perjantai 14. helmikuuta 2014

Ystävyydestä

Vaaleanpunainen liittyy värinä kiinteästi ystävänpäivään.

Tänään vietetään ystävänpäivää. Maailmalla ystävänpäivä on useammassakin maassa ensisijaisesti rakastavaisten juhla, jolloin pariskunnat voivat keskittyä oikein luvan kanssa olemaan juuri niin imeliä ja siirappisia kuin haluavat. 

Ystävänpäivää voi viettää mainiosti myös yhdessä tekemällä, esimerkiksi saippuaa
askarrellen.

Meillä Suomessa ystävänpäivän henki on laajempi ja ystävällisempi: ystävänpäivänä voi juhlia ystävyyttä ylipäätään. Tarkoitti se sitten juhlintaa pariskuntana parhaan ystävän, puolison, kanssa tai ystävyyden juhlistamista vaikkapa siskon, mummon tai hyvän töistä tutuksi tulleen kollegan kanssa. Suomessa kaikki pääsevät halutessaan osallisiksi ystävänpäivätunnelmasta sen itselleen läheisimmän ja tärkeimmän ihmisen kanssa. 

Ystävien kanssa hullummankin kuuloiset ideat toteutetaan
sen kummemmin silmää räpäyttämättä. Tässä kerätään lepän
käpyjä lankavärjäystä varten.

Ystävänpäivää voi viettää mielestäni myös kiinnittämällä aivan erityistä huomiota kohtaamiinsa ihmisiin. Mitä jos aloittaisitkin päivätn tervehtimällä iloisesti vastaan tulevaa naapuria, bussikuskia tai työkaveria? Hymyile, hymy tarttuu ja voit niin pienellä eleellä tehdä jonkun päivästä aivan toisenlaisen, paremman. 

Ystävän kanssa on hyvä olla omana itsenään.

Laita tietokoneen taustakuvaksi mielestäsi kaunein kuva, joka tulee mieleen. Se voi yhtä hyvin olla herttaisen vaaleanpunainen ja päivän teemaan sopiva sydänkuva tai synkän salaperäinen ikimetsä. Tai jotain aivan muuta. Vie työhuoneelle tai kotiin olohuoneen pöydälle tulppaaneja tai muita leikkokukkia. Kukat piristävät ja oikein hoidettuna leikkokukatkin kestävät kauan. Ilahduta muita.

Kukat sopivat mitä mainioimmin ystävänpäivän viettoon.

Pysähdy päivän aterioiden ääreen ja maistele muutama ensimmäinen haarukallinen ajatuksella. Nauti. 

Leikkaa pala kakkua päivän kunniaksi.

Kuuntele lempimusiikkiasi, tapaa niitä itsellesi tärkeitä ihmisiä, joiden kanssa oikeasti haluat tänään vietää aikaa. Muista, että elämäsi tärkein ihminen on lopulta sinä itse. Jos et itse voi hyvin, eivät läheisesikään voi.

Myös itsekseen voi viihtyä ja päätyä mitä jännittävimpiin paikkoihin. Kuvassa
Dublin Castle Irlannin pääkaupungista Dublinista. Eräänä vuonna reppureissasin
Irlannissa suuren osan tammikuuta ilman matkaseuraa.

Ystävänpäivän voikin viettää myös vallan mainiosti tämän elämänsä parhaan ja tärkeimmän ihmisen kanssa keskenään. Hemmottele itseäsi. Käy kasvohoidossa, jalkahoidossa, hieronnassa tai hemmottele itseäsi kotikylpylässä. Esimerkiksi Syntinen suklaanaamio tarjoaa ihanuutta useammallekin aistille. 

Oma lukulistani näyttää tällä hetkellä tältä: tunnelmallisia hetkiä Prinssi Edvardin
saarella, fiktiivinen tulevaisuus vailla vettä ja omaan kotikaupunkiin sijoittuva tarina.

Keitä pannullinen tai iso mukillinen suosikkiteetäsi, sujauta olohousut ja villasukat jalkaasi ja käperry sohvan nurkkaan torkkupeiton ja jännittävän kirjan kera koko illaksi. Tänään olet sen ansainnut. Tai katso 57. kerran se suosikkileffasi, johon koko muu lähipiirisi on jo kyllästynyt. 

Miten sitten vietätkin päiväsi, niin vietä mitä parhain ystävänpäivä yksin, kaksin tai porukassa. Hyvää ystävänpäivää!

-Lily

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti