keskiviikko 12. maaliskuuta 2014

Irlantilaiskaiman siivouskomerolla

Appelsiinintuoksuinen pyykinpesuaine on puhdistanut niin
vaaleat kuin värillisetkin pyykit.

Me Villikatajassa olemme jo pidempään pyrkineet vähentämään sitä päivittäistä kemikaalikuormitusta, jolle itsemme altistamme. Niinpä päätimme tämänvuotisen ekopaaston aikana keskittyä jakamaan vinkkejä kemikaalikuorman vähentämiseen arjessa. Tiedossa onkin niin yksittäisten tuotteiden tuote-esittelyitä (kuten tämä testaamani pyykinpesuaine) kuin perusteellisempiakin katsauksia arjen kemikaaleihin ja vinkkejä niiden vähentämiseen.

Ensimmäisenä vuorossa on ilahduttava löytä marketin puhdistusainehyllyltä. Jos tuotesarjan nimessä vilahtaa oma nimikaima ja alkuperämaana on tuo aina niin ihanan vihreä ja sykähdyttävä saari, Irlanti, niin ainakin ennakkoasetelmat ovat jo melko lailla kohdillaan. Bongasin jokin aika sitten uutisen Suomeen rantautuvasta irlantilaisesta ekopuhdistusainemerkistä Lilly's Eco Cleanista. 

Merkin takana on hieno tarina siitä, kuinka siivoojana työskennellyt Lilly sai pahoja oireita tavanomaisista, työssään käyttämistä puhdistusaineista ja kuinka hän lopulta näitä puhdistusaineita ja niiden sisältämiä kemikaaleja vältellessään lanseerasi omat ekologiset puhdistusaineensa. Nämä puhdistusaineet toimivat todella hienosti ja pian Lilly huomasi asiakkaidensa haluavan ostaa myös näitä omatekoisia puhdistusaineita. Näin Lilly's Eco Clean -puhdistusaineet näkivät päivänvalon. 

Tuoteperheeseen kuuluvat siivouksessa käytettävät puhdistusaineet sekä pyykinpesunesteet. Itse nappasin Prisman hyllyltä mukaani nestemäisen appelsiininkukka- ja kamomillaöljyjä sisältävän pyykinpesuaineen. Kuinka upeaa muuten on se, että markettireissullaankin voi napata mukaansa ekopuhdistusaineita? 

Pyykinpuhdistusaine on toiminut käytössä erinomaisesti, ja se jättää jälkeensä miedon appelsiinintuoksun puhtaisiin pyykkeihin. Pyykkien kuivuessa tämä tuoksu haalistuu lähes olemattomiin, mikä on ainakin minusta ilahduttavaa. Herkkänenäisille sekä tuoksuista pitämättömille Lilly's tarjoaa myös kokonaan tuoksuttoman pyykinpesunesteen, joka sisältää luomulaatuista aloe veraa.

Hienoa on myös se, että pesuaineita näyttäisi saavan sekä 1,5 litran että 5 litran täytepakkauksissa. Pitääkin seuraavalla markettireissulla tarkastella, josko pyykinpesuainetta nappaisi mukaan luonnonvaroja säästäen täytepakkauksessa. Myös merkin muita siivousaineita olisi mukava testailla, ostoslistalla onkin vessanpuhdistusaine, jota näyttäisi Lilly'sillä olevan tarjolla tea treen tuoksuisena...

-Lily

P.S. Testituote on omilla rahoilla ostettu, eikä tästä postauksesta kerry kaupallista hyötyä Villikatajalle.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti