutena verkko-ostaminen tuntui helpolta ja Hermannin Herkkutorin yhteydessä tapahtuva nouto luontevalta. Samalla tuli napattua torilta matkaan muitakin tuotteita, tällä kertaa Pienikankaan myymäläautosta highland -wurstia ja Koivuniemen lammastilan parhaista parhainta lammasbratwurstia. 


Mukulaarin verkkokaupasta tulee varmasti itse tehtyä ostoksia jatkossakin, sen verran mukava kokemus tämä yhteistyökokeilu oli. Verkkokaupasta kun saa myös valikoitua näppärästi lähes kaikki tarvitsemansa tuotteet vähän pidemmäksikin aikaa, jolloin muita kauppareissuja tarvitsee tehdä korkeintaan yksittäisiä täydennysostoksia varten.

Näppärää. -Lily

P.S. Kokeilun tuotteet on omilla rahoilla maksettu, tämänkertaisen kampanjan yhteistyökuviot toteutuvat yhteistyökursseina ja näkyvyytenä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti