maanantai 2. kesäkuuta 2014

Siniset suohirviöt suviyössä

Hämärissä saunatunnelmissa naamioista ei saanut otettua kovin edustavia kuvia.

Toissa viikonloppuna vietettiin ihanan ystäväni polttareita. Onnistuneen päivän kruunasi illanvietto mökillä morsiussaunoineen ja erilaisine hemmotteluhoitoineen. Olin tehnyt seurueelle muutaman tuorenaamion mukaan mökille. Toisena naamiona oli hellävarainen ja kosteuttava, kaikille ihotyypeille soveltuva syntinen suklaanaamio. Toiseksi naamioksi halusin jotain hieman puhdistavampaa, erityisesti rasvaiselle ja epäpuhtaalle iholle sopivaa. Niinpä tehtailin seuraavanlaista mustikkatuorenaamiota: 


Puhdistava mustikkanaamio

vajaa 2rkl mustikoita
1/2tl kalamiinijauhetta
1tl vaaleanpunaista savea
1/2tl manteliöljyä
vajaa 1tl ruusuvettä
1 maustemitallinen chia-siemeniä
1/4tl glyseriiniä
1 maustemitallinen spirulinajauhetta
2 tippaa appelsiinin eteeristä öljyä
(1 tippa laventelin eteeristä öljyä)

Murskaa mustikat sauvasekoittimella. Sekoita joukkoon naamion muut ainesosat. Voit halutessasi turvottaa chia-siemeniä ensiksi ruusuvedessä ja/tai murskata niitä esimerkiksi huhmaressa. Purkita naamio ja anna sen vetäytyä jääkaapissa muutama tunti, mieluiten yön yli. Ota naamiota purkista puhtaalla lusikalla ja säilytä ylijäänyt naamio jääkaapissa. Naamio säilyy jääkaapissa puhtaassa purkissa kuten vastaavatkin tuoretuotteet, noin viikon verran. 

--
Polttarijuhliin tein naamion kymmenkertaisena annoksena, joten naamiota itselle tehdessä kannattaa hieman soveltaa ainesosamäärissä, mikäli naamion koostumus tai tuoksu eivät uppoa sellaisenaan. Uutin naamiossa käyttämääni manteliöljyyn laventelin kukkia, joten naamio sai sitä kautta lisää laventelin tuoksua. Mustikoina oli viime kesän sadon pakasteversioita, tuoreet mustikat saattavat olla hieman kuivempia. 

Naamio on aluksi löysähkön oloista, mutta chia-siemenet jämäköittävät kyllä rakenteen seuraavaan päivään mennessä. Mikäli naamio tuntuu silloinkin vielä löysältä, voi siihen sekoittaa hieman lisää kalamiinia tai vaaleanpunaista savea. Chia-siemenet tuovat naamioon myös hieman kuorivaa ominaisuutta, varsinkin murskattuina. Niinpä naamion voi pestä pois iholta pyörivin liikkein, jolloin saa samalla hellävaraisen kuorinnan. 

Villin violetinsinisen väristä naamiota levitetään pestylle iholle kunnon kerros ja annetaan vaikuttaa 5-10 minuuttia. Jos ihosi on kovin herkkä, kannattaa naamion vaikutusaika pitää lyhyempänä ja/tai käyttää hellävaraisempaa naamiota. Sekaiholle naamiota voi halutessaan levittää ainoastaan rasvoittuvalle T-alueelle. Naamio kannattaa huuhdella iholta huolella ja puhdistaa sen jälkeen vielä viimeiset sinivioletit rippeet pois kasvoveden avulla. 

-Lily


2 kommenttia:

  1. Wow! Kuulostaa herkulliselta! Eikö mustikka värjää ihoa??

    VastaaPoista
  2. Signe: Mustikasta kieltämättä jää helposti väriä, mutta hyvin puhdistetulle ja kuoritulle iholle ei naamiosta juuri jälkiä jää. Puhdistus tosiaan kannattaa vielä viimeistellä kasvovedellä, jotta viimeisetkin mahdolliset rippeet naamiosta pyyhkiytyvät pois.
    -Lily

    VastaaPoista